Ennyi idősen élvezik a nők a legjobban a szexet - A legújabb kutatás meglepő dolgot derített ki
Nem huszonévesen élik át a nők a legintenzívebb orgazmust.

par agyban cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha arról van szó, hogy hány évesen a legélvezetesebb a szex, a legnagyobb a libidó, vagy a legintenzívebb az orgazmus, akkor a legtöbben valószínűleg a húszas-harmincas korra tippelnének. Sokan úgy gondolják, ez az az időszak, amikor a nők és a férfiak a legaktívabb nemi életet élik, és a szeretkezések száma később egyre csak csökken.

Bár sok minden közrejátszhat a nemi élet és a libidó változásaiban, és biztos, hogy a kor is befolyásolja, de egyáltalán nem úgy, ahogy azt mindenki gondolná. Egy kutatás arra kereste a választ, hogy mikor élvezik a legjobban a nők az együttlétet.

Ennyi idősen a legjobb a szex a nőknek

A Happify három hónapon keresztül vizsgált párokat, és arra kérte őket, hogy erre az időre duplázzák meg az összebújásaik számát. Az időszak alatt a szerelmesek kapcsolatát és boldogságát is vizsgálták, utána pedig összesítették az eredményeket. Több szempontot tanulmányoztak, köztük azt is, hogy hány évesen a legélvezetesebb az együttlét a nők számára, és arra jutottak, hogy negyven-hatvan év között a legjobb számukra a szex, de pontosan a 46. év az, amikor a legintenzívebb az orgazmusuk.

Arra is fény derült, hogy azok a párok, akik heti egyszer legalább szeretkeznek, boldogabbak az átlagnál, és bármilyen meglepő, a két-három alkalommal szexelők elégedettségi szintje sem volt ennél magasabb. Ebből azt a következtetést vonták le, hogy heti egy összebújás már elég ahhoz, hogy meglegyen a kapcsolatban a megfelelő intimitás, és harmonikusabb legyen a két ember közötti viszony.

A kutatáson kívül egyébként többen is tapasztalták már, hogy egyáltalán nem huszonéves korban a legjobb a szex. Egy nő például az interneten mesélte el, mennyi pozitív változást vett észre a libidóján és a nemi életében a negyedik iksz után. Azért osztotta meg a történetét, mert arra akarta biztatni a nőket, hogy ennyi idősen se féljenek megélni a szexualitásukat, és ne rettegjenek attól, hogy kevésbé élvezetes lesz a szex. Ez ugyanis nem így van, sőt, csak egyre jobb lesz!

Ezt is szeretjük