Mennyi együtt töltött idő kell a tartós kapcsolathoz? Ettől függ, hogy lesztek igazán boldogok

A különböző párkapcsolattípusoknak különbözőek az igényeik is: így lehetnek boldogok a felek.

kapcsolat romantikus romantika pár
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ugyanúgy, ahogy a személyiségekben is különbségek vannak, a kapcsolatok sem egyformák. De minden új szerelem egy új élethelyzetet teremt, és míg személyiséged változatlan, a másikhoz való viszonyulásod eltérhet a korábbitól. 

Különböző kapcsolattípusok léteznek, és ettől függ, hogy a feleknek mennyi együtt töltött időre van szükségük ahhoz, hogy elégedettek, boldogok legyenek, és kellően szoros, intim legyen a viszonyuk.

A se veled, se nélküled típus

Napi szinten rengeteg az összetűzés, akár apróságokon is felkapjátok a vizet. A hangos veszekedések és ajtócsapkodás végén viszont mindig kibékültök, és együtt maradtok: egyszerűen nem tudtok létezni a másik nélkül. Ez a tüzes kapcsolat akkor működik a legjobban, ha nap mint nap együtt vagytok, látjátok egymást, és újra meg újra belebolondulhattok a másikba egy parázs vita után.

Hullámvölgy típus

A konfliktusok hullámokban, ritkábban jönnek, de sokkal mélyebbek és komolyabbak, mint holmi civakodás. Ha úgy veszed észre, hogy kapcsolatod régóta ebben a mederben mozog, lehet, hogy túl sokat vagytok együtt: a kicsit ritkább együttlét során lehetséges, hogy rájönnél, mennyire fontos neked a másik, és a kevesebb közös idő során nem az összeszólalkozásokon lenne a hangsúly. 

Független típus

Mind a ketten élitek az életeteket, beosztás szerint találkoztok, előre meghatározott napokon és időben? Ezzel semmi gond nincs, ha mind a két félnek kielégítő a tervszerűség, és megvan az összhang. A függetlenebb típusoknak gyakran elegendő, ha ritkábban látják egymást, mint a többi pár, mondjuk hetente egyszer-kétszer, ám ezt fontos megbeszélni. Csakis akkor lehet ugyanis ebben az esetben boldog a kapcsolat, ha a pár mindkét tagja teljesen elégedett ezzel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szenvedélyeink fogságában - Az addikció és a kontrollvesztés pszichológiája

A Femina Klub júniusi vendége Dr. Zacher Gábor toxikológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a kultúránkban hangsúlyosan jelen lévő függőségek kérdéseiről beszélget.

Zacher Gábor szerint, ha saját magunk elé tükröt tartunk, akkor 4-5 függőséget mindenki fel tudna sorolni. Igaz ez?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. június 5. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Laza típus

Jól érzitek magatokat együtt, de egyelőre semmi komoly? Spontánok vagytok mindketten, és akkor vagytok együtt, amikor úgy alakul, hogy ráértek? A rendszertelenséggel nincs semmi gond: előfordulhat olyan hét, hogy minden napot együtt töltötök, aztán a következőn egy ebédet tudtok beiktatni. Nem kell megijedni a sok közös időtől, de akkor se pánikolj, ha éppen az egész hétvégén külön vagytok.

Természetesen a lényeg, hogy addig és annyit legyetek együtt, amíg minőségi időt tudtok eltölteni, és jól is érzitek magatokat. Lehetséges, hogy neked elég a heti három randi, de a párod annyira odáig van érted, hogy mindennap látni akar, ez pedig idegesítővé válhat. Ebben az esetben érdemes átbeszélni a dolgokat, és találni egy köztes megoldást. Minden kapcsolat a kompromisszumokról szól: azonban addig alkalmazkodj, amíg nem érzed tehernek a másikhoz való idomulást! 

A szerelem nem vattacukorfelhő

Egy hosszú távú párkapcsolatban a napi interakciók fontosabbak, mint a nagy gesztusok. Egy Puuung nevű koreai művésznő grafikáival igyekezett ezeket a pillanatokat, perceket megörökíteni.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük