18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Tényleg laza lesz a hüvely a sok szextől? - Itt a tudományos válasz a kérdésre
A szexológus a leggyakoribb kérdésekre adta meg a választ.

nagykep?cikkid=164551&kep=szex1-lead

Vajon az aktív szexuális életet élők valóban jóval tágabb hüvellyel rendelkeznek, mint a kevesebb alkalommal szeretkezők? Az intim érintkezések kapcsán leggyakrabban felmerülő kérdésekkel számos szexológus foglalkozott már, dr. Justin Lehmiller például blogjában igyekezett eloszlatni a tévhiteket.

Lehmiller szerint a legfontosabb azt tudni, hogy a vagina és annak mérete egyénenként teljesen különböző lehet, ezért is elképzelhető az, hogy míg egy nagyobb méretű pénisz egyes nők számára igazi élvezetet nyújt, másoknak egy ilyen behatolás egyet jelent a fájdalommal. 

Tágul és összehúzódik

A vagina egy rendkívül rugalmas szerv, evolúciós okokból kifolyólag képes extrém módon kitágulni, alkalmassá téve a női testet egy magzat világra hozására is. Az izomzat rugalmasságának köszönhetően azonban a tágulást követően össze is húzódik az eredeti állapotára. 

Ennek a hüvelyi tágulásnak ráadásul a szexuális együttlét során is óriási szerepe van, az izmok ugyanis az izgalmi állapotban ellazulnak, így a pénisz behatolása még könnyebbé válik. A szexet követően azonban azonnal megfeszülnek az addig lazábbnak tűnő izmok. A szeretkezés közben is túl szűk hüvely éppen ezért inkább gyanúra adhat okot, hogy a kellő izgalmi állapotot valami miatt a nő nem tudta elérni.

A hüvely szülés után

Bár a szülés közben a hüvelynek valóban nagyon, csaknem 30-szorosára ki kell tágulni, hogy a kisbaba minél könnyebben jöhessen világra, a helyzet még többszöri szülés esetén sem veszett ügy, a hüvely néhány nap alatt képes visszanyerni az eredeti méretét, és átlagosan fél év kell ahhoz, hogy a szülőcsatorna teljes egészében helyreálljon. Ez a folyamat célzott tornával pedig tovább is gyorsítható, ami több szempontból hasznos lehet.

A gátizomtorna-gyakorlatok a medencefenék izmait erősítve fejtik ki hatásukat, segítségével pedig nemcsak nagyobb szexuális örömök érhetőek el, de a szülési fájdalmak is enyhíthetőek. A PC-izmok edzése ráadásul a vizelettartási problémák megelőzésében is hasznos lehet, így több okból érdemes belekezdeni. Különböző, otthon is végezhető gyakorlatokat az interneten is találhatsz, amelyek az izomzat akaratlagos szűkítő mozgását segítik.

Ha túl tág a hüvely

A tornagyakorlatokon túl egyéb praktikák is bevethetőek. Egyes szexpózok ugyanis akár a hüvelybemenet szűkítésében is hasznosak lehetnek. Intenzívebb érzetet nyújthat például az oldalirányú behatolás, és minden olyan póz, amely közben a nő össze tudja zárni a lábait. Ha például a megszokott misszionárius póz közben a nő lábai zárt helyzetben vannak, máris sokkal erőteljes ingerlésben lesz része mindkét félnek.

A szexuális segédeszközök sem feltétlenül ördögtől valóak, ha a hüvely túl szűknek tűnik szeretkezés közben. A hüvelyfal izgatására és a pénisz merevségének fenntartására is beválhat a szexmandzsetta, amelyről ide kattintva többet is megtudhatsz.

A túl sok szex tehát önmagában a hüvely feszességét nem veszélyeztetheti, abban az esetben azonban, ha mégis kevésbé élvezetes számodra a szex a hüvelyi tágulás miatt, számos lehetőség a rendelkezésedre áll.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük