18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A nimfomán császérné története: kivégeztette a férfiakat, akik visszautasították

Valeria Messalina római császárné határtalan libidójától, kielégítetlen szexuális vágyaitól és kegyetlen, megdöbbentő tetteitől vált hírhedtté az ókorban.

Valeria Messalina, a nimfomán császérné

Élt az ókori Rómában egy jó származású, előkelő helyzetű asszony, akit szinte mindenki ismert. A császárnéról azonban korántsem olyan történetek terjedtek, melyek jótetteiről szóltak. Valeria Messalina ugyanis nemcsak cselszövő jellemű és kegyetlen nő volt, de a szexben hihetetlen étvágya volt.

Amellett, hogy Claudius császár harmadik felesége, és a leendő trónörökös édesanyja volt, kicsapongásairól, sokakat megbotránkoztató tetteiről, valamint határtalan és kielégíthetetlen szexuális vágyáról vált igazán hírhedtté.

Valeria Messalina, a nimfomán császárné

Úgy tudni, Messalina Kr. u. 17 és 20 között született Rómában egy jómódú, előkelő család gyermekeként. Apai ágon rokoni kapcsolatban állt Nero császárral, Caligulával és Augustusszal is. Életének korai szakaszáról kevés adat ismert, a történetírók annyit tudnak csupán, hogy 38-ban ment feleségül Claudiushoz. A fiatal nő ekkor 18-21 éves lehetett, a férfi pedig 48. Már házasságkötésük évében megszületett lányuk, Claudia Octavia, 41-ben pedig fiuk, Britannicus is világra jött. Ebben az évben választották császárrá Claudiust, így Messalina császárnéi címet kapott, ezzel pedig ő lett a legnagyobb hatalmú asszony a birodalomban.

A történetírók - többek között Tacitus és Suetonius - szerint innentől kezdve a nő kihasználta saját és férje hatalmát: vonzerejével és manipulálással sikerült elérnie, hogy a férfi bármit megtegyen, amit csak ő akar. Claudius bárkit képes volt száműzni vagy kivégeztetni, akire csak feleségének egyetlen rossz szava is volt, így az asszony minden furcsa és őrült kívánsága teljesülhetett. Nemcsak cselszövő volt, de kielégíthetetlen vágyai pedig egészen megdöbbentő tettekre sarkallták.

Szeretők, orgiák, prostitúció és kivégzések

Valeria Messalinának házassága alatt számtalan szeretője volt: gladiátorokat, szenátorokat csábított el, de orvosok és színészek is szerepeltek a hosszú listán. És aki visszautasította, nem viszonozta közeledését, vagy bármilyen perverz kérésére nemet mondott, azt kivégeztette. Rendszeresen tartott orgiákat, és házaspárokat kényszerített a részvételre. Volt, hogy a férfiak csak nézőként kaptak szerepet, de olyan is, hogy mindkét félnek aktívan részt kellett vennie az aktusokban. Aki nem volt hajlandó belemenni a szexuális játékaiba, az szintén a hóhérnál kötött ki.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nyílt titok volt a császárnéról az is, hogy gyakran járt bordélyokba, de nem csupán azért, hogy az ott dolgozók vagy a vendégek társaságát, szolgáltatásait élvezze. Ő maga is prostituáltnak állt néha-néha szórakozásból. Az ilyen alkalmakkor szőke parókát és álruhát viselt, hogy ne ismerjék fel. Amíg ő örömlányként üldözte a gyönyört, idősödő férjének néha más kurtizánokat küldött önmaga helyettesítésére. Egyszer az is előfordult, hogy Róma egyik legismertebb prostituáltját hívta ki egy versenyre, melyben az győzött, aki több férfival feküdt le egyetlen nap alatt. A nyertes persze Messalina lett, méghozzá 25 partnerrel. Azonban akárhány emberrel is közösült, sosem sikerült kielégítenie a vágyait.

A császárné nem csupán azokat végeztette ki, akik nemet mondtak szexuális kéréseire, hanem azokat is, akik saját vagy férje útjába álltak, illetve, akikről úgy vélte, bármilyen formában is veszélyeztetik a pozíciójukat. Hasonló okok miatt ért véget férje több rokona, illetve néhány szenátor, valamint az egykori császár, Caligula egyik testvérének élete.

valeria messalina
Fotó: Leemage / Getty Images Hungary

A szerelem okozta bukását

Sokáig férje egyáltalán nem avatkozott bele felesége életébe. Azt nem tudni, hogy pontosan miért, de a történetírók úgy vélték, túlságosan is elfoglalt volt, és nem volt sem ideje, sem kapacitása a császárné ügyeivel foglalkozni. Az is valószínűsíthető, hogy a környezetében élőket az asszony lefizette azért, hogy tartsák a szájukat. 

A dolog egészen addig jól működött, amíg Valeria Messalina bele nem szeretett az akkoriban Róma legszebb férfijának tartott Gaius Silius szenátorba. Érzései annyira hevesek és mélyek voltak, hogy állítólag nemcsak a szeretője volt, de formálisan házasságra is léptek egymással. Legfőbb céljuk az volt, hogy Claudiust letaszítsák a trónról, és Gaius Silius léphessen a helyébe. A császár azonban tudomást szerzett a kapcsolatukról és terveikről, és ezt már nem volt hajlandó eltűrni. Tanácsadója véleményét kérte az ügyben, aki kivégzést javasolt adulterium, azaz női hűtlenség vádjával. 

Valeria Messalina és Gaius Silius
Valeria Messalina és Gaius Silius
Fotó: Leemage / Getty Images Hungary

Claudius egyetértett, és Rómába indult. Messalinának hamar a tudtára jutott a döntés, így elindult, hogy találkozzon férjével, és könyörületet kérjen. A férfi állítólag, amikor ezt meghallotta, habozni kezdett, és úgy tűnt, hajlandó lett volna megbocsájtani az asszonynak, ám a kivégzésére küldött emberek megtalálták, és megölték. Ekkor 30-31 éves lehetett. Halála körülményei azonban nem teljesen tisztázottak, ugyanis egyes források szerint saját kezűleg vetett véget az életének, amikor rátaláltak.

Végül úgy tűnt, Claudiust nem viselte meg felsége elvesztése, szinte rezzenéstelen arccal fogadta a hírt. Ezután elrendelte, hogy töröljék Messalina képét és nevét minden dokumentumból, majd nem sokkal később újranősült, és elvette Nero édesanyját, Agrippina Minort.

A történelem híres szeretői

A következő nők románcaikkal írták be magukat a történelembe: képeken mutatjuk a különböző korok leghíresebb szeretőit.

A történelem leghíresebb szeretői

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük