„Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Férfiak és nők meséltek arról, mikor ritkultak meg a szeretkezéseik, és arról is, hogy mi történt ezután.

ferfi no agyban
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hosszú távú párkapcsolatokban gyakori probléma a szeretkezések megritkulása. A kezdeti vágy sokszor alábbhagy, komoly problémát okozva ezzel a felek között, ami, ha nem oldódik meg, könnyedén szakításhoz, félrelépéshez vezethet.

Nem egyszerű, de őszinte és nyílt kommunikációval, odafigyeléssel, változtatással túl lehet lendülni a helyzeten. Sokan titkolják a gondokat, és soha nem beszélnek róluk másoknak, de néhány pár az interneten kendőzetlenül vallott a hasonló problémákról, és azt is elárulták, hogyan élesztették újra a szexuális életüket.

A szexmentes kapcsolat is helyrehozható

- A feleségem nehéz terhessége, majd a fájdalmas, császármetszéses szülés után romlott meg köztünk a viszony az ágyban. A babánk hasfájós volt, sokat sírt, a párom pedig nem érezte magát többé szexinek. Sokáig igyekeztünk nem gondolni a problémára, pedig ekkor már hosszú ideje nem feküdtünk le egymással. Párszor próbálkoztam, de mindig visszautasított. Aztán beszéltünk róla, és beiktattunk randiestéket, de ettől sem javult a helyzet - mesélte a 47 éves, 15 éve házasságban élő Neil.

- Évekig így folytatódott, végül pedig már alig beszéltünk, és teljesen eltűnt az intimitás a kapcsolatunkból, megromlott a viszonyunk. Egyszer aztán, amikor visszautasította a közeledésemet, kifakadtam, és külön szobába költöztem. Egy barátunk javasolta, hogy ütemezzük menetrendszerűen a szexet. Szokatlannak gondoltuk, de végül belevágtunk. Ez volt az, ami segített megoldani a gondot. Egy idő után egyre jobban kívántuk egymást, és helyrerázódott a szexuális életünk - folytatta a férfi, aki másoknak is tanácsolta ezt a módszert.

- 11 éve voltunk házasok a férjemmel, amikor anyagi gondjaink lettek. Nem tudom miért, de azt mondtam neki: nem biztos, hogy veled tudok maradni, olyan férfira vágyom, aki mellett nem kell aggódnom a pénz miatt. Ez pedig csak rontott a kapcsolatunkon. Meguntam a szexet, és valahogy teljesen hidegen hagyott. Már a válás szélén álltunk, amikor rájöttünk, hogy nem akarjuk szétszakítani a családunkat.

Dolgoztunk a kapcsolaton, és egy idő után azt vettem észre, hogy elkezdtem újra bízni benne, éreztem, hogy akármi is történik, rá számíthatok. Felismertem, hogy egy csapat vagyunk, mindent közösen kell csinálnunk, és egymásra kell támaszkodnunk. Elengedtem a kétségeket, és ez volt az, ami újra közelebb hozott minket egymáshoz - árulta el a 25 éve házas Susan.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az őszinte beszélgetés sokat segít

- A kapcsolatunk során szép lassan napi egy szexből nyolchavonta egy lett. Nem segített ezen az sem, hogy én bevonultam a seregbe, ő pedig újra tanulni kezdett. Ma már tudom, hogy a sok veszekedés mindkettőnkben mély sebeket ejtett, és szép lassan eltávolodtunk egymástól. Nehezteltem rá a szex hiánya miatt, ami csak rontott a helyzeten. Aztán elkezdtünk beszélni a problémáról, feltártuk, mi állhat a hátterében. Megtudtam, hogy nem volt képes élvezni, mert fájdalommal járt számára, és egy idő után már nem is kívánta az együttlétet. Azt állította, a sok stressztől.

Egy idő után már csak barátok voltunk, ezen pedig egy furcsa dolog változtatott. A felettünk lévő lakásba új lakók költöztek, akik borzasztóan hangosan szexeltek. Láttam a párom arcán, hogy féltékeny, majd reggel kiöntötte nekem a szívét: az összes bánatát, félelmét és kétségét. Én megnyugtattam, mindenről őszintén beszéltem vele, és úgy érzem, azóta kezdett javulni a kapcsolatunk. A szeretkezések még nem lettek gyakoribbak, de újra közel kerültünk egymáshoz - mesélte a nyolc éve párkapcsolatban élő Mark.

- Egy idő után a feleségemmel nagyjából évi tíz alkalommal feküdtünk csak le egymással. Huszonévesen jöttünk össze, és nemcsak, hogy alacsony a libidója, a szexet sem tartja fontosnak. A sok sikertelen próbálkozás hatására már teljesen feladtam az egészet, és a váláson gondolkodtam. Aztán előhozakodtam előtte ezzel, és elmondtam, hogy szerintem fontos része kellene, hogy legyen a házasságunknak a szeretkezés. Utána sokkal jobb lett, közelebb kerültünk egymáshoz, és úgy éreztem, ő is nyit az irányba, hogy gyakrabban bújjunk össze - mesélte a 35 éves Matt.

A párok mind egyetértettek abban, hogy a változás elindításához nélkülözhetetlen az őszinte, nyílt kommunikáció. Ha azonban a beszélgetés és a rendszeres próbálkozások ellenére sem javul a helyzet, érdemes terapeutához fordulni, aki feltárja a háttérben húzódó okokat, és profi segítséget nyújt ebben a nehéz, néha kilátástalannak tűnő helyzetben is.

A férfi legérzékenyebb erogén zónái

A szexuális élet felpezsdítésében az új dolgok kipróbálása is sokat segíthet. Egy bizonyos, addig figyelmen kívül hagyott erogén zóna is izgalmat vihet az együttlétekbe, és felkorbácsolhatja a vágyat.

Ezt is szeretjük