3 dolog, ami hihetetlenül megerősíti a szerelmet - Hétköznapiak, de fontosak
Apróságnak tűnhetnek, de megalapozhatják a jövőt.

szerelmes par
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Odáig, hogy egy kapcsolat jól működjön, legtöbbször nem egyenes út vezet. De vannak olyan tulajdonságok és szokások, melyek könnyebbé teszik a közös életeteket, és boldogabbá, harmonikusabbá a párkapcsolatot.

Ezek megerősítik a szerelmet, és nélkülözhetetlenek a hosszú távú párkapcsolathoz. Ezért is lényeges, hogy már a közös életetek elején kialakítsátok őket, ha viszont mégsem sikerült, később is nekiláthattok a változtatásnak. Hidd el, meglesz az eredménye!

Elfogadás nélkül nem megy

Az elköteleződés még akkor is fontos, ha néha fájdalommal jár, mert egy kapcsolat nemcsak rózsaszín ködből és pozitív érzésekből áll, van egy másik oldala is. De ezeken kívül a múltban történtek kapcsán is sok mindent cipel mindkét fél magával: családi minták, az előző kapcsolatokból hozott minták, érzelmi sérülések. Mind a saját, mind a partner életéért felelősséggel tartoznak a felek. El kell fogadni a másikat, az életét, ami néha egészen természetes és egyszerű, néha viszont nehézségekkel jár. Nem szabad azt kitűzni célul, hogy majd megváltoztatjátok egymást, és úgy biztosan működni fog a dolog. Mindezekhez pedig szükség van elköteleződésre, türelemre és megértésre.

Az őszinteség a kulcs

Nagyon fontos, hogy a kommunikáció őszinte legyen, mert különben el fog menni a két fél egymás mellett. Minden kapcsolatban van min dolgozni, de már a közös munka is csak akkor lehetséges, ha a két fél ezt meg is tudja beszélni egymással. A problémák ugyanis nem oldódnak meg maguktól.

Ahhoz, hogy két ember értse egymást, és egy nyelvet beszéljen, nem kell más, mint nyitottság és érzékenység - nemcsak önmagadra, hanem a másik irányába is. Ha meg tudod érteni a partneredet, sokkal jobban működtök majd együtt minden területen. Van, ahol ez adott egy kapcsolatban, de van, ahol kicsit többet kell dolgozni érte. Nem szabad mindenen felkapni a vizet, inkább nyíltan és őszintén kell beszélni a felmerülő problémákról abban a pillanatban, amikor éppen felbukkantak. Ha sokáig nem oldjátok ugyanis fel ezeket a konfliktusokat, felhalmozódhatnak, és akár tönkre is tehetik a szerelmet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Ide kattintva nézd meg a sorozat első részét, melyben Szily Nóra Pásztor Annával beszélget a szerelem múlandóságáról és a monogámia örök kérdésérő

Promóció

Együtt tervezni

Ha mély, intim kapcsolatra vágysz, ahhoz szükség van arra is, hogy el tudjatok köteleződni egymás mellett hosszútávon is. Hogy ne csak a holnap reggelt tervezd magad elé, hanem azt is, hogy egy-két év múlva hogyan képzeled el az életed, mert jövőkép nélkül nem lesz meg az irány. A céljaidat mindig akkor tudod elérni, ha megfogalmazod őket. Ha nincsenek tervek, és nem írod körül, hogy mit és hogyan képzelsz, nem várhatod azt sem, hogy elérkezzenek bizonyos pillanatok vagy mérföldkövek a kapcsolatotok életében. Ezért is fontos, hogy ha a jövődet látod magad előtt, legyen benne a párod is, ne hagyd ki semmiből. Mert ha nincs ott abban a bizonyos képben, lehet, hogy nem is ő a nagy ő.

osszekoltozes 2

De természetesen ezt fordítva is elvárhatod. Lényeges, hogy a szerelmed is érzékeltesse veled, hogy szerepelsz az öt, tíz vagy még több éves terveiben, és mindent veled képzel el. Nagyobb kaliberű, az életeteket érintő döntésekben pedig szintén ki kell kérni a másik véleményét a döntés meghozatala előtt. 

Ha ezekre a dolgokra figyelsz, biztos lábakon áll majd a kapcsolatotok, és sokkal nagyobb eséllyel győztök le mindenféle felmerülő problémát.

Ezt is szeretjük