Az eredeti máglyarakás receptje: anyukád is így csinálja
Ha szereted az almás süteményeket, próbáld ki fahéjtól illatozó máglyarakásunkat.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A máglyarakás nem egy bonyolult sütemény, mégis csak kevés háziasszony recepttárában lelhető fel.

Ha a tiédből is hiányzik, akkor gyorsan mentsd el vagy nyomtasd ki receptünket, ugyanis ezzel az almás finomsággal a párodat is leveheted a lábáról!

Máglyarakás

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 1 l tej
  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg kalács
  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • 15 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 púpozott mokkáskanál őrölt fahéj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Az almákat hámozd meg, vágd félbe, és szedd ki a magházukat is. A gyümölcsöt szeleteld fel szép, vékony részekre, majd szórd meg fahéjjal, és a vaj egyharmadán párold meg. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a vajjal, a vaníliás cukorral és a porcukor felével keverd habosra. A tejet forrald fel, öntsd a tojásos masszára, majd a kalácsdarabokat is locsold meg vele.

Egy tepsit vajazz ki, szórd meg zsemlemorzsával, és a kalács felét halmozd az aljába. Erre tedd rá a megpárolt almát, és a kalács maradékával fedd be. A baracklekvárt kend össze 1 dl vízzel, és kend meg vele a kalács tetejét. Ezután melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és nagyjából fél órán keresztül süsd a süteményt.

Amíg sül, a tojásfehérjékből verj kemény habot, és add hozzá a porcukor másik felét, valamint a megmaradt lekvárt. Kend rá a sütemény tetejére, majd az egészet tedd vissza a sütőbe, hogy a tojáshab megsüljön. A lángot eközben vedd lejjebb, nehogy a máglyarakás megégjen. Ízlésed szerint porcukorral megszórva tálald.

Vágyfokozó finomságok

Lepd meg a párodat Valentin-nap alkalmából egy vérforraló menüvel! Íme, a legjobb afrodiziákumok!

Ha inkább a romanikus gesztusra fektetnéd a hangsúlyt, nem magára a főzésre, akkor készítsd el gyors, mégis isteni sonkás-sajtos csirkemell receptünket. »

Fotó: mariannkonyha.blogspot.hu

Ezt is szeretjük