
Csokoládékrémmel töltött kosárka
Egy kis csokinak valószínűleg csak kevesek tudnak ellenállni. Ha a párod édesszájú, lepd meg Valentin-nap alkalmából csokival töltött kosárkákkal!

A kosárkasütés ugyan elég sok bíbelődést igényel, ám a végeredmény az egyik legfinomabb sütemény lesz. Ráadásul kiélheted minden kreativitásod, hiszen kedved szerint bármilyen töltelékkel kibélelheted a kosárkákat.


Valentin-nap alkalmából próbáld ki csokis változatunkat. Meglátod, isteni!
Csokoládékrémmel töltött kosárka
Hozzávalók a kosárkához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
Hozzávalók a krémhez:
- 30 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 3 kocka étcsokoládé
- 2 tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál liszt
- fél dl tej
A lisztbe morzsold bele a szobahőmérsékletű vajat. Add hozzá a porcukrot és a tojást, és gyúrd össze a tésztát. Csípj le kisebb darabokat, gyúrj belőlük gombócokat, és egyenletesen nyomkodd bele őket a kosárkaformákba. A formákat nem kell vajazni. Előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt süsd aranybarnára a kosárkákat.
Az étcsokoládét gőz felett olvaszd fel, majd keverd hozzá a porcukrot, a kakaóport és a lisztet. Vigyázz, hogy ne legyen csomós! Add hozzá a tojást és tejet, és hagyd, hogy besűrűsödjön. Amikor kihűlt, a vajjal keverd habosra, végül töltögesd meg a krémmel a kosárkákat.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája
A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.
Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?
Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2023. június 5. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- szerelem
- csokoládé
Így készül a szerelmesek muffinja

- szex
- valentin nap
Így készül a fügés crostata

- szex
- alkohol