Régóta keresed az igazit? 5 dolog, amivel biztos elriasztod a férfit

Az első randik döntik el, lesz-e kapcsolat, vagy sem, ezért fontos kerülni néhány tipikus hibát.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szerelem olyasmi, amit nem érdemes keresni, ugyanis, minél jobban akarja az ember, annál kisebb a valószínűsége, hogy összejön. A legjobb, ha az ember kivár. Türelmes, és amíg két kapcsolat közt van,feltöltődik és felkészül, hogy a következő pasival minden jól alakulhasson.

Ehhez persze szükséges a sikertelen próbálkozásokból levonni a tanulságot, hogy legközelebb ugyanaz a baki ne történhessen meg. De mi van, ha valaki bárhogyan is igyekszik, nem tud rájönni, miért nem jönnek össze a randik, és miért fuccsolnak be az ígéretesnek induló ismeretségek?

Ha te is így vagy, segítünk: íme az 5 leggyakoribb baki, ami miatt a férfiak hanyatthomlok elmenekülnek, és ami miatt a szingliség állandósulhat.

Ahol elszúrhatod

A legnagyobb hiba persze az, ha el sem mész. A tréfát azonban félretéve: az első találkozás bizony meghatározó lehet. Így érdemes felkészülni rá, ám tilos álarcot viselned, hiszen a kiszemelt partner rád kíváncsi, nem pedig arra a képre, amit mutatni igyekszel.

A feladat tényleg nem könnyű: úgy legyél önmagad, hogy közben megpróbálod kiismerni és meghódítani a másikat. Az előbbi ugyanis őszinteséget feltételez, az utóbbihoz viszont némi taktikázás is szükséges…

Királylány dögös démon álruhában

Ne menj bele számodra ismeretlen körülményeket rejtő helyzetbe. Vagyis: tisztázd, pontosan hol találkoztok, és mi lesz a programotok. Ehhez kell ugyanis felöltöznöd. A ruhád csinos, ám mindenképpen kényelmes legyen, olyan, amiben jól érzed magad, és amire nem kell külön odafigyelned. Kínos, ha folyamatosan igazgatod, húzogatod a felsődet vagy a szoknyádat. Ne tűnj apácának, de a túlzottan átlátszó, kivágott költemények sem ideillőek, nem beszélve arról, hogy félreérthető az üzenetük.

Kapcsolatot építesz, nem egyéjszakás kalandot keresel, igaz? Ha általában nem szoktál magas sarkú cipőt viselni, most se vegyél fel. Gondolj arra, bármilyen előkelő étteremben vacsoráztok is, lehet, hogy utána sétáltok még egyet… Szóval, nincs annál kínosabb, mint ha egy rosszul megválasztott öltözék miatt feszengsz, és ezzel tönkreteszed a kibontakozó romantikát is.

A királyok erénye, neked sem árthat

Félreértéseket elkerülendő: nem kell elkésned! Igen, később, amikor már egy pár vagytok, és feltartóztat valami, beleférhet majd ez is. Most azonban érdemes pontosan érkezned. Ha a férfinak is fontos a randevú, úgyis ott lesz előbb a megbeszélt helyen. Így mindenképpen várni fog rád. A pontosságod azt jelzi majd neki, komolyan veszed őt. Ha pedig késel, netán átsorol a játszmázó, avagy lebecsülhető nő kategóriájába. Amennyiben nem ilyet keres, máris szereztél egy rossz pontot.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

A kevesebb néha több

Ez a szabály több mindenre is igaz az első találkozásotoknál. Ne beszélj túl sokat, és semmiképpen se öntsd ki neki a lelkedet. Kérdezz, és hallgasd meg őt, ám ne faggatózz. Ne akard feltérképezni azonnal az eddigi szerelmi életét, családi viszonyait és anyagi helyzetét. Elégedj meg azzal, amit ő elmond, most csak ennyi tartozik rád. Ugyanígy visszafelé: a kérdéseire válaszolj, ám csakis azt mondd el magadról, amit bárki másnak, azaz egy idegennek is elmesélnél. Ne egyél túl sokat, ha vacsoráztok, nem azért találkoztatok, hogy végre jóllakj, pláne ne igyál alkoholt eltúlzott mértékben. Igen, jól jöhet egy kis szíverősítő, ám minél spiccesebb leszel, annál határozottabban veszítesz vonzerődből.

Mitől vonzó egy nő?

Kattints a képes cikkre, és megtudhatod, milyen tulajdonságok tesznek  vonzóvá egy nőt a férfiak szemében.

Húzd fel csörgőre az órádat

Figyelj az időkorlátra. Bizony, az első randevúnak vége van akkor, amikor az előre megbeszélt program lezárul. Örülj neki, hogy olyan jól érezted magad, akár szívesen maradnál is. A jó hír, hogy lehet következő alkalom, sőt, ha minden összejön, még sokáig vele töltheted majd az időd javát. Na, pont ezért nem kell kapkodnod.

Kellő időben jelezd tehát, hogy most ideje hazamenned. Nem máshová bulizni, mert azzal lebecsülöd a vele töltött órákat. Hidd el, mindkettőtöknek kell egy kis idő, hogy befogadjátok, feldolgozzátok, értékeljétek azt, ami történt. Ami azonban elsőre túl sok, abból nem esik jól a repeta. Ezért búcsúzz el éppen akkor, amikor az esetleges hosszabbítás kezdődne.

Ásóra, kapára, nagyharangra még nincs szükség

Ha már a búcsúzásnál tartunk. Semmiképpen ne akard kicsikarni belőle a biztos folytatást. Nem kérhetsz garanciát tőle arra, lesz második randi is. Ne kényszerítsd, hogy olyat is kimondjon, amit szíve szerint akkor éppen még nem tenne meg. Nagyon rosszul fogja érezni magát, ha belemegy egy udvarias füllentésbe. És ha ez kellemetlen neki, esetleg nem fog sietni újra találkozni veled. Szóval: csak lazán.

Arra figyelj inkább, te mit érzel. Ami benne zajlik, azt meg bízd rá. Csak nyugi: minden életre szóló - vagy legalább is hosszú távú - kapcsolat is az első találkozással kezdődik, majd a világ legtermészetesebb módján folytatódik a másodikkal meg harmadikkal…

Ezt is szeretjük