5 mindennapos szokás, ami alattomosan szívja le az ember energiáját - Sokan nem is sejtik, mennyire károsak
Ezekkel a szokásokkal hagyj fel, ha nem szeretnéd, hogy mindennap teljesen lemerüljenek az energiatartalékaid.

faradt no cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte minden este úgy érzed, hogy semmi erőd, és hullafáradt vagy? Zúg az agyad az aznapi teendőktől, és semmire nem tudsz már igazán odafigyelni? A zsúfolt, nehéz napok után ez természetes, de ha rendszeresen ezt tapasztalod, akkor érdemes átgondolni, mi is állhat a dolog hátterében.

Nem csak egészségügyi problémák miatt lehetsz mindig fáradt. Előfordulhat, hogy a rossz szokások szívják le az energiádat, méghozzá úgy, hogy nem is sejted. A következők alattomosan csapolják le az erődet, ezért érdemes elhagyni őket, változtatni rajtuk.

Túlagyalás

A gondolkodás rengeteg energiát felemészt, főleg akkor, ha minden apróságon, lényegtelen dolgon sokat agyalsz. Persze, aki ilyen típus, annak nincs egyszerű dolga, de próbálj meg szelektálni: például ne habozz túl sokat, ha az ebédedről, a ruhaválasztásról van szó, és a munkahelyeden is igyekezz a kis feladatokról gyorsan, határozottan dönteni. Ha pedig elhatároztál valamit, ne gondolkozz azon, hogy jó választás volt-e. Amennyiben ezekre odafigyelsz, észre fogod venni, hogy kevésbé érzed magad leterheltnek a nap végére.

Ugrálás a feladatok között

Nem könnyű egy feladatra koncentrálni, ha közben rengeteget rád bíztak, és akkor sem, ha mindig jönnek az újabb és újabb megkeresések, üzenetek. Viszont ha egyik teendőről a másikra ugrálsz, és hagyod, hogy megzavarjanak, illetve mindig azonnal elolvasod a beérkező e-maileket, akkor gyorsan lemerülnek az energiakészleteid. Próbáld jól beosztani az idődet, határozd meg előre, mikor mivel foglalkozol, és mindig koncentrálj erősen az adott feladatra, ne hagyd, hogy bármi is elterelje a figyelmedet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Mások lenyűgözni akarása

Természetes, hogy meg akarsz felelni a munkahelyeden, bizonyítani akarsz, de ezzel sem szabad átesni a ló túloldalára. Ha állandóan le akarsz nyűgözni másokat, és mindig arra törekszel, hogy megfelelj a környezetednek, elnyerd az elismerésüket, az igencsak kimerítő. Igyekezz csak a lényeges dolgokkal nekik kedvezni, és ne gondolkozz mindig azon, hogy vajon mi a véleményük rólad. Koncentrálj önmagadra, arra, hogy jól elvégezd a teendőidet, és sokkal több erőd marad majd a nap végére.

Állandó panaszkodás

Nehéz nem panaszkodni, ha sok rossz dolog történik az emberrel. Alapvetően jó, ha beszélsz róluk a hozzád közel állókkal, de az már káros, ha mindig csak ezeket panaszolod másoknak. Mondd el a problémáidat, de ne fókuszálj csakis ezekre, és ne hagyd, hogy magával rántson a negativitás. Koncentrálj inkább a megoldáskeresésre, és próbálj egy kicsit elfeledkezni a gondokról, ha azt szeretnéd, hogy ne merüljön le teljesen az energiád.

Túlzott kontrollvágy

Sokakban túl erős a kontroll iránti vágy, szinte kényszeresen irányítani akarnak mindent, és gyakran nem csak a saját életükben. Ez viszont hihetetlenül lemeríti az energiakészleteket. Fogadd el, hogy nem tudsz mindent kontrollálni, nem befolyásolhatod mindennek a kimenetelét. Gondold át, mi az, amit nem irányíthatsz, mi az, ami nem olyan lényeges, hogy irányítani akard, és engedd el ezeket. Hidd el, nagy megkönnyebbülést fogsz érezni, ha ezt megteszed.

A magas érzelmi intelligenciájú emberek szokásai

Az érzelmi intelligencia segít megbirkózni az élet nehézségeivel, lehetővé teszi, hogy valaki könnyebben legyőzze a félelmeit, hozzájárul a sikerekhez és az emberi kapcsolatok kialakításához is. Van, akinek már gyermekkorában is magas az EQ-ja, de ez a tulajdonság, képesség később is fejleszthető. A magas érzelmi intelligenciájú személyek sok szempontból mások, mint azok, akiknél ez a szint alacsonyabb. A következő szokások például leginkább rájuk jellemzőek, számukra természetesek.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük