Miért találnak nehezen partnert az okos nők? Több ok is rejtőzik a jelenség mögött

Az intelligens, karizmatikus nők egészen másképp állnak a randizáshoz, a kapcsolatokhoz, és sajnos sokszor nehézségekbe ütköznek a párkeresés során.

Okos nők párkeresési nehézségei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rohanó hétköznapok és az internet, valamint a társkereső applikációk jócskán megváltoztatták az ismerkedést. És bár sok szempontból könnyebbnek tűnik a helyzet, valójában számos nehézséget is rejt a modern randizás. És vannak olyanok is, akik különösen problémás szituációban vannak: közéjük tartoznak például az okos nők is.

Már régóta kering a köztudatban az a feltevés, hogy az intelligens hölgyek nehezebben találják meg az igazit az átlaghoz képest, és sokan közülük egyedülállóak maradnak. Ez pedig nem csupán egy városi legenda, hiszen kutatások is bizonyították már, hogy a probléma valós, az oka pedig igencsak összetett. Több tényező is közrejátszik ugyanis abban, hogy az okos nők küszködnek a párkeresésben.

Tudják, mit akarnak, és nem vevők a játszmákra

A hasonló nőknek általában fontos a munkájuk, és nincs túl sok szabadidejük, ezért ami van, azt nem akarják elfecsérelni. Határozottak, tudják, mit akarnak, nem könnyű őket lenyűgözni és átejteni. Megvan a stabil elképzelésük arról, hogy milyen férfira vágynak, milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy partnernek, ezekből pedig gyakran nem engednek. Nem játszanak szerepet és felesleges játszmákat, nem pazarolják az időt olyanra, akinél úgy érzik, nem kölcsönös az egymás iránti érdeklődésük, vagy aki csak szórakozni akar velük.

Nincs szükségük feltétlenül férfira

Függetlenek, szeretnek egyedül lenni, nem félnek a magánytól, és igénylik is az énidőt. Nincs szükségük feltétlenül férfira, nem keresik kétségbeesetten a kapcsolatokat. Ez alapvetően igen pozitív tulajdonság, azonban sokszor azt eredményezi, hogy bár vágynak a szerelemre, a párkeresés a fontossági sorrend végére kerül, hiszen jól érzik magukat úgy, ahogy vannak.

Inkább egyedül vannak, mint egy rossz kapcsolatban

Az okos hölgyek inkább választják a szingliséget, mint egy rossz kapcsolatot. Nem kezdenek viszonyba olyannal, akivel előre tudják, hogy nincs közös jövőjük, így sok férfit elutasítanak. Ha pedig boldogtalanok a párjukkal, nem tétováznak sokáig a szakítást illetően: inkább szingliként folytatják tovább, mint egy jövő nélküli szerelemben. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Elérhetetlennek tűnnek

Erős a kisugárzásuk, határozottak és magabiztosak, ráadásul sokan közülük vezető, középvezető pozícióban dolgoznak, így a férfiak szemében gyakran megközelíthetetlennek, elérhetetlennek tűnnek. A legtöbben félnek megszólítani, randira hívni őket, mert úgy gondolják, úgyis visszautasító választ kapnának, mert nem elég jók a kiszemelt nő számára, vagy mert egy ilyen hölgy úgyis már rég foglalt.

Bizonytalanságot ébresztenek a férfiakban

Az ilyen erős karizmával és önbizalommal rendelkező nők nemcsak félelmetesek lehetnek a másik nem számára, de a randevúk vagy a kapcsolat során bizonytalanságot is ébreszthetnek bennük. Függetlenek, a jég hátán is megélnek, és mindent képesek egyedül megoldani, amit kell. Így azonban a pasik egy részében felmerül az a gondolat, hogy kissé felcserélődnek köztük a szerepek, a partnerük nem szorul a segítségükre, nem érezhetik mellette elég maszkulinnak magukat. Emiatt pedig sajnos sokszor kihátrálnak a kapcsolatból.

Nem akarnak megnyílni mások előtt

Sami Wunder párkapcsolati coach szerint az okos nők erősek, reális a gondolkodásuk, és mindenképpen annak is akarják láttatni magukat mások előtt. Ez azonban azt eredményezi, hogy a párjuk számára is sérthetetlennek akarnak tűnni, nem mutatják meg a sebezhető oldalukat, nem tárják ki igazán a szívüket, ami azonban egy egészséges kapcsolathoz nélkülözhetetlen lenne. A szakértő szerint azonban ez a képesség fejleszthető, és tudatosan el lehet érni, hogy képesek legyenek megnyílni a partnerük előtt.

Természetesen egyáltalán nem arról van szó, hogy ahhoz, hogy társra leljenek, lejjebb kellene adni az igényeikből, vagy teljesen megváltoztatni önmagukat. A párkeresés és a szerelem megtalálása senkinek sem könnyű, de érdemes rá időt, energiát szánni annak, aki erre vágyik. A fentiek tudatában pedig könnyebb feltárni a nehézségek mögött rejlő okokat.

Mit találnak vonzónak a férfiak azonnal egy nőben?

A vonzó nők ismérve az, hogy első látásra nyomot hagynak másokban: nem csak megjelenésükkel, magabiztosságukkal is az ujjaik köré csavarják a férfiakat. A következő apróságok már a megismerkedés előtt lehengerlik a másikat.

Ezek a dolgok fogják meg a férfiakat egy nőben - Még mielőtt bemutatkoznátok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük