18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

3 anyósbékítő praktika

Ha nem könnyű a családdal

Nem minden anya éli meg könnyen, amikor a fia kirepül a fészekből. Tudd meg, hogyan simíthatod el a konfliktusokat az anyósoddal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számos férfi és nő tudna mesélni arról, hogy az ő anyósa főzi a legfinomabb rakott kelt, ráadásul kedves és megértő, akárcsak a saját édesanyja. Az éremnek azonban mindig van másik oldala, és bizony anyósból is akad olyan, akivel sok baj van.

Ha pedig nem szeretnél komolyabb magánéleti konfliktust, a problémás család ellen az egyetlen lehetőség, ha bevetsz néhány hatásos praktikát. Ismerd meg a legjobbakat!

Légy a barátnője!

Az udvarlás után előbb vagy utóbb eljön a házasság napja, és éppen ennyi idő áll rendelkezésedre, hogy leendő anyósoddal viszonylag harmonikus kapcsolatot alapozz meg. Természetesen súrlódások minden emberi kapcsolatban vannak, ha azonban megértő és nyitott vagy, elkerülheted a nagyobb konfliktusokat.

Tölts vele minél több időt kettesben, amikor nem a fia párjaként tekint rád. Ha hétvégére hazamentek, segíts a főzésben, és adott esetben vedd ki a részedet a házimunkából: ha megteszed a szükséges lépéseket, egy idő után már nem tartanak többé vendégnek a fiús háznál.

Bizonyos helyzetekben az átlagosnál nehezebb lehet ezeket a falakat lebontanod, ha azonban rendszeresen beszélgetést kezdeményezel, és időnként a naponta esedékes helyzetjelentő telefonhívást te intézed helyette, hamarosan rád is családtagként tekint majd az édesanya. Ha önálló személyiségként is elfogad, és jó négyszemközti viszonyt sikerül kialakítanotok, jóval kevesebb nehézségre kell számítanod a jövőben, amikor esetleg majd újabb taggal bővül a család.

A hallgatás aranyat ér

Természetesen törekedned kell a jó viszonyra, azonban ez nem jelenti azt, hogy mindig mindenben igazat kell adnod anyósodnak. Sok anya úgy adja tovább a fiát az életében felbukkanó következő nőnek, hogy világ életében kényeztette, főzött, mosott és vasalt rá. Meggyőződése, hogy mindez a szeretet egyik legjobb kifejezőeszköze, ha pedig a menye nem éppen így tesz, akkor nem szereti annyira gyermekét, ahogyan megérdemelné.

Nehéz lehet egy anyának, amikor azt látja, hogy többé nem ő a felelős gyermeke sorsáért, és nem lehet mellette minden helyzetben, de számodra legalább olyan bosszantó, amikor anyósod mindenbe beleszól. Bár vitathatatlanul az egyik legnehezebb lépés a komoly párkapcsolatokban, előbb vagy utóbb anyósodnak is szembesülnie kell azzal, hogy nem avatkozhat bele abba, hogy ti hogyan élitek a magánéleteteket.

Ha szükséges, pároddal együtt üljetek le vele beszélni: a vitát és a sértődést valószínűleg nem kerülhetitek el, de egy anya a fiának úgyis megbocsát. Vannak azonban nehezebb helyzetek, mielőtt tehát elszánnád magad a nagy tárgyalásra, tisztázd pároddal, hogy az ő édesanyja esetében mindez mennyire célravezető.

Ha a szép szó nem a leghatásosabb fegyver, rengeteg türelemre lesz szükséged, ugyanis az egyetlen bevethető praktika a hallgatás marad: ha anyósod tanácsokat osztogat fiával kapcsolatban, türelmesen és közömbösen hallgasd végig, otthon pedig mindent csinálj úgy, ahogy azt egymás között kialakítottátok.

Lassan, de biztosan

Minden anya tudni szeretné, hogy van a gyereke, egészséges-e, és mi történt vele az utóbbi időben. Amikor azonban a fészekből kirepülve a férfi új családot alapít, és haza immár csak látogatóba jár, sok anyós hirtelen kirekesztettnek érzi magát, és úgy gondolja, másképp nem vehet részt a család életében, csak, ha minden erejével próbálja gyakoribbá tenni a találkozásokat.

Természetes, hogy amikor túl vagytok a mindent eldöntő igenen, házasságban élve életetek egyre sűrűbbé válik, és jóval kevesebb idő jut mindkettőtök családjára. Ha minden erőtökkel eleget szeretnétek tenni az édesanyák kívánságainak, minden hétvégétek ingázással, és hol az egyik, hol a másik fél szüleivel telik majd.

Nem árt azonban ügyelnetek arra, hogy a családdal töltött alkalmak mellett szakítsatok időt a meghitt együttlétre is, ha ugyanis a végsőkig szeretnétek megfelelni a szülői elvárásoknak, garantáltan komoly konfliktusokra számíthattok, ami rossz hatással lehet a kapcsolatotokra.

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Az elszakadás csatáját pedig előbb vagy utóbb meg kell vívni az anyákkal, így a legjobb taktika, ha kezdetben legalább minden harmadik hétvégét kettesben töltötök, majd, ha anyósod is készen áll rá, minden második hétvégét egymásnak szenteltek.

Cikkünk a Miért hazudik a férfi? Miért sír a nő? című könyv segítségével készült.

Ezt is szeretjük