18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Ilyen hosszú szexre vágynak a nők a kutatások szerint: az is kiderült, mennyi idő alatt érik el az orgazmust

A kutatások kiderítették, meddig tart ideálisan a nők szerint a szex, és azt is, hogy mennyi idő alatt jutnak átlagosan a csúcsra.

par agyban

Bár szinte mindenkinek eltérnek egy kicsit a vágyai az ágyban, és mindenkinek más a jó, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon átlagosan meddig tart egy jó szeretkezés, vagy épp milyen hosszú aktusra vágynak a nők, illetve a férfiak.

A kutatók és a különböző weboldalak rengetegszer vizsgálták már a szexualitás különböző szeleteit, így természetesen ezekre a témákra is kíváncsiak voltak. A következő felmérések megadják rájuk a választ, ám azt észben kell tartani, hogy semmi sem általánosítható, hiszen mindenki különböző. Az adatok csupán érdekességként szolgálnak, és tájékoztatást adnak az átlagos igényekről.

Milyen hosszú szexre vágynak a nők?

Egy 3836 alany részvételével készült felmérés során arra voltak kíváncsiak egy randioldalon, hogy milyen hosszú szeretkezésekre vágynak a nők. A válaszokból kiderült, hogy az ideális idő 25 perc és 51 másodperc, ami magában foglalja az elő- és utójátékot is. De arra is rámutattak, hogy a valóság ettől egy picit eltér: a résztvevők addigi együttlétei ugyanis átlagosan 16 perc 17 másodpercig tartottak.

Amerikai szexterapeuták a Journal of Sexual Medicine-ben publikált vizsgálatukban pedig arra derítettek fényt, hogy a hüvelyi közösülést illetően a 13 perc az ideális. Az 1-2 percet szinte mindenki túl rövidnek tartja, a 10-30 percet azonban túlságosan hosszúnak. A megfelelő kategóriába a 7-13 perces intervallum került.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ennyi idő alatt érik el az orgazmust

Egy 2020-ban megjelent kutatásban azt próbálták megállapítani, hogy mennyi idő alatt érnek a csúcsra átlagosan a nők. 645, 18 év feletti alanyt vizsgáltak a világ 20 országából, és azt állapították meg, hogy a legtöbbjüknek 13,41 percre van szüksége ahhoz, hogy elérje az orgazmust. Ez a szám szintén csupán magát a vaginális közösülést takarja, de azt is érdemes hozzátenni, hogy a legtöbb nőnek emellett előjátékra is szüksége van ahhoz, hogy igazán élvezetes legyen a szex.

Azt, hogy mennyi ideig tart a szeretkezés, vagy éppen hány perc szükséges a csúcs eléréséhez, rengeteg minden befolyásolhatja, ezért az adatok csak tájékoztató jellegűek. Illetve azt is lényeges figyelembe venni, hogy az együttlétek során nem csupán maga az orgazmus számít, és nem is szabad csak ennek az elérésére koncentrálni. Fontos, hogy a felek az egész aktust élvezzék ki, és figyeljenek egymás igényeire, vágyaira. Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy a fent említett intervallumok a partnerük számára is ideálisak.

Intimitást erősítő szexpózok

Dr. Holly Ritchmond pszichológus és szexterapeuta a szerelmet fokozó szexpózokat ajánl azoknak, akik növelnék kapcsolatukban az intimitást. A testtartások, amiket együttlétek során választanak, lehetőséget adnak, hogy testi érzékelésen túl is kapcsolódhassanak a felek, több szemkontaktusra, érintésre vagy tantrikus összekapcsolódásra adnak lehetőséget.

(Képek: Getty Images.)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük