Ezek a pszichopaták kedvenc dalai - Az is kiderült, melyik számokat kedvelik a legkevésbé

Egy kutatás során azt vizsgálták, milyen dalokat szeretnek, és milyeneket nem a pszichopata személyiségjegyekkel rendelkezők. Íme az eredmények.

A pszichopaták kedvenc dalai
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pszichopata személyiségzavarral küzdőket nem is mindig olyan könnyű megkülönböztetni másoktól, ám vannak olyan tulajdonságok, amelyek segítenek felismerni őket. Sok kutatás során vizsgálták már őket, jellemzőiket, sőt egy arra is fényt derített, hogy melyek a kedvenc dalaik.

A New York-i Egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, hogy melyik számokat kedvelik a leginkább, és melyikeket a legkevésbé. Az eredmény pedig sokak számára meglepő lehet.

A pszichopaták kedvenc dalai

A vizsgálat egyik vezetője, Pascal Wallisch elárulta, a valódi pszichopaták a népesség körülbelül egy százalékát teszik ki, a börtönökben raboskodók közt pedig 15-25% között mozog az arányuk. Nicole Leallel közös projektjükben 200 pszichológushallgató vett részt. Először kitöltöttek egy kérdőívet, melyben a pszichopata tulajdonságaikra kérdeztek rá, majd 260 dalt kellett meghallgatniuk, és egy hétfokú skálán értékelniük. Ezt követően a kutatók megvizsgálták a pszichopátiát mérő skálán magas pontszámot elért résztvevők és a dalok értékelése közti átfedést.

A pszichopátiaskálán a legmagasabb pontszámot Eminem: Lose Yourself című dala, valamint a Blackstreet: No Diggity című száma érték el, de Justin Bieber: What Do You Mean című zenéje is felkerült a listára.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Számok, amiket nem szeretnek

Az is kiderült, hogy a pszichopata személyiségjegyekkel rendelkezők a The Knack: My Sharona, valamint David Guetta és Sia: Titanium című számát kedvelték a legkevésbé, de a Dire Straits: Money For Nothing, illetve a The Wayward Wind című dal sem volt a kedvencük.

A kutatók szándéka, hogy a pszichopatákat a lehető legkönnyebben fel lehessen ismerni. Pascal Wallisch hozzátette, a médiában sokszor baltás gyilkosokként, sorozatgyilkosokként ábrázolják őket, ám a valóságban nem ilyenek, és nem is olyanok, mint Joker a Batmanben. Inkább beleolvadnak a társadalomba, és az is lehet, hogy a közvetlen környezetedben dolgoznak.

Ezekben a szakmákban dolgozik a legtöbb pszichopata

A munkaerőpiacon nem feltétlenül ütközik ki ez, a tökéletes társaságnak tartott emberről is kiderülhet: a takargatott vonások közé tartozik az őszinteség, az idegeskedés, az empátia és a megbánás hiánya, a gyenge ítélőképesség vagy éppen a túlzott egocentrizmus. Kevin Dutton kutatása szerint az alábbi szakmák képviselői között jó eséllyel előfordulhat egy ilyen jellem.

Mi a foglalkozásod? Mutatjuk azt a 10 szakmát, ahol a legtöbb pszichopata dolgozik

Nem is számítanál rá, mely területen a leggyakoribb.

Elolvasom
Ezt is szeretjük