18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

4 ok, amiért a pasi retteg a házasságtól

A férfiak korántsem lelkesednek annyira a házasság iránt, mint a nők. A pasi szemében a jegygyűrű riasztó lehet. Tudd meg, miért!

Komoly kapcsolatban előbb vagy utóbb minden nő elérkezik arra a pontra, amikor oltár elé vinné az ügyet. A várakozásokkal ellentétben azonban erre a lehetőségre a férfi fejében nem az angyalok kórusa szólal meg, inkább az elköteleződést és a boldog facér éveket kegyetlenül darabokra szaggató atombomba közeledtét jelző légvédelmi sziréna lép működésbe. Hogy miért?

Az életben nincs már több móka

Nem mintha a férfi nem érkezne el soha arra a pontra, amikor úgy dönt, jobb a kies legénylakásból egy nagyobb, családiasabb fészekbe költözni, de azért a fesztelen pasipartik és a balkonon sorakozó sörösüvegek hadának emléke érzékeny sebet szakít fel mellkasában. A nagy nap előtt pedig a sokat látott odú ajtajára kikerül a tábla: „Itt nyugszunk vándor”

Mert ha bekerül a gyűrű a képbe, akkor a boldog békeidőket temetni kell, erre a rémisztő gondolatra pedig nem csoda, ha a legtöbb férfi inkább még időt kér, meghátrál, és a zsebébe süllyeszti a gyűrűt. Az otthontól távol töltött éjszakákról nehezen mond le a pasi, mert tudja, hogy a házas férfi számára az indokolatlan kimaradás, a reggeli nap első fényénél való hazaérkezés, még ittasan, már nem megbocsátható. Kihúzni a gyufát pedig nem akarja, inkább akkor már az életre szóló szerződés előtt még beiktat pár emlékezetes bulit.

Egy gyűrű

Hiába az egykori VIII. Henrik leleményessége, hogy divatba hozta a válást, a házasság azért még a legtöbb ember szemében valami örökre szóló dolog. A jegygyűrűt tehát a férfi sem váltogatja olyan sűrűséggel, mint az alsógatyáját, ennek a kis ékszernek ugyanis megvan az a rossz tulajdonsága, hogy miután felhúzták, csak akkor derül ki, hogy egy számmal kisebb, és lefelé már nem csúszik olyan olajozottan. Az pedig, hogy ezután már a sírig kíséri egy nő mindfölött, hogy a bódító kalandoknak örökre búcsút mondhat, minden férfit alapos gondolkodásra int a nagy döntés előtt.

A pasi nem szívesen vállal magárért aláírással szentesített felelősséget. Örök hűséget ígérni olyan teher, amitől még a sarki virágárus lányka is rögtön ördögi bombanővé változik, akit többé már nem szabad. Abban biztos pedig soha nem lehet az ember, hogy akit választott, az a legjobb.

A múlt kísértete

Ha pedig nem a facér bulik vége, és nem a ringó csípejű lányok távolodó képe riasztja el a pasit a házasságtól, még akkor is lehet számos akadálya a boldogító igennek. Sok férfit nem az összes nő, hanem egyetlen egy tart vissza az elköteleződéstől. Az, aki egyszer összetörte a szívét, és azóta is csak leukoplaszttal sikerült otromba módon egymáshoz illeszteni a széthullott darabokat. Egy ilyen baleset után pedig a férfi nagyon nehezen szánja rá magát arra, hogy még egy nőt beengedjen az életébe, hogy aztán a családi idill puha karosszékében elfészkelődve egy napon esetleg arra ébredjen, hogy ismét a küszöb túloldalán kötött ki, ezúttal már csak egy doboz Salvequick társaságában.

Függetlenség

Az érzelmeket félretéve: két lakás helyett egy, a könnyen kijátszható szülői felügyelet helyett pedig egy szemfüles feleség, melyik pasi vágyik erre? A szerelmes az igen, de még ő is alaposan fontolóra veszi a dolgokat.

A függetlenség ugyanis a legtöbb férfi szemében komoly érték, amit nem szabad csak úgy meggondolatlanul gyűrűre és nőre cserélni. Míg a nők hajlamosak egy lapos kapcsolatban is jobban érezni magukat, mint egyedül, a férfinak erre a hamis biztonságérzetre nincsen szüksége.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Elvan ő egymaga is, éppen ezért, ha megteszi a döntő lépést, azt tényleg azzal a nővel szeretné, akivel nem csak a parázs vitákat, de az egyre kevesebb szexszel tarkított öregkort is el tudja majd viselni.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük