Végérvényesen megmérgezi az emberi kapcsolatokat: 4 ártalmatlannak tűnő dolog

Ha valaki így viselkedik a családjával, a párjával vagy akár a barátaival, az könnyen tönkreteszi a köztük lévő kapcsolatot.

szomoru par

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az emberi kapcsolatok igen törékenyek és sérülékenyek, főleg akkor, ha szorosabb, családi, szerelmi vagy baráti kötelékekről van szó. Sokan bele sem gondolnak abba, hogy néhány viselkedés végérvényesen tönkreteheti őket.

Ha valaki hosszútávon folyamatosan elkövet bizonyos hibákat, azok az emberek közötti viszonyok megromlását vagy akár megszűnését is okozhatják. A következő szokások kifejezetten károsak, és végérvényesen megmérgezik a kapcsolatokat.

Kontrollmánia

Pár ember borzasztóan nehezen viseli, ha nem tervezhet meg és irányíthat mindent, kicsúsznak a kezéből a dolgok, és nem kontrollálhatja az egész életét. Ez még nem is lenne akkora probléma, csak akkor válik azzá, ha ezt másokra is kiterjeszti. Rendkívül kellemetlen és zavaró lehet mások számára az ilyen viselkedés, nem beszélve arról, hogy olyan döntéseket hozhatnak meg az illető miatt, amiket lehet, hogy nem is akarnak valójában. Hosszútávon teljesen tönkremehet a kapcsolat vagy a családi kötelék, ha valaki így viselkedik. Ezért is fontos megbeszélni vele a problémákat.

Állandó kritizálás

A kapcsolatok elején általában még nem túl gyakoriak a kritikák, mert a felek igen óvatosak egymással, a család részéről viszont a kezdetektől fogva megjelenhetnek a bántó megjegyzések. Ezek nemcsak azt okozzák, hogy eltávolodnak egymástól az emberek, hanem azt is, hogy a kritikát elszenvedő alany bizonytalan lesz, csökken az önbizalma, majd ellöki magától azt, aki bántotta. Igyekezni kell, hogy minél kevesebb bírálat hangozzon el, de persze van, amit muszáj kimondani. Ilyenkor törekedni kell arra, hogy ez történjen.

Haragtartás

Mindenhol vannak kisebb-nagyobb konfliktusok, de, ha ezek nem felejtődnek el idővel, hanem az egyik fél mindig felemlegeti, és a másik fejéhez vágja őket, az teljesen tönkreteszi a kapcsolatokat. Túl kell lendülni a problémákon, és annyiszor átbeszélni őket, amennyiszer csak kell ahhoz, hogy mindenkiben feloldódjon a veszekedés tárgya vagy a sértettség. Mert, ha ez nem így történik, alattomos módon, rejtetten mérgezi meg egyre jobban az emberek közötti viszonyokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Kételkedés, ellenőrizgetés

A két ember közötti kapcsolat alapvető összetevője a bizalom kellene, hogy legyen. Mert, ha ez nincs meg, akkor nem lehet igazán őszinte és mély a kötelék. Ha egy anya még a felnőtt gyermekében sem bízik, vagy a férfi még több hónap eltelte után is kételkedik abban, hogy a párja szereti-e, hűséges-e, akkor biztos, hogy egy idő után teljesen elhidegülnek majd egymástól. Az pedig csak még rosszabbá teszi a helyzetet, ha a bizonytalan fél nem hisz a másiknak, és folyamatosan igyekszik ellenőrizgetni, illetve bizonyítékot keresni arra, hogy hazudott. Érdemes nyíltan átbeszélni ezeket a problémákat, mert, ha nem így történik, biztos, hogy nem lesz jó vége.

Ezt is szeretjük