18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A párok leggyakoribb szextitkai partnerük előtt: a kutatás szerint ezekről nem beszélnek egymással
A kutatók arra voltak kíváncsiak, milyen intim titkokat rejtegetnek a nők és a férfiak párjaik előtt, és azt is kiderítették, miért nem beszélnek ezekről.

par agyban szomoru
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Annak ellenére, hogy alapvetően egy egészséges, hosszú távú kapcsolatban a felek képesek megnyílni egymás előtt, és őszintén beszélni vágyaikról, sokaknak vannak titkaik partnerük előtt.

Egy kutatás arra volt kíváncsi, milyen intim témákat rejtegetnek egymás előtt a leggyakrabban a párok, a válaszok pedig rámutattak, hogy a nők és a férfiak más-más dolgokról nem beszélnek társukkal.

A nők és a férfiak szextitkai partnerük előtt

A Sexuality&Culture folyóiratban publikált vizsgálat során 195 egyetemi hallgatót kérdeztek meg. Az alanyoknak egy 39 elemből álló online kérdőívet kellett kitölteniük a szexuális titkaikról, azok típusairól, illetve elrejtésük okairól, valamint a korábbi tapasztalataikról azzal kapcsolatban, hogy mi történt, ha mégis felfedték életük ezen intim részleteit. Kiderült, hogy a résztvevők több mint egyharmadának, 36%-nak legalább egy ilyen titka van jelenlegi vagy legutóbbi párja előtt. Az emberek több mint fele, 55%-a azt mondta: a múltban előfordult már, hogy felfedték ezeket akkori partnerüknek.

A résztvevők arról számoltak be, hogy sokféle titkaik vannak, ezek pedig, mint kiderült, nemek szerint különböznek is. A nők a korábban megélt szexuális zaklatásról és erőszakról, az áldozattá válásról hallgatnak a leginkább, emellett az érzelmi hűtlenséget, a BDSM-fantáziákat, a pornónézést és a szexuális játékok használatát rejtegetik társuk elől. Ezzel ellentétben a férfiaknál a pornónézés került az első helyre, ezt követte a második helyen a korábban átélt édeshármas, majd pedig az érzelmi megcsalás.

A cikk az ajánló után folytatódik

Okok és következmények

Abban is voltak eltérések a nemek között, hogy ki miért nem beszél ezekről a másiknak. A nők leginkább attól tartanak, hogy párjuk nem érti majd meg őket, a férfiak pedig leginkább azért titkolóznak, mert úgy vélik, párjuk helytelennek tartaná, nem nézné jó szemmel a viselkedésüket. A további okok közt megjelent még az is, hogy félnek attól, hogy társuk másoknak is továbbadná a dolgot, de a szégyenérzet és a szakítástól való félelem is a fő indokok közt szerepelt.

Arra is fény derült, hogy ha a megkérdezettek mégis beszéltek valamikor a titkaikról, akkor azt nagyrészt személyes beszélgetések vagy üzenetváltások keretein belül tették, de egyesek arról is beszámoltak, hogy a közösségi médiában derült ezekre fény, vagy éppen akkor, amikor társuk a holmijaik közt kutakodott. A megkérdezettek nagyrészt pozitív fogadtatásról és fejleményekről számoltak be, miután felfedték titkukat, a legtöbben megkönnyebbültek utána, és partnerük is jól fogadta a dolgot. Néhányan azonban párjuk elutasítását, rosszallását, sajnálatát tapasztalták, és ritkán szakítás lett a következmény.

Persze a kutatás eredményei nem vonatkoztathatóak minden életkorra és kultúrára, de érdekes képet adnak az emberek intim titkairól, és bebizonyítják: nagyon gyakran előfordul, hogy a felek néhány dolgot rejtegetnek párjuk elől a múltjukat, szexuális életüket illetően.

Az érzelmi megcsalás legfőbb jelei

Ha a hűtlenségről van szó, mindenki azonnal a testiségekre gondol. Pedig van egy másik fajtája is a félrelépésnek, amely sokaknál akaratlanul is megjelenik, mégis kevesen tulajdonítanak neki jelentőséget. Az érzelmi megcsalás nem fizikai szinten történik, mégis súlyos károkat okozhat a kapcsolatban. Alicia Munoz párterapeuta mondta el, hogy mit is takar ez a fogalom, és honnan ismerhető fel. Legfontosabb tanácsait vesszük sorra.

Ezt is szeretjük