Így készül az aranysárga Újházy-tyúkhúsleves
Egy tányér ízletes tyúkhúsleves a lábujjadtól a fejed búbjáig felmelegít. Készítsd el mennyei receptünket mihamarabb!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

3 baki, amivel nagyon el lehet rontani a csillogó sminket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az Újházy-tyúkhúsleves a magyar konyha egyik legkedveltebb étele. A levessel egy átlagos hétvégi étkezést is különlegessé varázsolhatsz, de különleges alkalmakkor, például karácsonykor is a menü részévé teheted.

Elkészítése nem nehéz, tehát próbáld ki bátran mennyei, sárgálló receptünket!

Újházy-tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 db körülbelül 2 kg-os tyúk
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 20 szem egész bors
  • 15 dkg cérnametélt
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg karfiol
  • 10 dkg zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • csipetnyi sáfrány
  • csipetnyi őrölt gyömbér

Elkészítés ideje:

Két-két és fél óra.

Elkészítés menete:

Tedd bele az egész csirkét egy fazékba, és engedd fel háromnegyedéig vízzel. Forrald fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedd le róla.

A répákat, a zellert, a karalábét és a karfiolt tisztítsd meg és darabold fel, majd tedd a levesbe. A gomba héját is húzd le, vágd kisebb darabokra, és a zöldpaprikával, a paradicsommal, a meghámozott, de egész hagymákkal és az összekötözött petrezselyemmel szintén tedd a levesbe.

Szórd bele a sáfrányt, valamint a gyömbért, sózd meg ízlésed szerint, majd vedd egészen alacsonyra a lángot, és lassú tűzön egy-másfél órán keresztül hagyd főni. Amikor a hús már puha, vedd ki, csontozd ki és csíkozd fel, majd így tedd vissza a levesbe, de ne főzd tovább.

A levesből vegyél ki egy merőkanálnyi levet, hígítsd fel vízzel, és ha forr, főzd ki benne a cérnametéltet. Ha jó a tészta, szűrd le, és tálald tányérokban. Ezután már lehet is szedni belőle.

Édesszájúaknak

Ha a leves mellé valamilyen finom desszertet is készítenél, válogass süteményeinkből!

Blog.hu ajánló