Mennyei töltött káposzta, savanyú káposztából
Klasszikus karácsonyi recept
A töltött káposzta nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Lehúzza a pattanást, csökkenti a ráncokat: a rozmaring nem csak a konyhában hasznos »

Mindenki ezért a frizuráért rajong: dúsabbnak mutatja a hajat, és beszárítani sem kell »

Lehet túl korán kezdeni a bőrápolást? A szakértő szerint a ráncmegelőzésre is gondolni kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött káposztát minden háziasszony a maga szája íze szerint készíti, ezért nem is lehet megállapodni olyan receptben, ami mindenkinek kedvére lenne.

Ha azonban szívesen kísérletezel a magyarok nagy kedvencével, akkor próbáld ki a mi változatunkat is, talán jobban ízlik majd, mint amit te szoktál készíteni!

Töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta: fél kiló aprókáposzta, fél kiló levél
  • 70 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg rizs
  • 5 dkg szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 teáskanál pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A káposztaleveleket hideg vízben mosd át, hogy ne legyenek túl savanyúak. Vágd le róluk a vastagabb eres részeket, majd tedd félre őket.

A szalonnát vágd apró kockákra, pirítsd meg, majd a pörcöt keverd hozzá a darált húshoz. A hagymát aprítsd fel, és a szalonna zsírjában dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, és ezt is keverd hozzá a darált húshoz.

Ezután forgasd bele a húsba a zúzott fokhagymát, a rizst, és ízesítsd sóval, borssal. A masszát dolgozd össze alaposan, és kanalazd rá a káposztalevelek közepére. A hosszú széleket hajtsd rá a töltelék tetejére mind a két oldalról, majd tekerd fel a káposztát.

Ünnepi finomság

A karácsonyi ízvilágnál maradva készítsd el a tökéletes mézeskalácsot is. Istenien omlós!

Egy nagyobb lábas aljába szórd bele az aprított káposztalevelek felét. Fektesd rá a kis batyukat, öntsd fel egy-két pohár vízzel, és a tetejükre szórd rá megmaradt apró káposztaleveleket. Fedő alatt, alacsony lángon főzd puhára a káposztákat körülbelül egy óra alatt. Ne keverd meg, csak forgasd meg időnként lábast! Amikor kész, tányérra szedve, tejföllel tálald.

Még több recept

Ha tradicionális karácsonyi menüt szeretnél készíteni, akkor a sütemények közül is válaszd az ünnepi klasszikusokat!

Ezt is szeretjük