Mit jelentenek a különböző, szexuális töltetű álmok? Pszichológusok és álomanalitikus mondták el
Szex az exszel, egy hírességgel vagy épp nyilvánosan - a szakértők elárulták a leggyakoribb erotikus álmok jelentését.

alvo no cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Élete során szinte mindenkinek vannak néha erotikus álmai, melyek olykor arcpirítóak, zavarba ejtőek is lehetnek, és gyakran elgondolkodtatják az embert. Vajon mire utalhatnak az éjszaka látott intim jelenetek?

Persze előfordul, hogy nincs különösebb jelentőségük, és csak a véletlen, vagy éppen az elmúlt időszak tapasztalatai – például az este látott film egyes részletei, vagy a másoktól hallott, interneten olvasott témák – állnak a hátterükben. Ha viszont folyton visszatérnek, vagy nagyon erőteljesen magukkal ragadják az illetőt, a szakértők szerint érdemes utána járni a jelentésüknek. Sorra vesszük a leggyakoribb szexuális töltetű álmokat.

Nyilvános szex

Rhonda Milrad pszichológus és szexológus szerint a nyilvános szeretkezés álomképe egyáltalán nem arra utal, hogy valaki magamutogató lenne. Inkább azt jelzi, hogy kiszolgáltatottnak, bizonytalannak érzi magát mások előtt. De az is előfordulhat, hogy valami kínos vagy titokzatos dolog miatt aggódik az ember, és attól fél, hogy környezete negatívan ítéli meg. Érdemes átgondolni, mi lehet a probléma gyökere, a szorongás ugyanis sokszor szexuális töltetű álmokban mutatkozik meg.

Hűtlen partner

Ha valaki álmában hűtlenségen kapja a párját, vagy bárhogy máshogy szerez tudomást a félrelépésről, biztosan zaklatottan ébred. Pedig a látottak Lauri Quinn Loewenberg álomanalitikus szerint általában nem azt jelentik, hogy a másik valóban csalfa. Inkább arra utalnak, hogy ő maga bizonytalan a kapcsolatot illetően, és ideje beszélgetni a problémákról, kétségekről, hogy a felek feloldják az aggodalmakat. Ezen kívül akkor jellemző még, ha az illető napközben sokat gondolkozott azon, vajon hűséges-e a partnere.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lefeküdni egy tiltott személlyel

Túlfűtött álom a szeretett férfi egyik rokonával vagy a legjobb barátjával? Esetleg egy kollégával? Ha hasonló tiltott személyekről látsz erotikus jeleneteket alvás közben, az nem feltétlenül arra utal, hogy vonzódsz hozzájuk. Nancy Irwin pszichológus szerint az elme ilyenkor inkább egy másfajta kísértést szabadít és dolgoz fel, mivel az agy gyakran hoz létre hasonló asszociációkat. Ezért azon ajánlott elgondolkodni, hogy az a bizonyos ember az élet mely területével lehet párhuzamban, mit, milyen vágyat szimbolizálhat.

Forró éjszaka egy hírességgel

A legtöbbeknek vannak kedvenc hírességei, akikkel szívesen töltenének el egy forró éjszakát. Éppen ezért, ha álmukban ez megtörténik, nem gondolják túl, hiszen úgy vélik, csak az egyébként is meglévő vonzódás, vágy eredményezte az egészet. Pedig Rhonda Milrad pszichológus szerint emellett más is állhat a háttérben. Van, hogy azt jelzi, az illető vágyik arra, hogy különlegesnek, fontosnak érezhesse magát, és arra is, hogy az emberek észrevegyék, mert úgy véli, a mindennapi életében ez nem így van. Ezért lényeges, hogy ne tartsa magában az igényeit, ossza meg őket a párjával, barátaival, és igyekezzen olyan változásokat eszközölni, melyek valóban boldoggá, elégedetté teszik.

alvo no

Szex az exszel

Ha a volt partner bukkan fel az álomban, az több dolgot is üzenhet Rhonda Milrad véleménye szerint. Egyrészt lehet, hogy napközben valami rá emlékeztetett, és ezért jelent meg a fejedben újra éjszaka, de az is lehet, hogy – akár tudat alatt – megfordult a fejedben az újrakezdés lehetősége. Sőt az is megeshet, hogy az elme a múltat akarja így feldolgozni.

Ennyi szex kell a boldog kapcsolathoz a szexterapeuta szerint

Az köztudott, hogy a szex rendkívül fontos eleme a kapcsolatoknak, hiszen a rendszeres, mindkét fél számára élvezetes együttlétek nélkülözhetetlenek az intimitás, a szerelem és a kötődés fenntartásához. Arról megoszlanak a vélemények, hogy pontosan mennyi szeretkezés az ideális egy tartós viszonyban. Sara Loan párkapcsolati és szexterapeuta viszont előállt egy elmélettel, mely sokak számára igencsak meglepő lehet. 

Ezt is szeretjük