Magányos nőket csapott be és ölt meg a pár - Társkereső hirdetésekkel csalták őket csapdába
Raymond Martinez Fernandezt és Martha Becket The Lonely Hearts Killersként, azaz a magányos szívek gyilkosaiként is emlegették.

lonelyheartskillers
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Raymond Martinez Fernandezt és Martha Beck kegyetlen gyilkosságaikról váltak hírhedtté. A pár társkereső hirdetéseken keresztül talált egymásra, és ezek segítségével is szemelte ki áldozatait.

17 gyilkossággal vádolták meg őket, ám ennél valószínűleg többet követtek el. Együtt verték át, rabolták ki és ölték meg a magányos nőket.

Raymond és Martha, a nászutas gyilkosok

Raymond Martinez Fernandez 1914-ben született Hawaiin, és húszéves korára már négygyermekes, házas ember volt, és Spanyolországban élt. A II. világháború során katonának állt, majd úgy döntött, elhagyja családját, és az Egyesült Államokba költözik. Az ide tartó hajón súlyos fejsérülést szenvedett, megsérült a homloklebenye is, és három hónapig volt kórházban. Később lopások miatt került börtönbe, a rácsok mögött pedig fekete mágiát és vudut tanult cellatársától, amitől azt hitte, ellenállhatatlanná vált a nők szemében, hatalma van felettük, sőt képes a szexrabszolgáivá tenni őket. 

Szabadulása után New Yorkba költözött, és párkereső hirdetésekre kezdett válaszolni. Leginkább nála idősebb, magányos nőket keresett, és igyekezett annyira a bizalmukba férkőzni, hogy aztán bankszámlájukhoz is hozzáférhessen. Kifosztotta, átverte a társkeresőket, egy áldozatát Spanyolországba is magával vitte, ahol a nőt később holtan találták egy hotelszobában. Halálának körülményei rejtélyesek voltak. A hirdetéseken keresztül találkozott későbbi párjával és bűntársával is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Társkereső hirdetésekből szemelték ki áldozataikat

Martha Jule Seabrook 1920-ban született, hormonális problémái miatt túlsúlyos volt, és túl korán a pubertáskorba lépett. Egy tárgyalásán azt állította, bátyja szexuálisan zaklatta, anyja pedig bántalmazta őt. Ápolónőnek tanult, de nehezen talált munkát, ezért az Egyesült Államokba utazott, ahonnan terhesen tért vissza Floridába, a gyermek apja nem akarta feleségül venni. Nem sokkal lánya születése után újra várandós lett.

A második baba apja elvette, azonban néhány hónap múlva el is váltak. 1946-ban a Pensacola Gyermekkórházban kezdett dolgozni, majd egy évvel később feladott egy társkereső hirdetést, amire Raymond Martinez Fernandez válaszolt.

A férfi először át akarta verni kiszemeltjét, de végül szerelem szövődött köztük. Amikor bevallotta Marthának eredeti tervét, a nőnek annyira tetszett az ötlet, hogy úgy döntött, csatlakozik hozzá, és bűntársa lesz. Beck elhagyta, és az Üdvhadseregnek adta gyermekeit, majd az egész életét Fernandeznek szentelte, bár mindig borzasztóan féltékeny volt rá. A következő két évben a nővérének adta ki magát az áldozatok előtt, a férfi pedig elcsábította és kirabolta őket.

A következő években több nővel is végeztek. Volt, akit Martha Beck vert agyon egy kalapáccsal, amikor rajtakapta vele párját az ágyban, egy asszonyt pedig véletlenül öltek meg, mert túladagolták az altatóját. 

A gyilkosság, ami lebuktatta őket

Fernandez behálózott egy fiatalabb nőt, Delphine Drowningot Michiganban, aki gyanakodni kezdett a „testvérpárra”, végül azonban megengedte nekik, hogy beköltözzenek a házába, de nem ment hozzá a férfihoz, és nem is biztosított neki hozzáférést a bankszámlájához.

Marthának elege lett a várakozásból, altatót adott az áldozatnak, és fojtogatni kezdte annak síró gyermekét. Delphine felébredt, de Martha félt, hogy meglátja a kicsin a zúzódásnyomokat, ezért megölte az anyát, néhány nappal később pedig a lányát is, a holttesteket pedig bebetonozták a pincében. A szomszédoknak azt mondták, Delphine és gyermeke nyaralni mentek, de ők nem hittek nekik, kihívták a rendőrséget, akik rátaláltak az áldozatokra. 

A nászutas gyilkosokként vagy The Lonely Hearts Killersként emlegetett párt 17 gyilkossággal vádolták meg, de csak négyet tudtak rájuk bizonyítani. Valószínűleg azonban 17-nél is több volt az áldozataik száma. Villamosszék általi halálra ítélték őket, a kivégzést pedig 1951-ben hajtották végre. 

A sötét angyal, az egyik leghírhedtebb brit sorozatgyilkos

Mary Ann Cotton ránézésre hétköznapi családanyának tűnhetett, azonban az átlagos, ártatlan külső sötét, kegyetlen belsőt rejtett. Ő a brit történelem egyik leghírhedtebb női sorozatgyilkosa. Bár hivatalosan csak mostohafia meggyilkolását tudták rábizonyítani - emiatt is akasztották fel -, valójában a források, a korabeli történések, beszámolók mind arra utalnak, hogy jóval több ember életét oltotta ki: a történészek szerint összesen 21 emberrel is végezhetett, áldozatai nagy része pedig családtagjai közül került ki.

Ezt is szeretjük