Kipróbáltuk, működik-e a 36 kérdéses szerelemteszt: íme, az eredmények
Kétszer tettünk próbát, egymásba szeretnek-e a teszt végére.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sokan, költők és filozófusok, kutatók és hétköznapi emberek elmélkedtek már arról, hogyan is születik a szerelem, a végső és megcáfolhatatlan, maga után hiányérzetet nem hagyó válasz máig ismeretlen.

Az egyik mostanában felmerült elmélet szerint, amelyet a New York-i Állami Egyetem kutatói állítottak fel és teszteltek, a szerelmet egy 36 kérdést érintő irányított beszélgetés segítségével elő lehet idézni. A kérdéseket itt olvashatod el.

Hallhattál is róla, hiszen a médiában futótűzként terjedt a szerelemrecept, de pár mondatban felidézzük. A dolog lényege, hogy egy egymás számára idegen nő és férfi leül egymással beszélgetni, és miután átbeszélték az ominózus 36 kérdést, négy percig teljes csendben egymás szemébe néznek. A beszélgetés végére az alanyok jó eséllyel egymásba szerethetnek.

Kipróbáltuk

Mivel minket rendkívül kíváncsivá tett a dolog, valóban működhet-e, egymásba szerethet-e két teljesen véletlenszerűen összehozott ember, úgy döntöttünk, kipróbáljuk, működik-e a dolog.

A 36 kérdés hatásosságát két ízben teszteltük két potenciális, korban összeillő párral. Egy kellemes kávézóba beszéltük meg a találkát, ahol lehetőségük volt nyugodt körülmények között beszélgetni. Természetesen nem árultuk el, milyen kísérletre jelentkeztek önkéntesen, hiszen úgy a dolog értelmét vesztette volna.

Csupán annyit tudtak, hogy beszélgetésre kerül sor, illetve egy cikk formájában, nevüket nem felfedve közöljük majd az eredményeket. Miután lezajlottak a beszélgetések, a résztvevőkkel kérdőívet tölttettünk ki, amelyben megkérdeztük, milyen benyomásuk volt a partnerükről, szimpatikusnak találták-e, és persze éreznek-e többet, nevesítve, szerelmet iránta.

Az eredmények

Sajnos azt kell, hogy mondjuk, a 36 kérdés a mi párjelöltjeinknél nem hozta el a remélt eredményt.

  • Első párosunkból a női résztvevő 27, a férfi résztvevő 29 éves. A kérdőívre adott válaszaik alapján mindketten szimpatikusak lettek egymásnak, ám sajnos a nő részéről nem, csupán a férfi részéről ébredt vonzalom. Szerelem  nem ébredt egyikükben sem.
  • Második párosunknál a női résztvevő és a férfi résztvevő is 29 éves. Ők sajnos nem igazán érezték jól magukat a beszélgetés közben, a kérdőívünkre adott válaszaik alapján pedig csak az egyik félben, a férfiban ébredt szimpátia a nő iránt, ám esetében sem több szemernyivel sem. Náluk sem vált tehát be a 36 szerelemhozó kérdés.

Tényleg reménytelen lenne?

Noha nekünk nem sikerült, a 36 kérdést nem lehet kétséget kizáróan hatástalannak elkönyvelni, hiszen az amerikai kutatók elmondása szerint az ő alanyaiknál bevált a dolog.

Annyi bizonyos, hogy a szerelem kialakulásához nagyon fontos, hogy a két fél meglássa egymásban azt a kis pluszt, hiszen ennek hiányában aligha ébred vonzalom, szerelem bennük.

Ha azonban ez megvan, a kérdések működhetnek is, hiszen a felületesebb témákat érintőktől a lelki mélységeket felderítőkig kalandozó beszélgetés egyértelműen jó eszköze lehet az egymáshoz való közelebb kerülésnek.

Ezt is szeretjük