Csokoládékrémmel töltött kosárka
Egy kis csokinak valószínűleg csak kevesek tudnak ellenállni. Ha a párod édesszájú, lepd meg Valentin-nap alkalmából csokival töltött kosárkákkal!

A kosárkasütés ugyan elég sok bíbelődést igényel, ám a végeredmény az egyik legfinomabb sütemény lesz. Ráadásul kiélheted minden kreativitásod, hiszen kedved szerint bármilyen töltelékkel kibélelheted a kosárkákat.

Valentin-nap alkalmából próbáld ki csokis változatunkat. Meglátod, isteni!

Csokoládékrémmel töltött kosárka

Hozzávalók a kosárkához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás

Hozzávalók a krémhez:

  • 30 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 3 kocka étcsokoládé
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál liszt
  • fél dl tej

A lisztbe morzsold bele a szobahőmérsékletű vajat. Add hozzá a porcukrot és a tojást, és gyúrd össze a tésztát. Csípj le kisebb darabokat, gyúrj belőlük gombócokat, és egyenletesen nyomkodd bele őket a kosárkaformákba. A formákat nem kell vajazni. Előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt süsd aranybarnára a kosárkákat.

Az étcsokoládét gőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá a porcukrot, a kakaóport és a lisztet. Vigyázz, hogy ne legyen csomós! Add hozzá a tojást és tejet, és hagyd, hogy besűrűsödjön. Amikor kihűlt, a vajjal keverd habosra, végül töltögesd meg a krémmel a kosárkákat.

Ezt is szeretjük