6 tipikus női hiba a párkapcsolatban

Te ne kövesd el őket

Párkapcsolatban ezeket a hibákat hajlamos elkövetni a legtöbb nő. Magadra ismersz?

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Senki nem várja el tőled, hogy tökéletes nő legyél, aki soha, semmiben nem téved. Ám van néhány olyan alapvetés, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő társa legyél egy férfinak.

Együtt, bármi áron?

Az első szempont, amit nem árt tisztázni: vajon tényleg ez a férfi fontos számodra, vagy azok az érzések, amelyeket megélhetsz vele?

Ha ugyanis a párod csereszabatos, mert te elsősorban a párkapcsolatban éléshez ragaszkodsz - netán félsz az egyedülléttől, magánytól -, akkor bármit megtennél azért, hogy megtartsd magad mellett őt. Furcsa félreértések láncolata veszi ezzel kezdetét. Lehet, hogy ő mindazért szeret, szeretne téged, amit szép lassan feladsz magadból, hogy még inkább megfelelhess neki.

A megalkuvásoddal így éppen az ellentétes hatást éred el. Később biztosan levered valahogy rajta azt, amit miatta kihagysz a saját életedből. Így az áldozatvállalásod inkább szétvisz benneteket, mint összetart. Ráadásul a vonzerőd is csökken, hiszen egy idegen álarc mögé kényszeríted magad.

Papucsot a pasinak?

Fel kell mérned nagyon őszintén azt is, mit vársz el egy párkapcsolatban? Ezzel vesd össze aztán azt, amit a párod nyújt neked. Akkor működhet jól kettőtök között az együttélés, ha nagyjából azt kapod meg, amire vágysz. Illetve, amit ő nem tud nyújtani neked, arról hajlandó vagy lemondani kettőtökért. Zsákutcába vezethet azonban, ha úgy gondolkodsz, hogy neki a te elvárásaidnak megfelelve kell megváltoznia. Erre ugyanis vagy képes és hajlandó, vagy nem. Utóbbi esetben aztán hiába követelőzöl, zsarolsz, fenyegetőzöl. Inkább le fog lépni mellőled, és keres valaki mást, aki éppen olyannak fogadja el őt, amilyen.

Van rózsaszín szemüveged?

Talán végre világosabban látod, hogy egy szerelem hosszú távon nem épülhet illúziókra. Sokkal inkább ésszerű kompromisszumok kapcsolnak össze igazi társsá két ember, mint az a hiábavaló reménykedés, hogy egy napon magától megoldódik minden, ami nem stimmel közöttetek.

Valójában arról ismerszik fel a számodra megfelelő férfi, hogy szinte mindenben azonos hullámhosszon vagytok. Azokat a kérdéseket pedig, amikben ütközik az álláspontotok - a másik érveinek, vágyainak tiszteletben tartásával, ám a saját érdekeidet is képviselve - szinte mindig sikerülhet tisztázni. Baj akkor van, ha nem nézel szembe a valósággal, és elképzelsz valami olyasmit magadnak, ami sajnos nincs. Minél tovább vársz arra, hogy az a csoda megtörténjen, ami számodra megoldást hozna, annál csalódottabbá válasz majd, amit a párod persze egyre kevésbé ért. Ugyanabban a moziteremben ültök, valahogy mégis két különböző filmet néztek.

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Kódfejtők előnyben?

A leggyakoribb hibát talán a kommunikációjukkal követik el a nők. Számodra is ismerős az a helyzet, hogy nem mondod ki világosan, mit szeretnél, ellenben nagyon dühös leszel, amikor a párod nem találja ki, mire is gondolsz? Próbáld megjegyezni egy életre, hogy a férfiak csakis az őszinte szóból értenek. Többségük nem keres mögöttes tartalmat, nem áll neki boncolgatni azt, amit hallott, nem pazarol időt és energiát arra, hogy megfejtse, vajon ténylegesen mit jelent egy adott kijelentés. A férfiak számára a legtöbbször éppen olyan idegen, hogy a nők folyamatosan dekódolnak, mint a nőknek a férfiak reménye, hogy egyértelmű helyzetekben élhessenek.

Házisárkány-vetélkedő?

Bizony, a legtöbb párkapcsolati veszekedést éppen a női játszmázások robbantják ki. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha mernél kockáztatni, és azt tennéd, meg mondanád, amit fontosnak vélsz. Ehelyett számos praktikát bevetsz, hogy rábírd a párodat arra, neked megfelelően cselekedjen? Olykor akár végsőkig feszíted a húrt, csak hogy igazad legyen? És még csodálkozol, hogy a férfi nagyon indulatosan reagál, amikor végre megérti, mire megy ki az egész?

A praktikus üzemmód

Ha nem szeretnéd elkövetni az előbbi hibákat, legyél önmagad, ismerd fel a vágyaidat, tűzz ki világos célokat, fogalmazd meg és mondd is ki az elvárásaidat. Lehet, hogy ezzel az adott párkapcsolatodat is mérlegre teszed. Ám ha minderre rámegy egy viszony, akkor az biztosan nem olyan volt, amiben érdemes lenne benne maradnod.

Ezt is szeretjük