Így készül az aranysárga Újházy-tyúkhúsleves
Egy tányér ízletes tyúkhúsleves a lábujjadtól a fejed búbjáig felmelegít. Készítsd el mennyei receptünket mihamarabb!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az Újházy-tyúkhúsleves a magyar konyha egyik legkedveltebb étele. A levessel egy átlagos hétvégi étkezést is különlegessé varázsolhatsz, de különleges alkalmakkor, például karácsonykor is a menü részévé teheted.

Elkészítése nem nehéz, tehát próbáld ki bátran mennyei, sárgálló receptünket!

Újházy-tyúkhúsleves

Hozzávalók:

  • 1 db körülbelül 2 kg-os tyúk
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 20 szem egész bors
  • 15 dkg cérnametélt
  • 10 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg karfiol
  • 10 dkg zöldborsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • csipetnyi sáfrány
  • csipetnyi őrölt gyömbér

Elkészítés ideje:

Két-két és fél óra.

Elkészítés menete:

Tedd bele az egész csirkét egy fazékba, és engedd fel háromnegyedéig vízzel. Forrald fel, hogy a hús puhulni kezdjen, de a habot folyamatosan szedd le róla.

A répákat, a zellert, a karalábét és a karfiolt tisztítsd meg és darabold fel, majd tedd a levesbe. A gomba héját is húzd le, vágd kisebb darabokra, és a zöldpaprikával, a paradicsommal, a meghámozott, de egész hagymákkal és az összekötözött petrezselyemmel szintén tedd a levesbe.

Szórd bele a sáfrányt, valamint a gyömbért, sózd meg ízlésed szerint, majd vedd egészen alacsonyra a lángot, és lassú tűzön egy-másfél órán keresztül hagyd főni. Amikor a hús már puha, vedd ki, csontozd ki és csíkozd fel, majd így tedd vissza a levesbe, de ne főzd tovább.

A levesből vegyél ki egy merőkanálnyi levet, hígítsd fel vízzel, és ha forr, főzd ki benne a cérnametéltet. Ha jó a tészta, szűrd le, és tálald tányérokban. Ezután már lehet is szedni belőle.

Édesszájúaknak

Ha a leves mellé valamilyen finom desszertet is készítenél, válogass süteményeinkből!

Ezt is szeretjük