6 eredeti ajándékötlet a kollégádnak

2000 forint alatt

Még mindig nem tudod, mivel lepd meg a kollégáidat? Válassz hasznos és vicces ajándéktippjeink közül!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem biztos, hogy mindent betéve tudsz a kollégáidról, hiszen a munkakapcsolatok - legyenek bármilyen jók is - nem feltétlenül erről szólnak.

Ám a mindennapos közös munka során mégis fényt deríthetsz munkatársaid egyes jellemzőire és szokásaira.

Figyeld meg, mit szeretne!

Ebből kiindulva már nem is lesz olyan nehéz meglepned őket valami aprósággal, ami lehet hasznos és vicces ajándék is. A jó munkaközösséget ugyanis legtöbbször a humor és a figyelmesség alapozza meg.

Ha egyszerre több kollégádat szeretnéd megajándékozni, fontos, hogy a meglepetés értékét is szem előtt tartsd. Nem csak magad miatt érdemes gondot fordítanod erre, hanem a félreértések és kínos helyzetek elkerülése érdekében is.

Ügyelj arra, hogy hellyel-közzel mindenkinek azonos árkategóriában válassz ajándékot. Soha ne akarj senkit túlszárnyalni azzal, hogy te veszed a legnagyobb és legszebb ajándéktárgyat, hiszen ez az egész nem erről szól.

Inkább csak gesztus, egy kis kedvesség a többiek felé, akik a legapróbb kütyünek is ugyanúgy örülnek majd, mert gondoltál rájuk.

Az örök tollkéregetőnek

A tipikus tollelhagyó művészek majdnem mindegyik munkahelyen jelen vannak. Ők azok a kedvesen szétszórt figurák, akiknek az íróasztala láthatatlan kis koboldok játszótere. Bárhogy is próbálnak felülkerekedni a problémán, a tollakkal valahogy nincs szerencséjük. Hiába igényelnek kétszer annyi íróeszközt a céges listán, azok a fránya pennák gyorsan elkallódnak, és ők megint kénytelenek a munkatársaikat zaklatni, hogy tollat kölcsönözzenek tőlük.

A karácsonyi ajándékozás végre alkalmat adhat arra, hogy megsegítsd szegény tollkéregető kollégádat. A Magnetic mágneses fém ügyféltoll nemcsak esztétikus, de egy mágnesbetét segítségével úgy ragaszkodik a tartóaljzathoz, hogy a láthatatlan koboldok sem bánnak el vele. Az ízléses asztali tartó a toll mellett egy öntapadós jegyzettömböt is tartalmaz.

Ára: 1386 forint.

Praktikus és divatos kulcstartó hölgyeknek

A nők többsége rendszerint mindennap megtapasztalja azt a problémát, mikor a csodaszép női táska nyom nélkül elnyeli a kulcsokat. A parkolóban toporgó, könyékig táskában kotorászó nők látványa szinte mindennapos, de annál kínosabb, ha az ember az iroda kulcsát tünteti el a mágikus táskabelsőben.

Talán nincs is olyan kolléganőd, akivel ez ne fordult volna elő - akár lakáskulccsal, slusszkulccsal vagy irodakulccsal gyűlt meg a bajuk, a történet mindig ugyanaz. A Miss Kha kulcstartók kifejezetten erre a problémára lettek kitalálva, mégpedig úgy, hogy ne csak funkcionálisak, hanem csajosak is legyenek. A színes tűzzománccal ékesített darabok azért hasznosak, mert a mintás kerek talp segítségével az örökös kulcselhagyó nőszemély a táska szélére akaszthatja a kulcscsomóját, így a színes és divatos kulcstartó kívül esik majd a táskán - ezáltal éke is lehet -, ám a ráfüggesztett kulcsok a táskán belül maradnak, viszont nem tudnak elkeveredni a sok női holmi között.

Ára: 1990 forint.

A közös hűtő rémének

A munkahelyi hűtők réme az a típus, aki rendszeresen megfeledkezik a hűtőszekrényben elhelyezett ételéről, és csak akkor eszmél rá, hogy ő a felelős a teakonyhában terjengő kellemetlen szagokért, amikor már molekulárisan bomlásnak indult a régóta tartogatott szendvicse.

Ha van ilyen kollégád vagy kolléganőd, és értékeli a humort, akkor különleges ajándékkal lepd meg. Pont ilyen az eredeti űrhajós kaja, amit eddig csak a kiváltságos NASA-űrhajósoknak volt alkalmuk megkóstolni. Mostantól azonban bárki kipróbálhatja, mert sosem lehet tudni, mikor jöhet jól! A munkahelyi közös hűtők elbüdösödésének megelőzésére mindenképp egyszerű megoldást jelenthet, hiszen több éven keresztül, hűtés nélkül is eláll, és legalább ötven évig megőrzi állagát. Az űrélvezetek háromféle változatos ételből állnak: banán-, eper- és Neapolitan-fagylalt.

Akciós ára: 1900 forint. Eredetileg 4900 forintba kerül.

A billentyűzetpüfölőnek

Lehet nő és férfi is az illető, aki örök harcot vív a munkahelyi masinákkal, legtöbbször a számítógépével. Akinek állandóan titokzatos ablakok ugrálnak fel a monitorján, és mielőtt segítséget kérne, vadul összenyomkod mindent a klaviatúrán, biztos, ami biztos alapon. Az ilyen kollégádat meglepheted egy Pánikgombbal, ami bármilyen felületre, még a billentyűzetre is felragasztható.

Az égvilágon semmi funkciója nincs, ha azonban kollégád vagy kolléganőd érti a viccet, akkor bizonyára díjazza majd a figyelmességedet. Az ajándék átadásakor biztosítsd róla az illetőt, hogy téged pusztán a jóakarat és a segítség vezérelt, amikor rá gondolva ez jutott eszedbe. Hiszen legközelebb már nem a gépen kell kitöltenie a dühét, ha ellene fordul a technika, hanem következmények nélkül levezetheti a feszültséget ezen a piros pánikgombon.

Ára: 1300 forint.

Édesszájú kollégáknak

Mindig egy tábla csoki van az asztalán? Azt mondja, csak azért, mert serkenti az agyműködést? Ne dőlj be neki, ő valószínűleg a csokoládé szenvedélyes imádója. Agyműködés ide vagy oda, számára ez az igazi élvezet.

Ha szeretnél mosolyt csalni az arcára, lepd meg a praktikus csokoládészettel, mellyel a csokifüggőségét egészségesebb útra terelheted. A szett általában tartalmaz kakóport, bögrét, keverőt és van, amelyikben keksz is van.

Ára 1500 forint körül alakul.

Hátfájós munkatársaknak

Ha egész nap a számítógép mellett dolgozik, és ez rendszerint megviseli a gerincét, nyilván te is tudsz róla, mert ebédszünetben gyakran panaszkodik a fájós hátára. Ő az a kolléga, akivel tökéletesen együtt tudsz érezni, ugyanakkor azt sem bánnád, ha nem kezdene minden napot a fájós hátáról szóló monológgal.


Számára tökéletes ajándék lehet a Straight deréktámasz, mely ülés közben is segíti a helyes testtartást. Poliészterből készült, és pántokkal rögzíthető a szék háttámlájára.

Ára: 1148 forint.

Ezt is szeretjük