18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

"Egyre csak nő a libidóm, és intenzívebb lesz az orgazmusom" - Egy nő mesélte el, miért jobb a szex 50 felett

Van, ami jó az öregedésben, például az élvezetes szex.

par agyban

Sok nő tapasztalta már, hogy a korral együtt a szexuális élet is teljesen átalakul, azonban egyáltalán nem negatív irányba, sőt. Rengetegen számolnak be arról, hogy a negyvenes-ötvenes éveikbe lépve sokkal élvezetesebbek, felszabadultabbak lettek az együttlétek, és olyan dolgokba is bele mertek vágni az ágyban, amikbe évekkel ezelőtt nem.

Az 50 éves Jill Gleeson pedig részletesen el is mesélte a Woman's Day oldalán azt, hogy ő hogyan élte meg ezt a változást.

40 felett lett csak igazán intenzív az orgazmusa

Jill felnőttkora óta alig volt egyedülálló, szinte az egész életét egyik kapcsolatból a másikba lépve töltötte. Huszonévesen férjhez ment, majd elvált, azóta kétszer el is jegyezték, de utolsó párja csúnyán elbánt vele. Összetörte a szívét, a nő pedig emiatt fél éven keresztül senkivel sem került közelebbi kapcsolatba egészen addig, amíg meg nem ismerkedett egy nála fiatalabb férfival. Új kedvesével elmondása szerint eget rengető szeretkezésekben volt része, és olyan élményeket tapasztalt meg, amiket addig még soha. Azonban nem csak a fiatalabb pasi volt ilyen hatással rá, mert már 45 éves kora óta teljesen megváltozott a szexuális élete.

- Mindig is élveztem a szexet, de amit a negyvenes éveim közepén kezdtem tapasztalni, azon még én is meglepődtem. A legnagyobb gyönyöröket élem át azóta, és szó szerint éhezem a szexre. Már tudom, mit akarok, és végre azt is sikerült felfedeznem, hogy ki vagyok valójában. Megnőtt az önbizalmam is, de tudom, hogy nem én vagyok az egyetlen, akivel ez történik 30, 40 vagy 50 éves korában. Ilyenkor jövünk ugyanis igazából rá, hogy a buja szexualitás nemcsak a férfiak előjoga, hanem a miénk is - mesélte a nő, és azt is elmondta, hogy a középkorú nők szerinte ezerszer jobb szeretők, mint a fiatalabbak.

Ezért lesz az évek múlásával jobb a szex

- Mi már sokkal erősebbek vagyunk. Rengeteg nehézségen keresztülmentünk - válás, fájdalmak, néhány szerettünk halála -, amik erősebbé tettek minket. Régen ráadásul folyamatosan csak azt mondogatták a nőknek, hogy szex rossz, bűnös dolog, de most már szerencsére a média is a középkorú nők nőiségét és szexualitását ünnepli, nem véletlenül - tette hozzá Jill, aki szerint a nők 40 felett kezdenek el igazán felszabadultan, bátran viselkedni, és követelni azt a jót és élvezetet, ami jár nekik.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Ünneplem a libidómat, ami egyre csak nő, és egyre intenzívebb lesz az orgazmusom is - folytatta Jill, aki szeretné, ha minél több nő így tenne, mert kihangsúlyozta, nagyon igazságtalan az, hogy az emberek úgy hiszik, egy 50 feletti nőt már nem érdekel a szex. Pedig ez egyáltalán nem így van, ugyanis több kutatás is bizonyította már, hogy ebben a korban erősödik fel igazán a nők szexuális vágya.

A tudomány is bizonyította

Egy texasi pszichológus, David Buss és csapata például több száz nőt vizsgáltak az egyik kutatásukban, és egyértelműen kimutatták, hogy a 45 év körüli alanyoknak sokkal több és intenzívebb szexuális fantáziájuk van, de az is egyértelműen kiderült, hogy többször is szeretkeznek, mint a náluk fiatalabb korosztály. Azt is kifejtették a Personality and Individual Differences című szaklapban, hogy ez tudományos megközelítés szerint valószínűleg azért van, mert ahogy csökken a termékenység és közeledik a menopauza, nő a szexuális aktivitás. 

Éppen ezért a szakértők és Jill is azt tanácsolják a nőknek, hogy ötven felett se féljenek megélni a szexualitásukat, ne szégyelljék a vágyaikat, hanem használják ki, hogy még élvezetesebb lesz a szex.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük