18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

7 trükk, amitől felszabadultabb, élvezetesebb lesz a szex: hogy lehet valaki magabiztosabb, gátlástalanabb az ágyban?

Ezek a módszerek növelik a magabiztosságot, feloldják a gátlásokat, csökkentik a szorongást, és segítenek még gyönyörtelibbé tenni az együttléteket.

Magabiztosság szex közben

Rengeteg különböző oka lehet annak, ha valaki szorong szex közben, és állandó önbizalomhiány, bizonytalanság gyötri az ágyban. Ezeknek érdemes utánajárni akár szakértő segítségével, és feloldani a háttérben megbúvó problémákat, hiszen az együttlét csak úgy lehet igazán intenzív és élvezetes, ha mindkét fél felszabadultan adja át magát a másiknak, illetve az egész élménynek.

Vannak azonban olyan módszerek, melyekkel otthon is oldhatóak ezek a korlátok, csökkenthető a feszültség, és növelhető a magabiztosság. Egyszerű trükköket veszünk sorra, melyek segítenek oldani a gátlásokat, ezáltal még jobbá tenni a szexet.

Így lesz felszabadultabb és élvezetesebb a szex

Szeresd meg önmagad!

Közhelyesen hangzik, de a jó szexhez is nélkülözhetetlen, hogy az ember elfogadja, szeresse testét, és ne szégyellje magát a partnere előtt. Érdemes erősíteni a pozitív gondolatokat, például jó ötlet, ha az ember reggel-este megismétli magának a tükör előtt, hogy vonzó, kívánatos és gyönyörű. Tégy meg mindent, hogy szeretettel viszonyulhass önmagadhoz, ne légy túl kritikus, és hidd el, hogy a partnerednek úgy vagy tökéletes, ahogy vagy.

Tudd, hogy ő valószínűleg észre sem veszi azokat a dolgokat, amit te hibának azonosítasz magadon. Egyszerűen hangzik, hosszú távon mégis nagyon sokat számít ez a kis gyakorlat.

Ismerd meg, mire vágyik a tested!

A szexuális bizonytalanság oldását nagyban segíti, ha mindkét fél tisztában van azzal, hogy mire vágyik a teste, mi okoz neki örömöt, mi izgatja fel. Ezt pedig a legjobban önkielégítéssel lehet kitapasztalni. Ha pedig az ember már rájött, hogyan lehet számára élvezetesebb a szex, milyen technikák, érintések okoznak számára igazán intenzív gyönyört, akkor fontos, hogy partnerével is megossza ezt.

Őszinte kommunikáció

Ahhoz, hogy igazán jó legyen a szeretkezés, a feleknek tudnia kell, mi indítja be a másikat, mi okoz számára örömöt. Ehhez azonban odafigyelésre és kommunikációra is szükség van. Jó ötlet, ha szex után elmondják, mi az, amit nagyon élveztek, vagy mik azok a változtatások, amikkel még erőteljesebb lehetett volna számukra a gyönyör. Fontos, hogy egyikük se kritikának vegye a másik szavait, és nyíltan álljanak az egész témához. De az is jó ötlet, ha az egyik partner az aktus közben hangokkal, mozdulatokkal, esetleg a másik kezének vezetésével jelzi, hogy lehet számára jobb az együttlét.

A hangulat megteremtése

Az ember sokkal felszabadultabb, ha megvan a hangulat és a megfelelő környezet is a szeretkezéshez. Legyen szó félhomályról, gyertyafényről, egy szexi fehérneműről, egy romantikus vacsoráról, bármi megalapozhatja az erotikus légkört. Vannak, akik sokkal vonzóbbnak érzik magukat egy csipkefűzőben, míg másokat a lágy zene lazít el. Kísérletezzétek ki, mi az, ami beválik nektek, és néha-néha alkalmazzátok, hogy elfeledkezhess a gátlásaidról!

Mindfulness

A mindfulness, a tudatos jelenlét a szexualitás terén is rendkívül fontos. Ha az embernek elkalandoznak a gondolatai, nem tudja igazán átélni az élményt. Éppen ezért, ha azt veszed észre, hogy közben az alakod, a teljesítményed vagy épp az aznapi problémák miatt szorongsz, tudatosan csitítsd le az elmédet, engedd el ezeket a gondolatokat, és vezesd újra a fókuszodat arra, ami éppen az ágyban történik. A zavaró gondolatok elnyomásával csökken a szorongás, és élvezetesebb lesz a szex.

A megfelelő pózok

Előfordul, hogy valakinek néhány pozíció nem komfortos, nem érzi magát vonzónak egyes testhelyzetekben. Persze a legjobb lenne az önbizalmi problémákat legyőzni, hiszen szeretkezés közben egyáltalán nem lényeg, hogy ki hogyan fest, de ha úgy érzed, ez egyelőre még nem megy, lehet a pozitúrákkal is trükközni. Válasszatok olyanokat, amelyeket erotikusnak, előnyösnek tartasz, és amelyeket mindketten élveztek.

Az orgazmuskényszer elfelejtése

Az orgazmus az együttlét csúcsa, de nem szabad, hogy csak erre fókuszáljanak közben a felek. Az erőltetése ugyanis inkább szorongást eredményez, mint gyönyört. A legjobb, ha egymás kényeztetésére, az érzéseitekre koncentráltok, kiélveztek mindent érintést, pillanatot, az orgazmust pedig nem üldözitek, hanem úgy fogjátok fel, mintha hab lenne a tortán.

A szexpóz, ami intenzív gyönyört hoz a szakértő szerint

A jó szex már önmagában is erősíti a kötődést, fokozza az érzelmeket és az intimitást, és szorosabbá teszi a kapcsolatot. De vannak olyan pózok, melyek még az átlagosnál is sokkal erőteljesebben hatnak a pár viszonyára. Ezek közé tartozik többek között a kanálpóz, amely akár a kapcsolatok megmentője lehet, hiszen fáradtság esetén is bevethető, de egy tantraszakértő most javasol egy másik pozitúrát is, amelyet nem véletlenül ajánl minden hozzá forduló szerelmesnek.

Intenzív orgazmust ígér, és erősíti az intimitást: a tantraszakértő kedvenc szexpóza

Nem bonyolult vagy kényelmetlen, és rendkívül erős hatása van a párkapcsolatra.

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük