4 szó, ami végképp tönkreteszi a házasságot - Ti milyen gyakran mondjátok?

Bizonyos szavak gyakori említése igencsak romboló lehet.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szavak kimondása rendkívüli jelentőséggel bír, és nagyon jól tud esni egy-egy kedveskedő megjegyzés. Ugyanakkor vannak olyanok, amelyeket érdemes mellőznöd, ha nem akarod, hogy idővel tönkretegye a kapcsolatotokat.

Négy szó, amit okosan használj

Nem

Természetesen a tagadószó mellőzése nem azt jelenti, hogy bármit mond a kedvesed, szinte mindennel egyet kell értened. Attól, hogy egy pár vagytok, igenis fontos, hogy legyen önálló véleményetek a dolgokat illetően.

Itt inkább arra kell gondolni, sokan hajlamosak végig sem hallgatni valamit, már rögtön nemmel válaszolnak. Amennyiben te is gyakran elköveted ezt a hibát, kezdj el tudatosan ügyelni arra, hogy megfontolod az elhangzottakat.

Kell

Az életben nagyon fontosak a kitűzött célok, ugyanakkor az is, hogy ezek a realitás határain belül mozogjanak. Ha állandóan azt hangoztatod, mi kell, például új ruha, autó, nyaralás, akkor nem csupán nagyravágyónak tűnhetsz a másik szemében, de azt is érezteted vele, hogy elégedetlen vagy a jelenlegi életetekkel.

Megint

A szó rossz helyzetben történő emlegetésével párod nem tetsző viselkedésének adsz hangot, és ha ez gyakran előfordul, ne csodálkozz, hogy a folyamatos szemrehányás megmérgezi a kapcsolatotokat. A másik félnek ezzel csak azt adod a tudtára, hogy sohasem elég jó az, amit csinál. Vedd észre a jó cselekedeteit is, és ne csak az apró hiányosságokra koncentrálj.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bezzeg

Ezt a szót a párok általában akkor használják, ha összehasonlítják a saját életüket másokéval, például szomszéd, rokon, barát. Leggyakrabban az anyagi helyzet, a siker, egy látszólagos idilli élet utáni sóvárgás válthatja ezt ki. Azonban sohasem tudhatod, hogy valójában hogyan élnek mások. Ami a te szemedben tökéletesnek tűnik, korántsem biztos, hogy tényleg az. Koncentrálj csak kettőtökre!

Ezt is szeretjük