4 árulkodó jel, hogy a barátnőd csak kihasznál
Vigyázz vele!
Az igaz barátnőre mindig számíthatsz, míg a másik csak a maga hasznát látja a kapcsolatban. Ismerd fel!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A barátság egy életre szóló kötelék, ami akkor is elkísér, ha a szerelmed elhagyott, ha a munkahelyeden nem mennek jól a dolgok, és másra már nem számíthatsz - legalábbis jó esetben. Rossz esetben azonban éppen egy szerencsétlenül megválasztott barát lehet a csalódás forrása.

Ha az, akit a bizalmaddal ajándékozol meg, csak kihasznál, érthető, hogy legalább annyira megvisel, mintha egy pasi okozna csalódást. Nem feltétlenül kell azonban elszenvedned, hogy átvernek és eldobnak, ha ugyanis egy barátság nem kölcsönös szereteten alapul, arra már korábban is utalhatnak bizonyos jelek.

Csak bajban keres

Míg a jó barát arról ismerszik meg, hogy mindig melletted van, amikor csalódás ér vagy bajba kerülsz, aki kihasznál, jellemzően csak akkor jelentkezik, ha ő keveredik hasonlóan nehéz helyzetbe. Persze mindig akad egy jó kifogás a tarsolyában, hogy épp miért nem ér rá találkozni veled, amikor nagy szükséged lenne rá, ám amennyiben te próbálnál lemondani egy közös teázást a szakítása napján, garantált nagy lenne a felháborodás.

Amennyiben a barátnőd csak kihasznál, hiába vársz arra is, hogy minden különösebb indok nélkül felhívjon, csak mert érdekelte, hogy vagy. Valószínű ugyanis, hogy ha illemből rá is kérdez, mi újság veled, a második mondat után rögtön a lényegre tér, vagyis arra, hogy vele mi van, és mit is akar tőled valójában.

Érzelmileg zsarol

Ha az állítólagos barátnőd szerint egy elhalasztott beszélgetés azt jelenti, hogy cserbenhagyod és csalódást okozol neki, az nem más, mint az érzelmi manipuláció tipikus esete. Aki önzetlenül szereti a másikat, valószínűleg messziről elkerüli a zsarolást, sokkal inkább jellemző ez a technika azokra, akik önös érdekek miatt kötnek barátságokat.

Az érzelmi zsarolás a párkapcsolatban is súlyos hibának számít, nem kell tehát elnézned a barátnődnek sem. Ha állandó lelkiismeret-furdalás gyötör a beszélgetéseitek után, ha úgy érzed, te mindent próbálsz megtenni, de neki még így is többre lenne szüksége, lehet, hogy nem a te odaadásoddal van a probléma. Gondold át, hogy nem a barátnőd manipulál-e, és azt is vedd számításba, hogy talán nem olyan őszinte, ragaszkodó ember, mint gondoltad.

Nem tűri az ellentmondást

A barát feladata nem csak az, hogy támogatást nyújtson - sok esetben egy kritikus tükörként is szolgálhat az embernek. Hiszen ki mástól kaphatnál jogosabb, építő jellegű kritikát, mint attól, aki régóta ismer, és élvezi a bizalmadat? Éppen ezért ideális esetben a legjobb barátnőddel nem csak a kellemes, derűs témákról tudtok beszélgetni, hanem azt is nyugodtan megmondhatod neki, ha úgy érzed, valamit rosszul csinált.

Persze előfordulhat, hogy olyan típus, aki rosszul tűri a kritikát, és könnyen megsértődik, még akkor is, ha segíteni szeretnéd őszinte szavaiddal, de más a helyzet, ha úgy érzed, hogy csak addig vagy jó neki, amíg az ő pontos visszhangjaként funkcionálsz. Ha ugyanis a barátnőd soha nem tűri, hogy az övétől különböző, önálló véleményed legyen, könnyen lehet, hogy csak a saját hiúságának legyezgetésére szeretne használni.

Visszahallott mondatok

Szintén érdekkapcsolatról árulkodik, ha a legkedvesebb barátnőd, aki mindig elmondja neked, hogy mennyire szeret, mások előtt már korántsem ennyire pozitívan nyilatkozik rólad. Ha az, akiben talán a legjobban megbízol, a hátad mögött kibeszél, és mindezt másoktól kell visszahallanod, hidegzuhanyként érhet. Ám ha túl azon, hogy kihasznált, még kétszínű is, jobban teszed, ha óvakodsz a társaságától, hiszen amellett, hogy megbánt, mások előtt is kínos helyzetbe hozhat.

Mielőtt azonban hátat fordítanál annak, akit a legjobb barátnődnek hittél, bizonyosodj meg róla, hogy valóban eljátszotta a bizalmad, és nem csak egy komplikált helyzetről van szó, amelyben őt akarta lejáratni valaki! Amennyiben azonban több jel is arra utal, hogy ezúttal bizony rosszul működött az emberismereted, neked is jobb lesz, ha a jövőben olyasvalakit ajándékozol meg a bizalmaddal, aki nem játssza el.

Ezt is szeretjük