Ezek a lépések nem egészségesek egy kapcsolat kezdetén: vedd észre a jeleket

A rózsaszín ködben félreértelmezhetsz olyan jeleket, melyek nem egy fényes kapcsolat predikciói: a túlzott ragaszkodás is köztük van.

kapcsolat pár randi ismerkedés
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak jelek, melyek egy friss párkapcsolat elején elképesztően pozitívan hatnak, valójában viszont sokkal inkább mérgezik azt, egészen a kezdetektől fogva. Attól függően, hogyan ismerted meg partneredet, más tempóban és módon folyhat a közeledés: de ezek a figyelmeztető apróságok számos újdonsült párnál felbukkanhatnak, és azt jelezhetik, hogy nem ő a nagy ő. 

Előfordulhat, hogy egy korábbi kapcsolat sérelmei után üdítő érzés találni valakit, aki a rossz emlékeket elfeledtetve a tenyerén hordoz, és megjelenik az a bizonyos pillangók a gyomorban érzés. De sajnos a túl szép, hogy igaz legyen szintén találó kifejezés egyes esetekben: az alábbi gesztusok nem a feltétlen szerelemről tesznek tanúbizonyságot. 

Egyből kapcsolatban

A közösségi oldalakon egyből átállította a párkapcsolati státuszát? Clair Scott pszichológus szerint ez nem a legjobb jel: az első randit követően legalább két hónap várakozást ajánlanak a szakértők, ugyanis ezután mondható elég stabilnak egy románc ahhoz, hogy a világhálón is felvállalják a felek, de még talán ez is korai. Ilyen esetben valószínűbb, hogy inkább csak bizonyítani szeretne, akár egy volt barátnőnek vagy családtagnak akar imponálni ezzel a cselekedetével. 

kapcsolat romantikus romantika pár

Biztos, hogy aranyos a becézgetés?

Egy hosszú kapcsolatot megerősíthetnek a becézgetések, közelebb hozzák egymáshoz a partnereket, sokkal intimebb, bensőséges viszony kialakulását teszik lehetővé. Ezzel szemben az első alkalmak nem a kedves fantázianevekről kellene, hogy szóljanak, szakértők szerint. Ekkor a cuki becenevek sokkal inkább azt érzékeltetik, hogy nem vagy elég fontos, hogy megjegyezze a neved, vagy, egyáltalán nem is biztos benne, hogy hívnak - mert több vasat is tart a tűzben. A korai becézgetés ezen kívül a birtoklási vágynak is egyfajta megnyilatkozása, ami gyakran párosul a későbbiekben féltékenységgel.

Túl gyors tempó

Még nem is ismeritek egymást igazán mélyen, de máris meghív a szüleihez vacsorára? Igaz, azt sugallja, hogy komolyan tervez, de valójában azt is takarhatja, hogy a szülei véleménye nélkül nem mer jobban belebonyolódni a kapcsolatba, ez pedig tiszteletlenség veled szemben. Felesleges olyan férfira időt pazarolni, aki más véleményére vár ahelyett, hogy áthatóan megismerje partnerét. A hosszú távú tervek, összeköltözés vagy közös nyaralás felhozása sem az első randevúkon esedékes: ez inkább arra világít rá, hogy mindennél jobban vágyik egy társra, de számára tulajdonképpen lényegtelen, ki lesz az, nem egyéniség alapján választott, hanem aszerint, hogy ki volt az első a listáján. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Csak az övé

A féltékenységnek lehet egy enyhe, egészséges formája, ez azonban a komoly kapcsolatokban szokott előjönni, nem a friss, újonnan összejött pároknál. Ha már a viszony elején irigykedő megjegyzéseket tesz, vagy számon kér, akár vicceskedő hangnemben teszi is, a későbbiekben sokkal drasztikusabbra fordulhat a helyzet. A kezdeti cukkolás erős, káros féltésbe, birtoklási vágyba torkollhat, egy fojtogató partnertől pedig rettentő nehéz megszabadulni. Hasonlóan veszélyes, ha a szeretteidtől is próbál eltávolítani, és úgy beszél rólatok, mint egy új család, ami mellett a régi szükségtelen, a barátok pedig szintén feleslegesek. Ez a viselkedés ugyanis manipulatív személyiséget jelez.

Folyamatosan zaklat

A kedves üzenetek és a gyakori hívások egy idő után kissé idegesítőek tudnak lenni: ha figyelmen kívül hagyja a kérésedet, mikor ne zavarjon, és alkalmatlanabbnál alkalmatlanabb időpontokban is felhív valamilyen apró-cseprő ügy miatt, az figyelmeztető jel lehet. Az ilyen pasik nem tudnak alkalmazkodni a másik időbeosztásához, és úgy gondolják, ők mindennél fontosabbak. 

24869599 6cbf473ea333c5fdac52bdd521b02f30 wm

Elnyom és helyetted dönt

Udvarias gesztusnak tűnhet, amikor az étteremben helyetted rendel, de valójában nem az. Azt gondolja, a másik helyett neki kell döntenie, ő jobban tudja. Az igazi lovagok kikérik párjuk véleményét, és annak tudatában cselekszenek, nem döntenek helyetted, és nem mások lehordásával fitogtatják férfiasságukat. Ez a viselkedés szintén manipulatív vagy nárcisztikus személyiségre is utalhat.

Ilyen a szerelem a valóságban

Ezek azok a pillanatok, melyekre minden egyedülálló vágyik: Zac Retz gyönyörű képein egyszerű, hétköznapi, mégis igen intim helyzeteket rajzolt meg, melyek a feleket általában hatalmas boldogsággal töltik el.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük