Egyetlen dolog, ami évekkel meghosszabbíthatja az életed
Nem is gondolnál rá
Tudományos eredmények igazolják.

Dia

 	Sokan és sokfélét feltételeznek, hogy mi lehet a hosszú élet titka, de az, amit egy tanulmány eredményei támasztanak alá, vagyis, hogy a baráti kapcsolatok és az élettartam összefüggésben állnak, nagy valószínűséggel igaz lehet. Hiszen, ha végiggondolod, a barátokkal megoszthatod a mindennapi gondokat, így csökkentve magadban a stresszt, és sok vidám pillanaton is osztoztok, ami pedig a boldogsághormon által szintén befolyással van az egészségre. A következő 15 tipp hasznodra lehet, ha szeretnéd, hogy baráti kapcsolataid örökké tartsanak, és általuk te is tovább élj.

Sokan és sokfélét feltételeznek, hogy mi lehet a hosszú élet titka, de az, amit egy tanulmány eredményei támasztanak alá, vagyis, hogy a baráti kapcsolatok és az élettartam összefüggésben állnak, nagy valószínűséggel igaz lehet. Hiszen, ha végiggondolod, a barátokkal megoszthatod a mindennapi gondokat, így csökkentve magadban a stresszt, és sok vidám pillanaton is osztoztok, ami pedig a boldogsághormon által szintén befolyással van az egészségre. A következő 15 tipp hasznodra lehet, ha szeretnéd, hogy baráti kapcsolataid örökké tartsanak, és általuk te is tovább élj.

Dia

 	Intimitás 	Az igazán mély, meghitt barátok között nem csak a szavak, de egyes gesztusok is tanúskodnak az intimitásról. Egy ölelés amellett, hogy jólesik, remek bizonyítéka annak, hogy szereted a másikat, ráadásul tudományosan is igazolt tény, hogy növeli a kötődést.

Intimitás

Az igazán mély, meghitt barátok között nem csak a szavak, de egyes gesztusok is tanúskodnak az intimitásról. Egy ölelés amellett, hogy jólesik, remek bizonyítéka annak, hogy szereted a másikat, ráadásul tudományosan is igazolt tény, hogy növeli a kötődést.

Dia

 	Ne irigykedj! 	A barátság akkor lesz jó eséllyel tartós, ha nem másolni akarjátok egymást. Ha örültök egymás sikereinek ahelyett, hogy irigykednétek, és egyikőtök sem féltékeny a másik szépségére, tudására, jó esély van arra, hogy örökké számíthattok a másikra. 	Kapcsolódó cikk: 	4 árulkodó jel, hogy a barátnőd csak kihasznál »

Ne irigykedj!

A barátság akkor lesz jó eséllyel tartós, ha nem másolni akarjátok egymást. Ha örültök egymás sikereinek ahelyett, hogy irigykednétek, és egyikőtök sem féltékeny a másik szépségére, tudására, jó esély van arra, hogy örökké számíthattok a másikra.

Kapcsolódó cikk:
4 árulkodó jel, hogy a barátnőd csak kihasznál »

Dia

 	Oszd meg a titkaid 	Egy jó barát a súlyos, komoly titkokon át az apró pletykákig mindenre kíváncsi, amit szeretnél megosztani vele. Ne tartsd tehát meg magadnak sem az izgalmas, sem a szomorú információkat, hiszen ha így teszel, azzal falat emelsz magad köré.

Oszd meg a titkaid

Egy jó barát a súlyos, komoly titkokon át az apró pletykákig mindenre kíváncsi, amit szeretnél megosztani vele. Ne tartsd tehát meg magadnak sem az izgalmas, sem a szomorú információkat, hiszen ha így teszel, azzal falat emelsz magad köré.

Dia

 	Légy őszinte! 	A barátaiddal sem alakulhatnak mindig felhőtlenül a dolgok. Ahhoz azonban, hogy a konfliktusokat könnyen megoldhassátok, elengedhetetlen az őszinteség - akkor is, ha néha fáj. Amennyiben tehát nem értesz egyet a barátnőddel, vagy valamit úgy csinált, ahogy az neked nem tetszik, feltétlenül beszéljétek meg! 	Kapcsolódó cikk: 	Barátságaid is befolyásolják, meddig élsz »

Légy őszinte!

A barátaiddal sem alakulhatnak mindig felhőtlenül a dolgok. Ahhoz azonban, hogy a konfliktusokat könnyen megoldhassátok, elengedhetetlen az őszinteség - akkor is, ha néha fáj. Amennyiben tehát nem értesz egyet a barátnőddel, vagy valamit úgy csinált, ahogy az neked nem tetszik, feltétlenül beszéljétek meg!

Kapcsolódó cikk:
Barátságaid is befolyásolják, meddig élsz »

Dia

	Kapcsolattartás	Van úgy, hogy nincs rá mód, hogy hetente találkozz a legkedvesebb barátoddal. A kommunikációt azonban ebben az esetben sem szabad megszakítani. Hiszen ha nem számoltok be rendszeresen arról egymásnak, mi történt veletek, idővel külön utakra sodorhat benneteket az élet.

Kapcsolattartás

Van úgy, hogy nincs rá mód, hogy hetente találkozz a legkedvesebb barátoddal. A kommunikációt azonban ebben az esetben sem szabad megszakítani. Hiszen ha nem számoltok be rendszeresen arról egymásnak, mi történt veletek, idővel külön utakra sodorhat benneteket az élet.

Dia

 	Egy kis odafigyelés 	Ahogy a párkapcsolatban, úgy a baráti viszonyban is elengedhetetlen az odafigyelés. Ez nem jelent mást, mint hogy megjegyzed a barátnőd névnapját, szülinapját, és egy kis aprósággal kedveskedsz neki. De az is legalább ilyen jó lehet, ha meghívod egy vacsorára, amikor épp tudod, hogy nagyon magányos lenne. 	Kapcsolódó cikk: 	Menő, vagy nyomulós kiskedvenc vagy? - Így kezeld a kollégáidat! »

Egy kis odafigyelés

Ahogy a párkapcsolatban, úgy a baráti viszonyban is elengedhetetlen az odafigyelés. Ez nem jelent mást, mint hogy megjegyzed a barátnőd névnapját, szülinapját, és egy kis aprósággal kedveskedsz neki. De az is legalább ilyen jó lehet, ha meghívod egy vacsorára, amikor épp tudod, hogy nagyon magányos lenne.

Kapcsolódó cikk:
Menő, vagy nyomulós kiskedvenc vagy? - Így kezeld a kollégáidat! »

Dia

 	Gyerekkori barátság 	Ha régi, gyermekkori barátod a felnőtt életedbe is elkísért, szerencsésnek tudhatod magad. A kapcsolatot meg kell becsülnöd. Legkönnyebben úgy teheted időtállóvá, ha a jelenlegi társaságaidban is bevonod régi barátnődet.

Gyerekkori barátság

Ha régi, gyermekkori barátod a felnőtt életedbe is elkísért, szerencsésnek tudhatod magad. A kapcsolatot meg kell becsülnöd. Legkönnyebben úgy teheted időtállóvá, ha a jelenlegi társaságaidban is bevonod régi barátnődet.

Dia

 	Egyetemi barátság 	Az egyetem nem csak a zh-k, de egyben a vizsgaidőszak előtti, - utáni, és - alatti bulik időszaka is. Talán ennek köszönhető, hogy sokak kifejezetten szoros barátokat szereznek itt, később persze annak a módját is meg kell találni, hogy sűrű bulik nélkül megmaradjanak. Hasonlóan a gyerekkori baráthoz, egyetemi bizalmasoddal is a társaság vegyítése lehet a legjobb módszer. 	Kapcsolódó cikk: 	4 tipikus jel, ami hazugságról árulkodik »

Egyetemi barátság

Az egyetem nem csak a zh-k, de egyben a vizsgaidőszak előtti, - utáni, és - alatti bulik időszaka is. Talán ennek köszönhető, hogy sokak kifejezetten szoros barátokat szereznek itt, később persze annak a módját is meg kell találni, hogy sűrű bulik nélkül megmaradjanak. Hasonlóan a gyerekkori baráthoz, egyetemi bizalmasoddal is a társaság vegyítése lehet a legjobb módszer.

Kapcsolódó cikk:
4 tipikus jel, ami hazugságról árulkodik »

Dia

	Munka és barátság	Ha napjaid nagy részét a munkahelyeden töltöd, az itt kötött barátságok igen fontosak lehetnek. Azonban a hosszú, harmonikus kapcsolat érdekében ügyelj arra, hogy ha alá-fölé rendelt viszonyban vagytok, a munkát és a baráti beszélgetéseket szigorúan válasszátok külön! Ugyanakkor a szakmai döntéseket sem szabad, hogy az informális viszonyok befolyásolják.

Munka és barátság

Ha napjaid nagy részét a munkahelyeden töltöd, az itt kötött barátságok igen fontosak lehetnek. Azonban a hosszú, harmonikus kapcsolat érdekében ügyelj arra, hogy ha alá-fölé rendelt viszonyban vagytok, a munkát és a baráti beszélgetéseket szigorúan válasszátok külön! Ugyanakkor a szakmai döntéseket sem szabad, hogy az informális viszonyok befolyásolják.

Dia

 	A pasija tabu! 	Azt talán mondanunk sem kell, hogy igen rombolólag hatna a barátságotokra, ha összejönnél a barátnőd pasijával. Arra már változó szabályok vannak, hogy az exekkel mi a helyzet, de a biztos harmónia érdekében jobb, ha az alábbit követed: akire egyszer ő már kivetette a hálóját, te inkább soha - és persze fordítva. 	Kapcsolódó cikk: 	Igaz történetek: a barátnőm nyúlta le a pasimat »

A pasija tabu!

Azt talán mondanunk sem kell, hogy igen rombolólag hatna a barátságotokra, ha összejönnél a barátnőd pasijával. Arra már változó szabályok vannak, hogy az exekkel mi a helyzet, de a biztos harmónia érdekében jobb, ha az alábbit követed: akire egyszer ő már kivetette a hálóját, te inkább soha - és persze fordítva.

Kapcsolódó cikk:
Igaz történetek: a barátnőm nyúlta le a pasimat »

Dia

	Mutasd be a barátodat	Ha van párod, a kapcsolatodat és a baráti viszonyaidat nem lehet szétválasztani. Külön-külön ugyanis nem csak túl sok időt igényelne a fenntartásuk, de egyik kapcsolat sem lehet teljesen őszinte, a másiktól elszigetelve. Éppen ezért mutasd be a pasidat a barátaidnak is, hiszen őt is el kell fogadniuk a tartós barátsághoz!

Mutasd be a barátodat

Ha van párod, a kapcsolatodat és a baráti viszonyaidat nem lehet szétválasztani. Külön-külön ugyanis nem csak túl sok időt igényelne a fenntartásuk, de egyik kapcsolat sem lehet teljesen őszinte, a másiktól elszigetelve. Éppen ezért mutasd be a pasidat a barátaidnak is, hiszen őt is el kell fogadniuk a tartós barátsághoz!

Dia

 	Közös buli 	A pároddal, vagy közösen a barátaitokkal kikapcsolódni remek dolog. De, ha azt szeretnéd, hogy a baráti kapcsolataid ne veszítsenek intimitásukból, akkor is iktass be néhány bulit csak velük, ha szerelmes vagy! Ha mindenhová csak a pasiddal mész, könnyen eltávolodsz a többiektől. 	Kapcsolódó cikk: 	Milyen a személyiséged? - Így lehetsz a társaság középpontja! »

Közös buli

A pároddal, vagy közösen a barátaitokkal kikapcsolódni remek dolog. De, ha azt szeretnéd, hogy a baráti kapcsolataid ne veszítsenek intimitásukból, akkor is iktass be néhány bulit csak velük, ha szerelmes vagy! Ha mindenhová csak a pasiddal mész, könnyen eltávolodsz a többiektől.

Kapcsolódó cikk:
Milyen a személyiséged? - Így lehetsz a társaság középpontja! »

Dia

 	Közös programok 	A szoros barátsághoz közös programok is kellenek. Egy hétvégi vásárlótúra alkalmával nem csak egy barátnőddel ápolhatod a kapcsolatot, hanem akár többen is összejöhettek. De lehet az indok egy mozizás, vagy egyszerűen egy vacsi mellett is dönthettek. A lényeg, hogy felhőtlenül együtt lehessetek.

Közös programok

A szoros barátsághoz közös programok is kellenek. Egy hétvégi vásárlótúra alkalmával nem csak egy barátnőddel ápolhatod a kapcsolatot, hanem akár többen is összejöhettek. De lehet az indok egy mozizás, vagy egyszerűen egy vacsi mellett is dönthettek. A lényeg, hogy felhőtlenül együtt lehessetek.

Dia

	Légy nyitott!	Jóllehet vannak már régi barátaid, mindig légy nyitott az új kapcsolatokra! Sosem tudhatod ugyanis, hogy mikor bukkansz egy újabb értékes emberre, aki az életedet új színnel tölti meg, és cserébe te is sokat adhatsz neki.

Légy nyitott!

Jóllehet vannak már régi barátaid, mindig légy nyitott az új kapcsolatokra! Sosem tudhatod ugyanis, hogy mikor bukkansz egy újabb értékes emberre, aki az életedet új színnel tölti meg, és cserébe te is sokat adhatsz neki.

Dia

 	Fiúkkal óvatosan! 	Férfi-női barátság márpedig létezik! Az is könnyen megeshet, hogy neked egy pasi a legközelebbi bizalmasod. Ha azonban azt szeretnéd, hogy a kapcsolat tartós is legyen, akkor tartsd be az aranyszabályt, és maradjatok szigorúan a hálószobán kívül! A szexbarátság ugyanis mindent elronthat. 	Kapcsolódó cikk: 	3 tabu pasi, akibe tilos beleszeretned »

Fiúkkal óvatosan!

Férfi-női barátság márpedig létezik! Az is könnyen megeshet, hogy neked egy pasi a legközelebbi bizalmasod. Ha azonban azt szeretnéd, hogy a kapcsolat tartós is legyen, akkor tartsd be az aranyszabályt, és maradjatok szigorúan a hálószobán kívül! A szexbarátság ugyanis mindent elronthat.

Kapcsolódó cikk:
3 tabu pasi, akibe tilos beleszeretned »

Ezt is szeretjük
Fotó: