Isteni sonkás-sajtos csirkemell
Gyors vacsora Valentin-napra
A sonka és az edami sajt karakteres íze remek kombináció. Göngyöld húsba őket!

Amikor nincs sok idő főzni, mégis valami különleges vacsorával állnál elő, jól jöhet a következő sonkás-sajtos csirkemell.

Gyorsan megvan, és amíg a sütőben sül, addig a köretet is elkészítheted hozzá. Lepd meg a párodat egy hosszú nap után ezzel a finomsággal!

Sonkás-sajtos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 4 szelet edami sajt
  • 4 szelet sonka
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tejszín
  • bors
  • pirospaprika

Elkészítés ideje:

50-60 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemellszeleteket óvatosan klopfold ki, majd sózd be. Fektess rájuk egy-egy szelet sonkát és edami sajtot, majd tekerd fel az egészet, és egy hűstűvel vagy fogpiszkálóval tűzd meg, hogy egyben maradjanak. A göngyölt tekercseket helyezd egy kisebb jénai tálba, szorosan egymás mellé.

A vajat hevítsd fel, keverd bele a lisztet, és készíts belőle világos színű rántást. Add hozzá a tejet, és sózd, borsozd ízlésed szerint, sőt, egy kevés pirospaprikát is szórj rá. Keverd bele a lereszelt trappista sajtot, és végül a tejszínt is öntsd hozzá. Ha kicsit összesűrűsödött, akkor öntsd rá a húsok tetejére. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és 30-40 perc alatt süsd meg a csirkét. Amíg sül, a köretet is elkészítheted hozzá.

Afrodiziákumok a konyhából

Ha már úgyis benne vagy a sütés-főzésben, válassz Valentin-napra olyan alapanyagot, ami nemcsak finom, de vágykeltő is!

Ha nincs sok időd bíbelődni a desszerttel, ennek ellenére jól esne egy kis édesség, készítsd el sütés nélküli joghurttorta receptünket! »

Ezt is szeretjük