Ínycsiklandó afrodiziákum: garnélarák tejszínes mártásban
Gyors és egészen egyszerű fogás, amit vacsorára bármikor elkészíthetsz. Rajta!
- Apróságokon múlik, hogy tökéletesen fedjen az alapozó: a folyékony és a krémes változatokat másként kell felvinni »
- Mit kell tenni, ha már kopik az önbarnító? – 6 praktika, amivel megszabadulhatsz az utolsó barna foltoktól »
- Kényelmes, nőies fürdőruhák nagy mellekre, 9 ezer forint alatt: jó tartást adnak és szépen formálják az alakot »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
A garnéla mindig remek alapanyag, hiszen nagyon finom, ráadásul gyorsan elkészül. Ha eddig nem mertél kísérletezni, akkor itt az idő, hogy kipróbáld receptünket!
A garnélától nem kell félned, ugyanis tisztítva is kapható. Ráadásul az apró rákocskák köztudottan vágykeltő hatással bírnak.
Tejszínes garnélarák
Hozzávalók:
- 60 dkg konyhakész garnéla
- 40 dkg tagliatelle tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 2 répa
- 1 citrom
- 1 dl olaj
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben, és szórd rá a rákokat. Alaposan süsd meg mindkét oldalukat. Aprítsd fel a fokhagymagerezdeket, a répát és a petrezselymet, és szórd a garnélákra. Facsard rá a citrom levét, majd sózd, borsozd ízlésed szerint.
Néhány percig főzd így, hogy az ízek összeérjenek, majd locsold rá a tejszínt. Addig főzd, amíg a mártás besűrűsödik. A tésztát főzd meg kicsit sós, olajos vízben, majd hagyd lecsepegni. Keverd össze a garnélás szósszal, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- ünnep
- valentin nap
Hipergyors túrótorta sütés nélkül

- ünnep
- valentin nap
Valentin-napi legényfogó leves

- ünnep
- valentin nap