Hogy lehet jó a szex 20 év házasság után is? A párok szerint nem a csábító fehérnemű a titok
Több mint húsz éve boldog házasságban élő párok mesélték el őszintén, hogy szerintük mitől marad sokáig izgalmas a szex.

par agyban cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A párkapcsolatok kezdetén a legtöbbször még rendszeres és izgalmas a szex, az évek múlásával viszont sok párnál alábbhagy a szenvedély, és ritkulnak a szeretkezések. Gyakran előfordul, hogy monotonná vagy túl megszokottá válnak az együttlétek, elveszik a spontaneitás, és csökken az egymás iránti lelkesedés az ágyban.

Mivel a szex a kapcsolatok egyik fontos része, ha egy pár szexuális élete nem kielégítő, az akár a házasság rovására is mehet. Ezért lényeges odafigyelni arra, hogy évek, évtizedek után is életben maradjon a tűz a két fél között, azonban ez nem olyan egyszerű. A jó szeretkezések titka nem a csábító csipkefehérneműkben rejlik: más dolgokra kell odafigyelni hozzá, legalábbis a tapasztalt szerelmesek szerint. Több mint húsz éve boldog házasságban élő párok mesélték el jól bevált szokásaikat, trükkjeiket a Women’s Health magazin oldalán.

A jó szex titka húsz év után

- A férjemnek és nekem alapvetően mindig is kielégítő volt a szexuális életünk, de persze vannak hullámvölgyeink. Szerintem az a kulcs, hogy meg kell értenünk, és el kell fogadnunk, hogy nem mindig van kedve mindkettőnknek összebújni, de a másik kedvéért sokszor érdemes esélyt adni a dolognak. Akár például belevágni az előjátékba, aztán majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Néha túl stresszes vagyok a szeretkezéshez, de tudom, hogy ez a kapcsolatunk egyik alapja, ezért nem utasíthatom állandóan vissza, és ő sem engem. És, ami még fontos: legyetek nyitottak, ne féljetek új dolgokat kipróbálni! - tanácsolta a 31 éve házas Stacey Green. Rajta kívül pedig többen is említették az újítás fontosságát a hosszú távú kapcsolatokban.

- Úgy gondolom, azért élvezzük még mindig együtt a szexet, mert mindig hajlandóak vagyunk újítani és változtatni. Van, hogy már a nap elején belekezdünk az előjátékba úgy, hogy apróságokat hintünk el a másiknak az esti tervekről. Így az egész nap izgalmas lesz, nem beszélve az éjszakáról. És sosem szabad megfeledkezni a nevetés fontosságáról. Ha nevettek szeretkezés közben, nem lesz gond a szikra életben tartásával - mondta a 22 éve házas Alex Martinez. Volt olyan is, aki egy tényleg apró, mégis szerinte igen jelentős dologra esküszik.

- 16 éves korom óta vagyunk együtt a férjemmel. Mindenben elsők voltunk egymásnak, és még mindig boldogok vagyunk együtt. Ahhoz, hogy egy kicsit feldobjuk a dolgokat, gyakran teszünk fel egymásnak szexi kérdéseket. Mondjuk, hogy mi a véleménye egy fehérneműről, vagy szeretnénk-e a szabadban összebújni, és hasonlók. A lista végtelen, de ezek a kérdések gondoskodnak arról, hogy izgalmas maradjon az együttlét - mondta egy húsz éve házas nő.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kulcs nem mindig a szexben keresendő

Többen viszont úgy gondolták, hogy a forró szex titka nem feltétlenül a hálószobában gyökerezik.

- A feleségemmel még mindig intim kapcsolatban vagyunk egymással, és ennek az a titka, hogy nemcsak házaspár vagyunk, hanem legjobb barátok is. Ez segít át minket a nehéz időkön, amikor nem érezzük olyan erősen, hogy szeretjük egymást. Természetes, hogy vannak rosszabb és jobb időszakaink, de mindig ott vagyunk egymásnak. Ez a kötelék pedig olyan erős intimitást eredményez, hogy az ágyban is izgalmasak maradtak köztünk a dolgok - mesélte a 38 éve házas Gary Nosacek.

- Szerintem az az évek múltán is szenvedélyes szex titka, hogy emlékezni kell a régi időkre. Arra, hogy milyen volt, amikor szerelmesek lettetek egymásba. A monoton hétköznapok sokszor beszippantják a kapcsolatokat, ami miatt az intimitás szép lassan a háttérbe kerül, majd eltűnik. De, ha gyakrabban felidézitek magatokban vagy közösen az első éveiteket, újra szoros lesz majd a kapcsolat, ami érzelmekkel túlfűtött szexhez vezet - mesélte a húsz éve házas Julie Bane.

A párok válaszai egyértelműen bebizonyítják, hogy a jó szex kulcsa a hálószobán kívül is keresendő. Többen kiemelték még a fentieken kívül a nyílt és őszinte kommunikációt még a legintimebb problémákról, vágyakról is, míg más azt hangsúlyozta, hogy az intimitás nem csupán a szexről szól: a romantikus pillanatok és gesztusok szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy izgalmas maradjon az együttlét.

Ezt is szeretjük