Viszlát vagy soha többé?
A szakítás 3 fő típusa
Általában nem úgy történik, ahogy eltervezted, és jobban fáj, mint szeretnéd. Tanuld meg túlélni a szakítást!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem ahhoz kell bátorság, hogy kimondd azt a szót, hogy vége, hanem annak elviseléséhez, hogy egyedül maradsz a nagyjelenet után.

A szakításra nem lehet elég korán elkezdeni felkészülni, ezért jobb, ha odafigyelsz arra, hogyan lépett ki párod az előző kapcsolatából. Az történik majd veled is.

Te mész, ő maradna még

Számodra látszólag ez a könnyebbik eset. Hiszen a szakító félnek mindig van valami oka és célja, ez a kettő pedig a legtöbbször ott esik egybe, hogy új partner jelenik meg a láthatáron. Mégis milyen nehéz kivitelezni! Valami folyton elbizonytalanít, visszahúz?

Bujkálás és hazudozás helyett a kulcsszó ilyenkor az őszinteség. Ne apránként adagold, homályos célozgatásokkal, hogy különválásra készülődsz. Nem ér arra várni, hogy a párod magától vegye észre, mi is történik körülötte.

Szakíts tisztességesen!

Az egyik barátnőm úgy szakított a hosszabb külföldi ösztöndíjról hazatért vőlegényével, hogy amikor a férfi megérkezett a közösen bérelt lakásukba, idegen alsónadrágokat talált kiteregetve a fürdőszobában.
Kíméletesnek cseppet sem nevezhető ez az eljárás, viszont valóban egyértelmű, illetve célravezető is volt, hiszen a vőlegény nem csomagolta ki a bőröndjeit, inkább hívott egy taxit, és továbbállt.

Az elegáns mód ezzel szemben az, hogy felvállalod az érzéseidet, és elmondod a párodnak, hogy új életet szeretnél kezdeni, amit nélküle képzelsz el. Mindig úgy szakíts tehát, ahogy szeretnéd, hogy veled szakítsanak.

Ő megy, te zokogsz

Ha elhagynak, biztosan nem úszod meg szívfájdalom nélkül, és legfeljebb abba a közhelybe kapaszkodhatsz, hogy az idő neked dolgozik. Vagyis, ha már egy egész óra eltelik úgy, hogy nem gondoltál rá, a túlélők közé sorolhatod be magad.

Ne vizionálj világvégét, és ne sajnáld naphosszat magad azért, hogy soha többet nem találsz ilyen férfit. Még szép, hiszen sokkal jobbat érdemelsz!
Fogd fel inkább úgy, hogy az, ami ezután következik, átmeneti szakasz az életedben, ritka szabadság, amikor sok idő juthat magadra.

Eljárhatsz tornázni, nyelveket tanulhatsz, bizonyíthatsz a munkahelyeden, és a romantikus filmek nézése közben sem szól be neked senki.

Dénes Zsófia, a 102 évet élt írónő, aki többször is férjhez ment, a kegyeiért pedig gazdag előkelőségek épp úgy versengtek, mint művészek - rövid ideig még Ady Endre menyasszonya is volt -, azt vallotta: a legnagyobb dolgokra mindig akkor volt képes, amikor épp nem volt férfi mellette.

Becsüld meg inkább a magányt, ne rettegj tőle. Ha pedig jóra használod fel ezt az időszakot, akkor évekkel később - immár egy másik férfi mellől - úgy nézhetsz majd vissza rá, mint életed egyik legszebb szakaszára.

Ha közös döntésen alapszik

Ezt az elválást a legkönnyebb elviselni. Sajnos igen ritkán fordul elő, hogy mindkét félben egyszerre tudatosul, mennyivel kellemesebb lenne egymás nélkül. Viszont, ha bejutsz a kiválasztottak közé, megvalósíthatod a nők nagy álmát. Annyira részletesen tárgyalhatod ki az exeddel, hogy miért nem sikerült álompárrá válnotok, amennyire csak jólesik.

A legtöbb nek talán az a legfájóbb a szakításban, hogy a miérttel kezdődő kérdéseire nem kap választ. A férfiak utálják a kudarcot, ennél már csak azt viselik nehezebben, ha esendőnek tűnnek, így nem igazán szeretnek elemezgetni ilyenkor, a tanulságokat is inkább egyedül vagy a haverjaikkal vonják le. Viszont, ha a kapcsolat lezárása közös elhatározás, a pasi nagyon megkönnyebbül, hogy elmarad a hiszti, így még beszélgetni is hajlandó. Használd ki ezt a lehetőséget, mert bepillanthatsz a másik térfélre, amivel már a jövőbeni szakításaidhoz gyűjtesz tapasztalatokat.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Lehettek-e barátok?

Csak akkor, ha időhúzás a cél. Ahogy igaz barátságból sosem lesz valós szerelem, az igazi szerelem is csak nagyon ritkán alakul át valódi barátsággá. A mély érzelmi kötődéseket el kell inkább engedni, ha a kapcsolat véget ért. Sokat segít ebben, ha jó szívvel gondolsz az együtt eltöltött hónapokra, évekre, nem pedig úgy, hogy mennyi időt elvesztegettél.

Amikor pedig szembejön majd az utcán az exed, ne ijedj meg tőle, és ne próbáld az esetleg megszaporodott kilóival vagy a kopaszodásával kivédeni a hirtelen rád törő érzéseket. Az a néhány romantikusnak tűnő pillanat jár nektek.

Ezt is szeretjük