Pikáns tormás sonkatekercs
Amennyiben nem szeretnél karácsony napján a tűzhely mellett robotolni, készíts előre hidegtálat mesés sonkatekercsekkel.
Nem mindenki szereti karácsony napját a tűzhely mellett tölteni, pláne akkor, ha népes vendégsereg lepi el a lakást. Ha szeretnél gyorsan finomat és laktatót alkotni, akkor várd őket a hidegtálak nagy kedvencével, a sonkatekerccsel.
Ezt igazán egyszerű elkészíteni, ráadásul a pénztárcát is kíméli, tehát, ha jól akarod lakatni a siserahadat, akkor kezdj neki a tekerésnek.
Egyszerű tormás sonkatekercs
Hozzávalók:
- 20 dkg natúr sajtkrém
- 16 szelet gépsonka
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál majonéz
- 2 teáskanál mustár
- 2 teáskanál ecetes torma
- só
- bors
A sajtkrémet a vajjal keverd habosra, majd add hozzá a majonézt, a mustárt és a tormát is. Ízlésed szerint fűszerezd sóval, borssal a masszát, majd kanalazd a gépsonkaszeletek közepére.
Tekercseld fel őket, és tedd hűtőbe, hogy az ízek alaposan összeérjenek. Franciasaláta-ágyon vagy friss, ropogós kenyérrel tálalva az igazi.
Képünk Az otthon ízei blogról származik.
OLVASD EL EZT IS!
- alkohol
- ünnep
Citromos sertéssült konyakkal megbolondítva
- alma
- ünnep
Pulykasült almával és fahéjjal
- ünnep
- hús