18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 női mondat, amitől a pasi kiszalad a világból

Ha kapcsolatmentő beszélgetésre kerül a sor, légy rafináltan felkészült! Elég egy rossz mondat, és a férfi többet oda se figyel.

Egy nő sokszor érezheti azt, hogy nem hallják, amit mond, hiába fecseg párja fülébe. A szebbik nem tagjai bármikor képesek beszélni, illetve ugyanígy meghallgatni a másikat is, ha századjára mondja is el ugyanazokat az idegesítő mondatokat. A pasi ezzel szemben másképp működik: ha valamit nem akar meghallani, egyszerűen elereszti a füle mellett, mintha nem is ejtetted volna ki a szádon a szerinted sorsdöntő jelentőségű szavakat. Mi az, ami biztosan kiszalad a fejéből?

Drágám, beszélnünk kell!

Jobban teszed, ha ezt a mondatot soha nem ejted ki a szádon. A férfiak hátán végigfut a hideg, ha előre tudják, hogy valami komoly, esetleg kellemetlen téma bevezetőjét hallották, és ilyenkor jobbnak érzik egyszerűen nem odafigyelni. Ez a mondat védekező reakciót indít el, akármi is legyen a téma.

Nem csoda tehát, ha azt veszed észre, hogy míg te keservesen azon küzdenél, hogy megbeszéld a problémát, párod már a Forma-1 kifejezetten érdekfeszítő pillanatait nézi. Jobban teszed tehát, ha fontos mondanivalódat nem ennyire drámai módon vezeted fel, hiszen ezzel a gyűlölt mondattal csak azt érheted el, hogy a folytatásra párod már egyáltalán ne legyen kíváncsi.

Még rosszabb, ha túl nagy feneket kerítesz a dolognak. Nem kell leülni, mélyen a szemébe nézni, megfogni a kezét, majd még az egyik legdurvább tabumondatot is elsütni: egyszerűen csak mondd el, amit akarsz!

Én, mindig, te, soha

Ha gondod van, vagy valamit szeretnél, akkor azt fogalmazd meg világos, korrekt kívánságok formájában.

Ha azt szeretnéd elérni, hogy párod többet segítsen a háztartásban, akkor ne azt mondd, hogy te soha nem segítesz, hanem azt, hogy szeretném, ha többet segítenél. A vádaskodás ugyanis nem éppen a pasik kedvence, ha pedig túl gyakran előfordul, ő veszi majd elő az egyik legrosszabb férfisablont, miszerint állandóan ezen lovagolsz.

A soha és a mindig szavak sem a legnyerőbbek. Ritka esetben előfordulhat, hogy igazak a hasonló bevezetővel induló mondatok, a legtöbb pasi mégis falra mászik ezektől a szavaktól. Nem csoda hát, ha ennek hallatára párod inkább mentegetőzni és védekezni kezd, és nem a megoldáson gondolkozik majd.

Mi a baj?

A nők szeretik kibeszélni a problémáikat, így megszabadulnak a feszültségtől, miközben újra lehet gondolni a konfliktust, és a megoldás is felbukkanhat. A férfiak ezzel szemben magukba zárkóznak, és inkább rágcsálják magukban a bánatukat. Stresszes időszakban tehát szinte biztos, hogy párod nem fog kitárulkozni neked, és rád sem tud figyelni.

Ha tehát azt látod rajta, hogy valami jár a fejében, akkor ne akard mindenáron kiszedni belőle, hogy mi az. Ha az foglalkoztat, hogy veled kapcsolatos-e, akkor erre kérdezz rá, de egyébként hagyd békén. Ha pedig mégsem így teszel, ne csodálkozz azon, hogy a rettegett női kérdésre, hogy mi a baj, párod válasza csupán ennyi lesz: semmi.

Hallgasd meg!

Ha párkapcsolatotok az utóbbi időben nem problémamentes, és nagy beszélgetésre kerül a sor, lehetőség szerint ne azokkal a sablonmondatokkal vágj bele, amelyektől a legtöbb pasi kimenekül a világból.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezzel azt is elkerülheted, hogy rögtön védekezni kezdjen, ami végképp meggátolja, hogy bármi megoldásra jussatok. Ha pedig előadtad mondandódat, figyelj arra is, amit ő mond, hiszen beszélgettek. Ha megismered a véleményét, talán te is másképp látod majd a helyzetet.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük