Hány kalóriát éget a misszionárius póz, és hányat a lovagló? Itt vannak a pontos számok
Az ágyban elégetett kalóriamennyiség nagyban függ a szexpóztól. Megtudhatod, mennyitől szabadítanak meg a legismertebb pozitúrák.

par agyban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szexnek számtalan pozitív hatása is van amellett, hogy élvezetes és szorosabbra, intimebbre fűzi a viszonyt két ember között. Többek között megszünteti a fejfájást, fiatalosabbá és szebbé teszi a bőrt, erősíti az immunrendszert, és az életet is meghosszabbítja.

Az egészségügyi hatások mellett van még egy fontos eredménye, aminek biztosan sokan örülnek, mégpedig az, hogy égeti a kalóriákat is. És, hogy melyik póz pontosan mennyit? A szexológusok már azt is kiszámolták.

Melyik szexpóz mennyi kalóriát éget?

Sunny Rogers szakértő szerint a legegyszerűbb, leghétköznapibb pozitúrának tartott misszionárius 15 perc alatt 32 kalóriától szabadít meg, és leginkább a fenék- és a combizmokat erősíti. Persze, ez fokozható az időtartam növelésével vagy néhány mozdulattal, például a csípő felemelésével, mozgatásával, és így még a hasizom is feszül. Sőt, egy-egy hangosabb nyögés további 4 kalóriát éget.

A lovaglópóz természetesen jobban igénybe veszi a női testet, ebben az esetben a comb, a fenék és a has izmai még erősebben dolgoznak. Ugyanúgy negyed óra alatt ebben a helyzetben 62 kalóriát veszít a szervezet. A kutyapóznál ez a szám egy kicsit kevesebb: mivel a hölgyek ilyenkor kevésbé mozognak, 15 perc alatt 39 kalóriát éget el átlagosan a test - még így is többet, mint a misszionárius esetében. De persze ez is felturbózható egy kicsit, mondjuk úgy, hogy a nő csak a két kezén tartja magát, míg a férfi fogja a hátsó lábait: ebben az esetben akár 48 kalóriától is megszabadíthat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ez a póz szabadít meg a legtöbb kalóriától

A leginkább fogyasztó hatású pozitúra pedig egyértelműen az, amikor a férfi az ölébe kapja a szerelmét, aki a lábait a dereka köré kulcsolva tartja magát, és így mozgnak együttesen. Így negyed órányi szeretkezés legalább 49 kalóriát éget a nők esetében, és szinte az egész testet igénybe veszi, de főleg a combok, a lábak, a fenék, a has és a kar erősödik.

Bár a városi legendák arról szólnak, hogy egy-egy szeretkezés akár 200-300 kalóriától is megszabadíthat, ez sajnos nem igaz, de a pózok váltogatásával növelhető a szám. Az viszont biztos, hogy a fogyni akaróknak nem váltja ki az edzést, csak besegít egy kicsit a zsírégetésben, de nem is ez a fő feladata, hanem a gyönyörszerzés - ez csupán egy a sok pozitív mellékhatása közül. Ha kíváncsi vagy arra, hogyan hat még a testre, most azt is megtudhatod.

Ezt is szeretjük