Az eredeti máglyarakás receptje: anyukád is így csinálja
Ha szereted az almás süteményeket, próbáld ki fahéjtól illatozó máglyarakásunkat.
- Nőies és vagány átmeneti kabátok, melyek még az unalmas szetteket is feldobják: divatos fazonok árakkal »
- Kristen Stewart ennél furcsább ruhát még nem viselt: teljesen átlátszó, de ez a legkisebb baja »
- Teljes stílusváltáshoz kért segítséget az 58 éves nő: csodásan átalakult a szakemberek keze alatt »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
A máglyarakás nem egy bonyolult sütemény, mégis csak kevés háziasszony recepttárában lelhető fel.
Ha a tiédből is hiányzik, akkor gyorsan mentsd el vagy nyomtasd ki receptünket, ugyanis ezzel az almás finomsággal a párodat is leveheted a lábáról!
Máglyarakás
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 1 l tej
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg kalács
- 25 dkg sárgabaracklekvár
- 15 dkg vaj
- 4 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpozott mokkáskanál őrölt fahéj
- zsemlemorzsa
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
Az almákat hámozd meg, vágd félbe, és szedd ki a magházukat is. A gyümölcsöt szeleteld fel szép, vékony részekre, majd szórd meg fahéjjal, és a vaj egyharmadán párold meg. A tojásokat válaszd ketté, a sárgákat a vajjal, a vaníliás cukorral és a porcukor felével keverd habosra. A tejet forrald fel, öntsd a tojásos masszára, majd a kalácsdarabokat is locsold meg vele.
Egy tepsit vajazz ki, szórd meg zsemlemorzsával, és a kalács felét halmozd az aljába. Erre tedd rá a megpárolt almát, és a kalács maradékával fedd be. A baracklekvárt kend össze 1 dl vízzel, és kend meg vele a kalács tetejét. Ezután melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és nagyjából fél órán keresztül süsd a süteményt.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé
A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát? Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?
Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2023. április 24. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház
Promóció
Amíg sül, a tojásfehérjékből verj kemény habot, és add hozzá a porcukor másik felét, valamint a megmaradt lekvárt. Kend rá a sütemény tetejére, majd az egészet tedd vissza a sütőbe, hogy a tojáshab megsüljön. A lángot eközben vedd lejjebb, nehogy a máglyarakás megégjen. Ízlésed szerint porcukorral megszórva tálald.
Vágyfokozó finomságok
Lepd meg a párodat Valentin-nap alkalmából egy vérforraló menüvel! Íme, a legjobb afrodiziákumok!
Ha inkább a romanikus gesztusra fektetnéd a hangsúlyt, nem magára a főzésre, akkor készítsd el gyors, mégis isteni sonkás-sajtos csirkemell receptünket. »
Fotó: mariannkonyha.blogspot.hu
OLVASD EL EZT IS!

- ünnep
- valentin nap
Ropogós, lekvárral töltött szerelmeslevél

- csokoládé
- ünnep
Csokoládékrémmel töltött kosárka

- gyümölcs
- joghurt