A 4 legszánalmasabb húzás szakítás után
Ha egyszer vége, akkor a pasinak nem kell a búcsúcsók meg még egy ölelés. Ismerd fel, ha nincs esély, és lépj tovább!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahol elhagyás van, ott elhagyás van, és a női lélek érzékeny hangszer: durván, söröskupakkal húrját tépni, aztán szétverni az erősítőn igazából nem ér. Csakhogy a férfi meg olyan, hogy nem kell neki Eagles of Death Metal koncert, nem kell neki Sziget, tör-zúz az télen is, tavasszal meg pláne.

Jön a fiatalabb, jön a peckesebb cici, a darázsabb derék, a rebegőbb szempilla, és kész a baj. A fickó pedig előbb durván, vicsorogva leamortizálja a Fender Stratocastert, melyen ugyebár a kiskegyedék szívében pendültek a szerelmes húrok, majd diszkréten elheadbangel a színpadról.

Nincs sms

Ha a frissiben dobott leány kétségbeesik, elhagyja magát, tonnányi zsebkendőt bőg el, több levélnyi C-vitaminnal próbál véget vetni a szenvedéseknek, és mikor ez nem sikerül, durván lemészárol egy épp arra legelésző csokicsordát, akkor nagyon is helyesen cselekszik. Tessék sírni, igenis tessék. Mikor becsapják az embert, mikor kisül, hogy az örökké, az a pasiszótárban igazából egy záros határidőt jelöl, akkor csak az marad, a vér meg a verejték, meg a könnyek.

De azért attól, hogy átverték, a kislánynak még nem muszáj lemennie békába. Sms-ben a volt kedvesnek prüntyögni, sírni azért, hogy de hát beszéljük meg, és mondd el, hogy miért – nagyon nem menő. Vissza biztos nem hozza a pasit, tetézi a bajt, az önbecsülésre pakol csupán egy jó tonnányit.

Nincs búcsúszex

Hát végül is ki lett elhagyva? Kit tettek hintába itt? Miért fordulhat elő, hogy kiskegyedék néha még könyörögnek is Ámornak az újabb, szívtájékra célzott puskalövésért?

A búcsúszex – mondjuk ki végre – rossz. Nem jó. Illetve pont annyira az, mint amikor az emberre rágyullad a ház, a kocsiját ellopják, majd a tetejébe még a teljes munkaidős hajléktalanság közepette a fejére szakad egy kövér puttót formázó gipszstukkó a Bajza utca sarkán.

Mert a pasi, az kapni fog az alkalmon, attól ne féljen senki, hogy nem. Mit neki beszántani ugyanazt a földet. De, ha a kislány ölelésre számít, érzelmek lobbanására, mit tudom én: égi fanfár, éteri fenyőszag-beúszásra jobbról, az, ígérhetjük, nem lesz. Rossz szájíz ébredéskor, furcsa remegés, pálinka utáni vágy, az igen.

A testiségbe menekülni, félreértés ne essék, ér. Általában nem old meg semmit, no de akkor se feledjük: immár facérnak tetszenek lenni.

Nincs smúzolás a volt pasi előtt

A ragaszkodás az nem is csomó, az már görcs, amit egy lázadó, zsírkrétagraffiti-gyáros, csokival mázolt óvodás kötött meg jó szorosra. Érthető, nyilván jogos érv ez: mikor a butikhoz elém jöttél, és együtt megfogadtuk, hogy mind leszedjük a csillagokat az égről, ahogy azt az Emil Rulez! zenekar mondta volt, mikor még jók voltak. Szóval azt a sok mindent, a közös maradékot igen nehéz csak úgy összegyűrni, és belehajítani a papírkosárba – no de mégis, szánalomra méltó visszaszerzési kísérleteknek, csupán ennyit mondanánk: helye márpedig akkor sincsen.

A férfi, bár ki talán nem mondja, mégiscsak a fittipaldi csajokra bukik. Akik hajolnak ugyan, de össze a legritkább esetben törnek. Ellenben, ha azt látja, hogy lépten-nyomon, sörözéskor-koncerten a lánykába és az Új Gyerekbe bukik, kik furvást az ő orra előtt készülnek elmenni szobára, az azért cseppet lohasztó. Nem mintha nem lehetne a dolog véletlen – ha viszont az ember egy héten nyolcszor esik ugyanabba a szituációba, az mindent szül, csak féltékenységet nem. A zöldszemű szörny olyankor nemhogy fel sem bukkan, de épp egy külvárosi padra vési rá kétliteres Pécsi Pengettyűstől részegen, hogy Punks not dead.

Nincs rívás, nem magyarázunk be ittas látogatást

Na meg: ugyan javasoltuk, mint fájdalomcsillapítót, de pasas előtt nincs rívás. Sose. Megtörtek, megtörténik mindenkivel, de a derék attól még, és leginkább erre hegyeznénk ki ezt az egész irományt, lehet még egyenes. Tömhetnénk a kis fejeket bolygónyi igazságokkal, lásd: a rosszban is megvan a jujj, de jó – de inkább nem tesszük. Inkább a lábak felpolcolását ajánljuk. Nagy vacsorákat, zsíros kaját: csülköt, hagymás rostélyost. Tanulják meg a saját Újházy tyúklevesüket a lányok – idejük, az lesz rá. Meneküljenek a régi barátnők feltárcsázásába. Hajnaltájt üvöltsék le együtt ittasan a holdat.

A pasi számát, címét ilyenkor ellenben el kell felejteni – pityókásan szerelmet bizonyítani, kivonulni a Deákról Pesterzsébetre azért, hogy Miért?, nem szabad.

Ezt is szeretjük