Csak a pénzre buknak? - Szép nők és csúnya férfiak
Ha egy feltűnően dekoratív hölgy sétál egy esztétikailag hátrányos helyzetű férfival, akkor rögtön beindulnak a rossznyelvek. De vajon igazuk van-e?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szépség és a szörnyeteg

Tedd a szívedre a kezed, és mondd, hogy nem kutatsz azonnal magyarázat után a fejedben, ha egy rendkívül attraktív nőt látsz feltűnni egy kevésbé előnyös külsejű férfi társaságában. Na ugye. Ilyenek vagyunk mind. Látszat után ítélünk, pedig nem minden az, aminek látszik, arról nem is beszélve, hogy ami nem látszik, az éppen lehet minden.

Külsőségek és belsőségek

Százezerszer elcsépelt, és mégis igaz: olyan világban élünk, ahol (szinte) csak a külsőségek számítanak, ahol az „S” a normál méret, ahol a szépség azt jelenti: esztétikailag tökéletes. Tényleg? Vagy csak egyszerűen sokkal egyszerűbb elfogadnunk, és beletörődnünk abba, hogy a szabályos dolgok a rendben levők? Az uniformizált szépségek korában mi történik azzal, aki „csak” átlagos?

Vagy esetleg azzal, aki a berögzült formák és szabályok szerint egyáltalán nem nevezhető szépnek? Nos, a válasz természetesen esetenként változó lehet, de tény, a szép emberek korát éljük, Angelina és Brad - volt - az álompár, pedig ismerek olyanokat, akik biztosan kenterbe vernének bárkit, ha arról lenne szó, hogy lenne egy gép, ami az egymás iránti szeretetet, odaadást és ragaszkodást méri. A demagógiát mellőzöm, mint rendesen, de az biztos, hogy többet kellene a belső harmóniánkkal törődnünk, ebben az esetben kevesebb betegség és stressz lenne az élettársunk, helyette nyugalom ülne az arcunkra, ami vonzóbb, mint bármilyen mellimplantátum. Folytassuk ezzel a gondolattal.

A férfi, mint az ördög

A nyugalom, az önbizalom és a harmónia kétségtelenül néhány a legfontosabb tulajdonságok közül, amit a nők keresnek egy férfiban. Mondom, „nők”, nem összetévesztendő a pénzhajhászokkal, a kitartásra vágyókkal, és egyéb kurvoid fajtákkal, akiket mellőzzünk is a továbbiakban, hiszen a nőről beszélünk.
Azon szerencsés egyedek pedig, akik nyitottak egy másik ember megismerésére, könnyen elképedhetnek azon, hogy milyen érdekes, bár sok függ attól, hogy az illető férfiember kellemes kiállású legyen, mégsem mindegy, hogy emellett van agya, modora, kedves és határozott, és esze ágában sincs sehová se menni mellőlünk.

Lássuk be, nincs az a nő, akit rövidebb vagy hosszabb udvarlással ne lehetne levenni a lábáról.
Valamilyen szinten tehát egyet kell értsek W. Somerset Maugham-mal, aki azt írta: „Ha egy férfi nem kapja meg a nőtől, amit akar, az a férfi hibája.” Amúgy is, mostanában mintha az lenne a divat, hogy a nők vadásznak, nem csoda, hogy sokunknak elege van ebből, és néhány kedves gesztus elég ahhoz, hogy beadjuk a derekunkat.

Túl szép, hogy igaz legyen

Ismerek egy másik fajta nőt is. Aki egyszerűen túl szép. Emellett okos és dögös is, esze van és szíve, harsány jókedve és tehetsége a munkájához. Ismerős? Tuti, hogy facér. Ugye igazam van? Ő az a típus, akivel nem mernek kikezdeni a férfiak. Hogy miért, az a XXI. század rejtélye, de sajnos lassan tipikus eset. Most képzeld el, hogy ehhez a nőhöz végre odalép egy pasas, és heveny udvarlásba kezd. Elhiteti vele, hogy csodálatos és értékes és szerethető. Ezen a ponton majdnem mindegy, hogy a férfi hogy néz ki.

A kémia

Az a fránya kémia! Nem győzünk eleget beszélni róla, hiszen nem nagyon értjük, hogy miként működik, hogy kattanhat rá két teljesen különböző ember egymásra robbanásszerűen, vagy éppen mitől múlik el egy nap alatt a nagy szerelem. A kémia nem ismeri a szépség és rútság fogalmát – szerencsére, mondhatnók, hiszen akkor miről is szólnának a nagy filmek, a szívszaggató dalok, meg a csodálatos könyvek.

Lehetetlennek tűnő románcokról, amikben egy világ nem hisz – mégis valóra válnak. Szóval, igazából sajnálni kellene azokat, akik azonnal a választ keresik arra, hogy vajon mit is eszik ez a bomba nő ezen a ronda hapsin.

Ami a mi szemünknek furcsa – azt ők talán nem is látják. Mert az ő világuk úgy kerek, hogy együtt vannak.

Ezt is szeretjük