Kevesebb és rosszabb lesz a szex az esküvő után? Friss házasok mondták el, mi változott az életükben
Mi történik a kapcsolattal és a szexuális élettel az esküvő után? Néhányan őszintén mondták el, ők mit tapasztaltak.

hazaspar cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az esküvő gondolata egyre inkább megosztja az embereket. Vannak, akik szerint fontos és elmaradhatatlan része egy pár életének, de egyre többen vannak azok is, akik feleslegesnek vagy lényegtelennek tartják az egészet.

A házasságról sokaknak, de talán leginkább a férfiaknak szinte rögtön az jut az eszükbe, hogy negatív következményekkel is jár. Ezek közül is a legrosszabbak talán, hogy megváltozik a felek viszonya, és megszokottá, unalmassá válnak az együttlétek, majd egyre csak ritkulnak. De tényleg igaz ez? Friss házasok mondták el, ők mit tapasztaltak az esküvő után a kapcsolatukban és az ágyban egyaránt.

Ilyen lesz a szex az esküvő után

- Két éve vagyunk házasok, és azóta valahogy jobban érezzük magunkat együtt. Sok nehézségen mentünk át a kapcsolatunk során, de nyugodtabb vagyok az esküvő óta, jobban összecsiszolódtunk, és szorosabb lett a viszonyunk. Nyíltabban tudunk beszélgetni egymással, és a szex is sokkal jobb lett, mert teljesen egymásra hangolódtunk - mesélte egy kommentelő a Redditen.

- Lassan egy éve, hogy összeházasodtunk, de egyébként már hat éve együtt vagyunk. Semmi nem változott szerintem azon kívül, hogy jobban élvezzük a szexet, és napról napra csak még jobb lesz - mesélte egy nő, aki szintén alátámasztotta, hogy a házasság egyáltalán nem biztos, hogy kevesebb és unalmasabb szexszel jár együtt.

- A szeretkezések gyakorisága nem változott nálunk az esküvő óta, de sokkal bevállalósabbak lettünk az ágyban. Többet beszélünk a vágyainkról, a fantáziáinkról, és mindent megteszünk azért, hogy mindketten elégedettek legyünk a szexuális életünkkel - mesélte egy másik, 11 hónapja házas feleség.

- Nem vettem észre különösebb változást a szexben, de az biztos, hogy egyre csak jobb lesz az idő múlásával - tette hozzá egy öt hónapja házas kommentelő. Azzal is egyetértett, hogy nemcsak az ágyban történnek változások az igen kimondásával.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nemcsak az ágyban történik változás

- Szerintem átalakultak köztünk a dolgok, de csak pozitív változást tapasztaltam. Lett néhány közös hobbink, ami addig nem volt, és végre nem érezzük már kötelezőnek azokat a dolgokat, programokat, amiket valójában nem élvezünk. Kevesebbet járunk szórakozni, viszont kirándulni, úszni, túrázni és hegyet mászni kettesben annál többet - mesélte egy hozzászóló.

- Az esküvő hatására végre felnőttek lettünk. Nemcsak sodródunk az árral, hanem tudatosan döntünk mindenben, együtt tervezzük a jövőnket, és én sokkal nyugodtabb vagyok. Úgy érzem, mellette biztonságban vagyok, számíthatok rá mindenben, és így egy kicsit elengedhetem magam, nem kell annyit aggódnom - vallotta be egy feleség.

- Mióta összeházasodtunk, kevesebb a stressz, az idegesség, a bizonytalanság. Nálunk az, hogy férj és feleség lettünk, tényleg mindent megváltoztatott. Hosszú távra tervezünk még a legapróbb dolgokban is, méghozzá közösen, és elfogadóbbak vagyunk egymással - tette hozzá egy nő.

A kommentelők egyértelműen alátámasztották, hogy maga az esküvő és a házasság - a tévhittel ellentétben - egyáltalán nem befolyásolja negatívan a kapcsolatot, sőt, számos pozitív hatása van. Az biztos, hogy oda kell figyelni arra, hogy ne váljon megszokottá és unalmassá se a házasság, se a szex. Ebben a nyílt, őszinte kommunikáció és a változatosságra való törekvés rengeteget segíthet.

A beteg nő legnagyobb vágya teljesült az esküvővel

Minden pár életében az egyik legszebb nap az, amikor kimondják egymásnak az igent. A 22 éves rákbeteg nő azt hitte, sosem lesz esélye hozzámenni élete szerelméhez, de az emberek összefogásának köszönhetően teljesült az álma. Megható fotók a ceremóniáról.

Ezt is szeretjük