Sokaknak bűntudatuk van miattuk, pedig nem kellene: 3 dolog, aminek nem szabadna gondot okoznia egy kapcsolatban

Egy boldog kapcsolatban a következő dolgoknak természetesnek és magától értetődőnek kellene lenniük, nem vitaforrásnak.

par beszelget
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kapcsolat akkor lehet igazán jó és boldog, ha a pár tagjai hajlandóak közösen döntéseket hozni, mindkettőjük érdekeit figyelembe venni, és persze, néha-néha kompromisszumot kötni.

Ahhoz, hogy mindkét fél elégedett legyen, és hosszútávon is jól érezze magát a partnerével, néhány fontos dolognak nem szabadna gondot, konfliktust okoznia, és sem a férfinak, sem a nőnek nem kellene ezek miatt bűntudatot éreznie. A következő apróságok sok kapcsolatban jelentenek problémát és vitaforrást, pedig egy tiszteletteljes, boldog és egészséges szerelem esetében teljesen természetesnek kellene lenniük.

Támogatás kérése

Egy kapcsolatban mindig támogatniuk kell egymást a feleknek, és nem kivétel ez alól a karrier sem. Sajnos igen gyakori - főleg a férfiak esetében -, hogy néhányan nehezményezik, ha a partnerük sokat dolgozik, előléptetésre vágyik, nem elégszik meg a jelenlegi munkájával, vagy nem kizárólag otthon szeretné tölteni az egész életét a szerelmével, esetleg a gyerekneveléssel elfoglalva. Ez azonban borzasztóan rossz és igazságtalan felfogás. 

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy megvalósítsa az álmait, és a szerető partnereknek igenis támogatniuk kell ebben egymást, segíteniük a másikat mindenben, amiben csak tudják. Senkinek nem szabadna, hogy bűntudata legyen amiatt, hogy tanulásra vagy fényes karrierre vágyik. Ha pedig esetleg a célok hosszútávon a magánélet, valamint a párkapcsolat rovására mennek, nem érdemes vádaskodni, hibáztatni vagy veszekedni, hanem szépen átgondolva, nyugodtan meg kell beszélni, és együtt megoldást találni a helyzetre.

Másokkal töltött idő

Az sem szabadna, hogy konfliktusforrás legyen, ha a felek igénylik a szüleikkel, a barátaikkal töltött időt. Még akkor sem kellene bűntudatot éreznie emiatt senkinek, ha a párja nélkül szeretne találkozni valakivel, és ő ezt nehezményezi. Fontos, hogy mindenki töltsön időt a szeretteivel is a partnerén kívül, mert, ha nem így történik, megszakadnak a barátságok, megromlanak a kapcsolatok, ez pedig borzasztóan negatív hatással van mindenkire. Nem beszélve arról, hogy a feleknek is jót tesz egy kis külön program. Amennyiben rendszeresen sértődéssel, veszekedéssel jár, ha valaki a párja nélkül mozdulna ki másokkal, minél gyorsabban le kell ülni beszélni vele, és megoldani a helyzetet.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nemet mondani valamire

Mindegy, hogy pontosan miről van szó, nyugodtan lehet nemet mondani bármire egy kapcsolatban, ami valamelyik félnek kellemetlen, és úgy érzi, teljesen elzárkózik tőle, vagy képtelen rá.

Sosem szabad belemenni olyanba, amit csak a pár egyik tagja akar, míg a másiknak inkább kényszer lenne. Át kell gondolni a dolgokat, és nyugodtan visszautasítani a kérést - persze, egy kis indoklással és utólagos bűntudat nélkül. Ha valaki igazán szereti a párját, akkor meg fogja érteni, és nem erőlteti majd tovább a dolgot. 

A szerelem a valóságban

A szerelem és a párkapcsolat a való életben egy kicsit eltér a romantikus filmekben ábrázolt, rózsaszín ködfelhőtől. Igazából pontosan olyan, mint amilyennek a következő képeken láthatod. Ezek valószínűleg neked is ismerősek lesznek.

Ezt is szeretjük