Nem jön jobb, hiába várod: ez a legnagyobb hiba a párkeresésben, amit egy szingli elkövethet

A társkeresők egy gyakori szokása valójában gátolja őket abban, hogy párra találjanak.

Párkeresési hiba
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számos oka lehet annak, ha valaki régóta nem talál párt, akármennyire is vágyik rá. A legtöbben talán úgy gondolják, hogy az időhiány a legnagyobb akadály az ismerkedésben, míg mások úgy érzik, nem olyan partnerekkel hozza őket össze a sors - vagy a társkereső -, akik igazán passzolnának hozzájuk.

Azonban nem mindig csak külső tényezők állnak a hosszú távú szingliség hátterében. A párkeresőknek van egy igen gyakori szokása, ami meggátolja a boldogságot, és azt, hogy megtalálják a szerelmet. 

Halogatni és várni a jobbra

Samantha Burns párkapcsolati tanácsadó szerint sokan egy irreálisan tökéletes partnert képzelnek el maguknak, akivel azonnal megvan a kémia, első látásra egymásba szeretnek. Ezért, ha nem így történnek a dolgok, akkor alig akarnak esélyt adni a másiknak.

Ha felbukkan egy lehetséges jelölt az életükben, aki nem pont olyan, amilyenre vágynak, akkor csak halogatják a randevúkat. Sorra lemondják vagy elnapolják a találkákat, alig-alig válaszolnak az üzenetekre, mert abban reménykednek, hogy jön majd egy jobb partner. A szakértő szerint ez az online randizás során fordul elő a leggyakrabban, hiszen ott csak egy-egy képet látnak a másikról az emberek, és, ha az nem olyan tökéletes, akkor nincs elég motivációjuk a találkozásra. Ez viszont hatalmas hiba lehet.

Alexis Meads randi-coach szerint egyesek azért csinálják ezt, mert félnek, mások viszont azért, mert  jobbra várnak. A szakértő hangsúlyozta, hogy, ha valaki hosszú távú párkapcsolatra vágyik, akkor esélyt kell adnia legalább néhány találkozó, egy-egy hosszabb beszélgetés erejéig azoknak is, akikbe nem szeret bele első látásra. Hiszen gyakran előfordul, hogy a legjobb kapcsolatok, a legnagyobb szerelmek csak kicsit később alakulnak ki. És persze az sem biztos, hogy a tökéletes testű pasi stílusában, személyében is olyan álompár lesz majd élőben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Túl soknak tűnik a lehetőség

A szakértők szerint a társkereső applikációk a végtelen számú választás lehetőségével kecsegtetnek a regisztrálóknak, de pont ez az, ami miatt jó néhányan addig várnak, míg a sok szék közül végül az asztal alá esnek - azaz egyedül maradnak. Természetesen nem azt tanácsolják, hogy minden egyes randevúajánlatra igent kell mondani, de, ha valaki egy kis beszélgetés után szimpatikus, akkor érdemes adni neki egy esélyt. Neely Steinberg randevú-coach hangsúlyozta, igen kevés az olyan párkereső, aki elsőre megtalálja az igazit, ezért javasolt több emberrel is találkozni, hiszen sosem lehet tudni, mi sül ki majd a dologból. 

A férfi testbeszéde már az első randin árulkodó

Szeretnéd minél hamarabb megtudni, hogy tetszel-e a pasinak? Kíváncsi vagy, mi a véleménye rólad, vagy lát-e esélyt a folytatásra? Csak figyeld a testtartását, mert jóval többet elárul az érzéseiről, gondolatairól, mint azt a legtöbben gondolnák.

A férfi tartása elárulja, mit lát benned: már az első alkalommal egyszerűen kiderítheted

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük