7 nő mondta el, miért nem megy soha férjhez - Életük szerelmének sem mondanák ki az igent

Számos oka lehet annak, ha egy nő nem akar férjhez menni: heten elárulták, számukra mik ezek.

Ezért nem akarnak megházasodni a nők
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sok nő gyerekkora óta a házasságról álmodozik. Vannak azonban, akiknek eszük ágában sincs férjhez menni még akkor sem, ha biztosak benne, hogy megtalálták a nagy őt. Őket sajnos gyakran kritizálják, és megkérdőjelezik a döntésüket, pedig valójában csakis rájuk tartozik az, hogy meg akarnak-e házasodni, vagy sem. 

Néhányan megelégelték az állandó kérdőre vonást és a furcsa tekinteteket, és az egyik legnagyobb netes fórumon, a Redditen mesélték el, miért nem fognak sosem hivatalosan is örök hűséget fogadni a párjuknak.

Akik szerint nem szükséges a házasság

- Egyszerűen nem látom a házasság lényegét. A párommal együtt élünk, vannak közös kisállataink, család vagyunk, és tudjuk, hogy örökre együtt szeretnénk maradni. Miért kellene megházasodnom, ha mindez már így is megvan? - mondta el a véleményét egy nő, de rajta kívül még jó páran szükségtelennek érezték azt, hogy férjhez menjenek.

- Boldog vagyok a szerelmemmel. Gyűrűnk nincs, de van egy szép, közös otthonunk és egy gyönyörű babánk. Szerintem a házasság csak egy szükségtelen hagyomány - tette hozzá egy másik hozzászóló.

- Valahogy furcsa érzéseim vannak az egésszel kapcsolatban. Rengeteg nemi sztereotípia és elvárás társul hozzá, amik nekem egyáltalán nem tetszenek. És a gondolat sem, hogy valakinek a felesége legyek. Nem akarok hagyományos kapcsolatot, és nem akarok megfelelni a feleség szerepével szemben támasztott elvárásoknak sem - mesélte egy nő.

Rossz minta és tapasztalat

- A szüleim hétéves koromban váltak el, és majdnem az összes ismerősöm szülei szétmentek. Szóval mindenki elvált, akit csak ismerek. Miért akarnék én is keresztülmenni ezen? Jó nekem házasság nélkül is - mondta el a véleményét egy 21 éves nő.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- A családomban a nők vagy elváltak, vagy benne ragadtak egy rossz házasságban egy olyan férfival, akit már egyáltalán nem szeretnek, mindez pedig nem volt éppen jó hatással rám. Ráadásul az összes huszonévesen házasodó barátom csak a gyűrű, a buli és a „feleség” címért teszi az egészet - tette hozzá egy másik netező.

Kétségek és félelmek

- Azt is alig tudom eldönteni, hogy mit egyek vacsorára, hát arról hogyan dönthetnék, hogy kivel akarom leélni az egész életemet? Ez egy olyan dolog, ami túl nagy nyomást helyez rám, és egyszerűen csak nem akarok ilyen komoly elhatározást hozni - vallotta be aggodalmait egy hozzászóló.

- Valahogy nem gondolom, hogy tudnék bárkit is örökké szeretni, és azt sem, hogy valaki a végsőkig képes lenne szerelmes lenni belém. Még akkor sem, ha éppen úgy érzem, ő az igazi - tette hozzá egy nő.

Sok oka lehet annak, ha valaki egyáltalán nem akar férjhez menni, és akármi is ez, nem szabad megkérdőjelezni. Mindenkinek a saját döntése az, hogy szeretne-e gyűrűt az ujjára, vagy sem, így senkinek sem kellene erőltetnie ezt, vagy kritizálni, győzködni az illetőt.

Ezt is szeretjük