Ellenszenves leszel az új kollégáknak, ha ezt csinálod az első napon - Teljesen más lenne a helyes

Az első napon mutatott viselkedés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy később milyen lesz a kapcsolat a kollégákkal. Mégis, sokan pont az ellenkezőjét teszik annak, amit kellene.

munkatarsak

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Új munkahelyen kezdeni mindig stresszes és izgalmas dolog, nemcsak az ismeretlen környezet vagy a feladatok, hanem a munkatársak miatt is. Mindenki szeretné, ha elfogadnák, ha sikerülne beilleszkednie, és egyenrangú társként, nem ellenségként, riválisként tekintenének rá.

Sok apróságon múlhat az, hogy szimpatizálnak-e az alkalmazottak az új társukkal, ezért érdemes tudatosan úgy viselkedni, olyan témákról beszélni, melyek segítenek megkedveltetni az addig ismeretlen kollégát. A karrierszakértők szerint van egyvalami, amit tilos tenni, mert igen rossz benyomást tesz az ott dolgozókra, és antipatikusnak mutat mások szemében. A legtöbben mégis így indítják az első napot.

A viselkedés, ami antipatikusnak mutat

Jason Sackett elárulta, hogy a lehető legrosszabb, amit egy új kolléga tehet, az az, hogy állandóan csak magáról beszél. Sokan csinálják ezt, leginkább az idegesség miatt, vagy azért, mert úgy gondolják, ezzel megtörik a kínos csendet, elősegítik az ismerkedést, és, ha a munkatársak többet tudnak meg róluk már az első napon, akkor jobban fogják kedvelni őket. Ez viszont egyáltalán nem igaz. A szakértő szerint ez önteltnek mutathatja az illetőt, és ellenszenvet kelthet másokban. Ráadásul, ha szóba hozza az előző munkahelyeit kérdés nélkül, az akár dicsekvésnek is hathat. Ebben az esetben pedig nagyobb az esély arra, hogy riválisnak tekintik majd.

Sokkal helyesebb magatartás az, ha az első napon az új kolléga megfigyel, kérdez, és meghallgat másokat. Érdemes érdeklődni felőlük, aztán pedig végig figyelni és visszajelezni a mondandójukra, mert így kedvesnek, szimpatikusnak látnak majd. Egy olyan egyenrangú társ leszel a szemükben, akiben megbízhatnak, és akivel nem kell harcolniuk. A szakértő szerint ez a legjobb, amit egy új munkatárs tehet, ráadásul így jobban meg is ismered majd a többieket, és másnap már sokkal oldottabb lesz a légkör. Persze, nem arról van szó, hogy rögtön személyes kérdésekkel kell bombázni a többieket, inkább csak óvatosabb személyes vagy munkával kapcsolatos témákat ajánlott feldobni. Olyat semmiképp sem javasolt szóba hozni, ami túl intim, vagy kínos helyzetbe hozhatja a másikat. 

Néhány tudatos mozdulattal is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy megkedveljenek. A következőket apróságokat érdemes bevetni az első munkanapon is.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük