Az optimista emberek 5 szokása, amitől boldogabbak másoknál: érdemes őket eltanulni tőlük

Az optimista emberek másképp állnak a világhoz. Ezek a szokások nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy boldogabbak az átlagnál.

optimista cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokak szerint boldogság és a siker egyik kulcsa a pozitivitás, az optimista embereket elnézve pedig valószínűleg van is igazság ebben az állításban. Általában sokkal vidámabbak, mosolygósabbak az átlagnál, és máshogy állnak az egész világhoz.

A jó hír az, hogy az optimizmus valamennyire tanulható, bár tény, hogy kitartás és sok idő kell hozzá. Van azonban néhány szokás, amit viszonylag könnyen elsajátíthatsz a derűlátó, pozitív személyektől, és szebbé, örömtelibbé teheted velük az életedet. Eláruljuk, melyek ezek.

Nyitottak, és a jót keresik másokban

Az optimista emberek nyitottan állnak másokhoz, mások ötleteihez, véleményéhez, és kíváncsian meghallgatják a környezetükben élőket. Nem utasítják el azonnal az új perspektívákat, megközelítéseket, hanem átgondolják őket, és tágítják világnézetüket. Nyitnak az emberek felé, nem bánják, ha újakat kell megismerniük, és igyekeznek mindenkiben a jót keresni. Persze ez nem azt jelenti, hogy naivak lennének, csupán azt, hogy nem ítélkeznek előre, és próbálnak mások pozitív tulajdonságaira, oldalára koncentrálni. Így pedig egy csomó felesleges aggodalomtól, bosszankodástól megkímélik magukat.

Döntenek a saját boldogságukról

Reggelente sokan nehezen indulnak neki a napnak, rengetegen szoronganak a teendők miatt - vagy épp amiatt, hogy mi van, ha rosszul sikerül valami a munkában. Az optimisták ezzel szemben új lehetőségeket látnak az új napban, és eldöntik, hogy ez is szuper lesz, ezt is boldogan töltik majd. Bármilyen elcsépelten is hangzik, a hozzáállás rengeteget számít.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A pillanatban élnek

A mindfulness egyre nagyobb teret kap, az optimistáknak pedig mindennapjaik alapvető részét képezi. Igyekeznek megélni minden pillanatot, az aktuális történésekre koncentrálnak, és minél kevesebbet aggódnak feleslegesen a jövőn. Ha valamit csinálnak, akkor százszázalékosan arra figyelnek, ezáltal pedig intenzívebben élik meg a jó élményeket is.

Hálásak, és arra koncentrálnak, amijük van

A legtöbben mindig csak hajtanak a céljaikért, és elfeledkeznek értékelni mindazt, amit már elértek, vagy amiért hálásak lehetnek. Sokan szoronganak amiatt, hogy nem olyan sikeresek vagy gazdagok, mint a környezetükben élők, és mindig elégedetlenkednek saját életükkel. Az optimisták azonban tudják, hogy mindenki más úton jár, hogy senkinek sem tökéletes az élete, és arra koncentrálnak, amijük van, nem arra, amit hiányolnak. A hála érzése mindennapjaik szerves részét képezi.

Észreveszik az apró örömöket

Legyen szó egy szép virágról, a jó időről, egy idegen ember kedvességéről vagy bármi hasonlóról, az optimisták észreveszik az ilyen apróságokat, figyelnek rájuk, és örömmel töltik el őket. Ami mellett mások elmennek, vagy ami másoknak fel sem tűnik, ők azt is meglátják. Az ilyen pici dolgok pedig az egész napjukat feldobják, boldogabbá teszik.

A siker egyik titka a milliomosok szerint

Thomas C. Corley könyve írása közben végzett egy ötéves kutatást, mely során 177 olyan milliomost vizsgált, akik saját erőből gazdagodtak meg. Egy fontos dolgot talált, amit mindannyian kiemeltek, és amiben eltérnek a szokásaik a másokétól.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük