Visszakaphatom még a férjemet?
Heti kérdés
Nem tudod, hol tart a kapcsolatod? Van még esély a folytatásra, vagy már vége? Ha tanácstalan vagy, olvasd el, Ágnes mit javasol.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor egy pár eltávolodik egymástól, rengeteg a kimondatlan érzés. Olykor mindkét fél a biztonságosnak hitt hallgatásba merül, vagy nem azt közvetíti a másik felé, ami valójában, mélyen legbelül zajlik benne. Bármennyire is védekeznek ellene, ez a talaj bizony könnyen ingoványossá válhat, hiszen, ami nincs kimondva, az félremagyarázott gondolatokkal mérgezheti a levegőt.

Bár ilyenkor annak, aki benne van, nehéz tiszta fejjel végiggondolnia a történteket, törekedni kell rá, ha ugyanis álomvilágba menekül, és kétértelmű jelekből próbál meg érzelmeket kiolvasni, saját magának okoz csalódást.

Az egyetlen, ami elviselhetőbbé teszi a szakítás fájdalmát, és segít lélekben is lezárni a kapcsolatot, az, ha mindkét fél őszintén felvállalja az érzéseit. Ha úgy érzed, hogy ilyen helyzetekben te is hajlamos vagy elmenekülni a problémák elől, és képtelen vagy szembenézni a valósággal, szakértőnk válasza neked is segíthet.

Kedves Ágnes!

Férjemmel már hét éve házasok vagyunk, de sajnos az anyagiak miatt eltávolodtunk egymástól, és a váláson gondolkodunk mind a ketten. Most úgy tűnik, hogy végleg elköltözött a szüleihez. Én úgy érzem, még mindig szeret engem. Teljesen letargiás, kedvetlen, és szerintem depresszióhoz közeli állapotban van a meg nem oldott dolgaink miatt.

A nyár folyamán többször is elköltözött, de mindig visszajött eddig, mert nem bírta sokáig nélkülem. Sajnos most már ott tartunk, hogy nem is hajlandó velem beszélni még telefonon sem, az üzeneteimre pedig szintén nem reagál. Lassan kezdek belenyugodni, hogy vége. Szeretném megkérdezni, hogy te látsz-e esélyt valami pozitív változásra. Vagy egyáltalán jól érzem-e a szerelmét?

Előre is köszönöm a válaszod:
Andi

Kedves Andi!

Furcsa, ahogy a férjedről írsz, mintha megpróbálnád a saját érzéseidet az ő dolgai mögé elbújtatni. Nekem pedig úgy tűnik, ő már döntött. Mi lenne, ha nem azzal foglalkoznál, hogy jeleket kutatsz, és a férjed viselkedéséből kimazsolázod azokat a momentumokat, melyek a saját koncepciódhoz felhasználhatók?

Mondd ki, hogy még mindig nagyon szereted őt, és fáj a szakítás. Talán neki is elismételhetnéd. Ezzel pedig őt is őszinteségre bírhatod.

Tudom, hogy bátorság kell hozzá, és könnyebb elbújni helyette egy álomvilágba, ahol depresszió, anyagiak és még sok egyéb külső körülmény áll kettőtök közé.

A családállítás módszerével remekül megmutatható egy-egy kapcsolat jelenlegi állapota, vagyis az, hogy lélekszinten hol tart a házasság, párkapcsolat, van-e még kötés, kölcsönös kötődés vagy erő benne. Kideríthető vele az is, hogy van-e egyáltalán esély a folytatásra. A felállítás alapjaiban meghatározza a lehetőségeket és teendőket, olykor gyorsan és nagyot lendít a kapcsolaton, máskor sok elvesztegetett időtől és fájdalomtól kíméli meg a társakat.

Sajnos nagyon sok kapcsolatot pusztán sorsközösség tart össze, ami azt jelenti, hogy a két fél azért köti össze az életét, mert egymás segítségével remélnek megoldást találni a magukkal hozott problémákra. Ezeknek a gyökere általában a családi mintákban keresendő, és ezt próbáljuk meg felkutatni a családállítással. Ha a képviselők által felállított kép ilyesmire utal, akkor az állításvezető arra törekszik, hogy felgöngyölítse az okozattól az okig nyúló szálakat.

Amikor pedig sikerül ezeket feltárni, illetve rendet tenni, a kapcsolat új alapokon akár folytatódhat is tovább, vagy újra elkezdődhet. Persze van úgy, hogy a legjobb megoldásnak az mutatkozik, ha pontot tesznek a végére. Ahhoz azonban, hogy tisztán lásd a kapcsolatotokat, előbb fel kell vállalnod az érzéseidet, azt is, ha fáj.

Üdvözlettel: Féderer Ágnes

Ezt is szeretjük