18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 dolog, amiről a pasi hallani sem akar

Az igazság néha fáj, és nem mindig praktikus megosztani. Tudd meg, mi az, amit jobb, ha partnered előtt elhallgatsz!

Még a legőszintébb párkapcsolatban is előfordul olykor, hogy a felek elhallgatnak egymás elől bizonyos apróságokat. Ezalatt természetesen nem a megcsalásra vagy egyéb sorsdöntő vétkekre gondolunk.

Bár általánosan elterjedt vélemény, hogy egy kapcsolat akkor működhet igazán jól, ha a felek mindent őszintén megosztanak egymással, Annie Hall óta azért sejthető, hogy a szavak alatt a felirat olykor kissé más lehet, és nem feltétlenül segítené a párkapcsolat túlélését, ha ezek a gondolatok hangoznának el a romantikus csevej során. Egy kis füllentés vagy szépítés olykor a túlélést jelentheti.

Számok a múltból

Közismert párkapcsolati aranyszabály, hogy, ha a múltra terelődik a szó, nem kimondottan taktikus lépés, ha volt partnereid számáról már a harmadik randi környékén őszintén és nyíltan beszámolsz. Ami azonban még ennél is nagyobb tabu, az botlásaid száma. A csábítás nagy úr, és férfiszemmel többnyire ellenállhatatlannak is bizonyul, azonban a partneréről a legtöbb pasi szeretné hinni - vagy legalábbis remélni -, hogy múltja makulátlan, ha pedig már érintette is férfikéz imitt-amott, legalább hűségére nem eshet panasz.

Ha valójában ez másképp van, de úgy érzed, mostani párod az utolsó a világon, akit meg tudnál csalni, akkor a legegyszerűbben úgy őrizheted meg minden bizalmát, ha múltad lényegtelen, félrelépés pettyezte fejezeteit nem hangsúlyozod előtte.

Kínosan titkolóznod természetesen nem kell, hiszen ez az epizód is életed része, ha azonban szóba kerül közöttetek, ügyelj rá, hogy ne fess túlságosan színes és részletes képet kalandjaidról, inkább csak említsd meg, hogy hibáztál, hiszen te is emberből vagy. A legtöbb manus szereti a barátnőjét tökéletes, hibátlan és ártatlan virágszálnak látni, ebbe a képbe pedig nem igazán fér bele hasonló baki.

Anya csak egy van

Nagyobb verbális vétek aligha képzelhető el egy párkapcsolatban, mint amikor egy óvatlan pillanatban, a nagy vita hevében rossz szót emelsz partnered édesanyjára.

Akármi legyen is a véleményed a családjáról, kerüld el azt a hibát, hogy anyjával való viszonyát hasonlítod a kapcsolatotokhoz, vagy ezt a fontos, bonthatatlan köteléket okolod személyes konfliktusaitokért. Az anya-fiú viszony bonyolult, és minden nőnek élete egyik legnagyobb kihívása elviselni azt, hogy valaki felbukkan gyermeke oldalán, aki egy szál gyűrűvel elhódítja mellőle.

Ennek ellenére lehet kiegyensúlyozott és súrlódásmentes viszonyod párod édesanyjával, de szinte biztos, hogy olykor a családi kötelék mindkét részről okozhat fejfájást. Hasonló helyzetben azonban jobb, ha megértő vagy partnereddel, hiszen senkinek nem lehet kellemes két tűz között problémát orvosolni, különösen, ha az ellenfél a számára legfontosabb két nő, aki mind mást akar. Ne lepődj meg, ha patthelyzetben partnered végül az anyját választja, és neki ad igazat, hiszen, ha őt kritizálod, akkor azzal vagy elégedetlen, aki felnevelte.

Baráti szeretet

A családi konfliktushoz hasonló, ha párod legjobb barátjával kerülsz összetűzésbe. Az még nem akkora probléma, ha nem rokonszenvezel különösebben a kebelbaráttal, azonban annál kellemetlenebb hír lehet partnered számára, ha az a bizonyos jóbarát túlságosan is szimpatizál veled.

Ha haverja kikezdett veled, azt jobb azonnal, lehetőleg pofon nélkül lerendezni és tisztázni, hogy ne kelljen átélned azt a pillanatot, amikor mindezt elmeséled neki, vagy ami még rosszabb: amikor a barátjától szerzett, kissé elferdített információval szembesít téged.

A legjobb barát és a barátnő a legtöbb pasinak presztízskérdés, mivel mindkét ember valami olyat testesít meg, amit önmagából hiányol. A barát lehet a jóképű macsó, az örökös agglegény vagy a tökéletes üzletember, míg a partner az otthonos, ügyes kezű hölgy vagy éppen a belevaló csaj, ha ők ketten összekeverednek, az a legtöbb pasi számára egyszerre hatalmas csalódás és személyes kudarc is.

Rossz szerető

Túl volt szeretőkön, családon és baráton, a pillanat, amit egyetlen pasi sem szeretne átélni, az, amikor az ágyban kudarcot vall. Amikor szeretné és szeretnéd, de nem megy. Ez a helyzet már önmagában is elég rossz, ha azonban még az orra alá is dörgölöd, az a férfiasság vége.

Egyetlen manus sem szeretné átélni, hogy nem tud kielégíteni az ágyban, és beszélni sem szeret róla. A szexuális problémák sötétebb tabunak számítanak, mint az aranyér a női betegségek listáján, úgyhogy ezt a terepet jó, ha minél óvatosabban közelíted meg.

Ha a baj viszonylag sűrűn előfordul, akkor feltétlenül beszélnetek kell róla, azonban ne úgy közelítsd meg a dolgot, hogy mennyire csalódott vagy amiatt, hogy partnered nem tud kielégíteni.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A közösségi média ilyen-olyan formában, de mindenki életének része. Mégis sokszor úgy tűnik, nem tudjuk megfelelően használni. De vajon hol rontjuk el? Miért mindig a legbántóbb kommenteken van a legtöbb like? Kell-e reagálni egy utálkozó hozzászólásra, vagy az ignorálás az egyetlen út? A legújabb epizódban többek között ezekre a kérdésekre Tóth Dani pszichológus, Verebélyi-Kovács Csilla, a Femina social media managere, valamint Pintér Ada műsorvezető kereste a választ.

Promóció

Segíts neki, ha kell, kísérd el az orvoshoz, hidd el, ha megoldódik a panasz, hálás lesz támogató megértésedért.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük