18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Hogy változik a szex a baba születése után? Van, amiből több lesz, és van, amiből kevesebb a kutatás szerint
A gyermek megszületése teljesen megváltoztatja a szülők életét. A szexuális szokások is átalakulnak.

par agyban gyerekkel
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Azt talán minden szülő tapasztalta, hogy a szexuális élet egy kicsit átalakul a kisbaba születése után. Nemcsak azért, mert egy ideig a nő egészségi állapota miatt tiltott a szeretkezés, hanem azért is, mert a pici mellett a párnak szinte alig marad ideje és energiája az együttlétekre.

Egy kicsit talán mindenki fél attól, hogy mi történik majd a szexszel, miután megszületik a gyerek. Egy kutatás során részletesen kiderítették ezt: párokat kérdeztek a változásokról.

Milyen a szex a baba születése után?

A Leesa nevű cég körülbelül ezer szülőt kérdezett meg arról, hogy mi alakult át a szexuális életükben a kisbabájuk világra jötte után. Azt egyértelműen megállapították, hogy az együttlétek száma csökkent: a párok átlagosan 19 alkalommal szexeltek havonta, mielőtt szülők lettek, utána viszont ez a szám tízre csökkent. Ami viszont meglepő, hogy sokan egyáltalán nem bánták ezt, sőt: a válaszadók 57%-a mondta csupán azt, hogy zavarja a helyzet, de 22%-uk egyenesen örült a változásnak.

46%-uk szerint csökkent a szeretkezések minősége is, és a nők 61%-a, valamint a férfiak 30%-a szerint a libidójuk szintén csökkent. Leginkább a vaginális és az anális szexből lett drasztikusan kevesebb, valamint az orális kényeztetések mennyisége esett vissza, de volt, amiből jóval több lett a gyerek után.

Pozitív változások

Az ölelkezések és az összebújások száma jócskán megnövekedett a megkérdezetteknél a baba születésével, de az eredményekből az is kiderült, hogy a nők és a férfiak egyaránt gyakrabban elégítették ki kézzel a párjukat, mint azelőtt.  

A kutatás során arról szintén megkérdezték a szerelmeseket, hogy hogyan próbálnak időt szakítani az intimitásra a gyerekek, a munka és az egyéb teendők mellett. A legtöbben korábban ágyba bújtatják a kicsiket, megvárják, míg elalszanak, és ekkor is igyekeznek extra csendesek lenni a hálóban. A válaszadók 42%-a a zuhany alatt szerez örömöt egymásnak, de népszerű megoldás volt még az is, hogy a nagyszülőkre bízzák a gyerkőcöket.

A cikk az ajánló után folytatódik

Azt a kutatás is alátámasztotta, hogy a baba születése után gyakran átalakulnak a szexuális szokások, ám ez nem jelent feltétlenül rosszat. Csupán ügyelni kell arra, hogy így is maradjon ideje a párnak egymásra, és a szexre is, és persze észben kell tartani, hogy az elején a legnehezebb belerázódni a dologba. Utána egy kis odafigyeléssel szép lassan helyreáll minden még akkor is, ha nem lesz teljesen ugyanolyan, mint előtte.

Fotókon a küzdelem a meddőséggel

Egy pár életében az egyik legfontosabb döntés, ha elhatározzák, hogy babát szeretnének. Sajnos sokszor előfordul, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elhatározták, és a teherbeesés nehezebben megy. Egy párral pontosan ez történt. A meddőséggel vívott harcukat dokumentálták képeken: az utolsó fotók mindenkinek erőt adnak.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük