"Egy kövér disznó vagyok" - 5 mondat, amit ne mondj többet magadnak
Nem attól változol meg, hogy nap mint nap ostorozod magad.

elfogadás harmónia (1)
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ünnepek elmúltak, a csillagszórók kialudtak, fényük már nem világít a szemedbe. A füstön keresztül világosan látod, hogy a hibáid nem tűntek el, csak egy kicsit félretetted őket a karácsony kedvéért. 

Az új esztendő az újrakezdéssel és a tiszta lappal egyenlő, de akaratlanul magában hordozza a visszaemlékezést is: újra előjön a megszokott önostorozás, hogy még mindig nem fogytál le, vagy, még mindig nem léptél ki ugyanabból a mérgező kapcsolatból.

A végén igazzá válik

A legnagyobb probléma az önmarcangolással, hogy a probléma megoldása felé egy lépést sem teszel vele. Hiába hergeled magad minden reggel, hogy nem megy fel rád az a ruha, amit fel szeretnél venni, ha aznap sem mész el edzeni, és kezdesz odafigyelni az étkezésedre, egy hónap, egy év, de egy élet sem fog változtatni a testeden. De sokan nemcsak a külsőre vonatkozólag illetik magukat becsmérlő megjegyzésekkel: a családtól kezdve a szerelmi életben alakuló sikertelenségekig mindenre van bevált mantra.

shutterstock 1084528871

Ezek a tipikus mondatok semmit sem érnek, csak elhiteted magaddal, hogy, ha elégszer mondogatod őket, előbb-utóbb tényként fogadod el állításaikat, és nem fognak zavarni, ha igazak, ha nem. 

Külső

- Egy kövér disznó vagyok! Sosem fogok tudni lefogyni!

Lehet, hogy több sikertelen fogyókúra áll a hátad mögött, de valószínűleg olyan diétát senki sem ajánlott, hogy naponta mondd a tükörbe, milyen elégedetlen vagy a testeddel. Meríts motivációt olyan fogyástörténetekből, melyeket hús-vér emberek mesélnek, és ne a média által közvetített ikonok legyenek a mérvadóak abban, milyen is a tökéletes test. Ne koplalással próbálj eredményt elérni, hiszen egyrészt a jojó-effektus elkerüléséhez az egész életmódod átformálására szükség van, másrészt a belső egyensúlyod és a hangulatod rovására is mehet az elégtelen tápanyagbevitel. Független, hasonló adottságokkal rendelkező, valódi nők legyenek a példaképeid: a My body gallery-re bárki feltöltheti fotóját anonim módon, megadva a paramétereit. Szemezgess a profilok között, és oszd meg akár a saját fotódat is! Meglátod, a kilók és centik közel sem alakulnak hasonlóan, még a veled egykorú nők esetében sem. 

Belső

- Nincs bennem semmi különleges, egy szürke kisegér vagyok, aki senkinek sem hiányozna. 

A hozzáálláson rengeteg múlik: ha ezzel a frázissal traktálod magad ahelyett, hogy önmagad lennél, valóban sokat veszíthetsz a fényedből.

shutterstock 347080265

Tegyél ellene! Kísérj át egy idős embert a zebrán, mosolyogj rá a buszsofőrre, adj jattot a kávézóban: az emberek által, akikkel így kapcsolatba kerülsz, máris több leszel, nekik nemcsak egy vendég vagy utas maradsz a sok közül, hanem az a kedves lány, aki lehet, hogy egy ilyen aprósággal bearanyozta a napjukat. Kérdezz meg pár hozzád közel álló személyt, mit gondolnak, miben vagy egyedi, mit szeretnek benned: meglepő válaszokat kaphatsz az önsanyargató, negatív mondatok helyett.

Szerelem

- Senkinek sem kellek. 

A szinglik leginkább bevett válasza arra a kérdésre, miért nincs párjuk. A probléma ott kezdődik, ha valaki ezt tényleg komolyan gondolja: az egész onnan eredeztethető, hogy magaddal nem vagy kibékülve, akár külsőleg, akár belsőleg, és begyógyulatlan sebek tátongnak benned. Nem jó ötlet az ilyen típusú, önbizalom-hiányos állapotban a különböző randiappok használata: sok pasi vagy csak az egyéjszakás kalandokra utazik, hiú ábrándokat keltve ezzel, vagy a felhőtlen románcból egyszer csak szőrén-szálán eltűnik, visszataszítva a gödör mélyére a szerelmi életed. Amíg ilyen módon próbálod nyalogatni a sebeidet, valóban úgy érezheted, hogy nincs rád szükség: hagyj fel a nagy ő keresésével, és akkor bukkan majd fel, amikor nem is számítanál rá.

szerelem foto pixabay com bdcbethebest

Munka

- Nem vagyok elég jó abban, amit csinálok. 

Először is, tisztázd magadban, honnan jön ez a feltételezés. A főnökeid utaltak rá? Esetleg az ismerőseid szerint nem a megfelelő irányba halad a karriered? Lehet, hogy csak önmagaddal szemben állítasz fel túl magas elvárásokat. A legfontosabb, hogy azzal foglalkozz, amit szívesen csinálsz: ha folyamatosan csalódsz magadban, és kevésnek érzed a teljesítményedet, vedd sorra, mi okozza. Túl sok a feladat? Túl kemény a munka? Ne hagyd, hogy elárasszanak olyan elintéznivalókkal, melyek nem a te kompetenciádba tartoznak, ha pedig bizonytalan vagy bármiben, kérj segítséget, ne ijedj meg attól, ha nem tudsz egyedül boldogulni. Megkönnyebbülsz tőle, és a feletteseid is látni fogják rajtad a fejlődés vágyát, ezáltal magabiztosabban végezheted a dolgodat. A kihívást jelentő, nehéz munkáktól ne megijedj, inkább érezd magad megtisztelve: igenis, elég jónak tartanak, hogy rád mernek bízni ilyen összetett feladatokat.

shutterstock 417043777

Család

- Csalódást okoztam a szüleimnek.

Pálya- és párválasztás terén is érzékelheted úgy, szüleid nem büszkék a döntésedre, és soha nem is fogják elfogadni. Akármilyen csúnyán hangzik, legyél önző! Ha te valóban, 100%-ig úgy érzed, helyesen döntöttél, és jól cselekedtél, ne az ő véleményük határozza meg, hogy érzed magad. A szülők, családtagok bármikor képesek megbocsátani, ha utólag mégis igazat kell adnod nekik. A mély szakadékok, melyek valaha húzódtak közöttetek, lehet, hogy már réges-régen betemetődtek, csak ezt te nem vetted észre. Közeledj hozzájuk, hogy érezzék, te még mindig az ő kicsi lányuk vagy, és nem változtál meg attól, hogy nem az ő szájízük szerinti döntést hoztál.

Külvilág

Nem lehetsz tökéletes, mindig lesznek, akik áskálódnak majd ellened, és akiknek nem fog tetszeni, bármit teszel is. Ezt a nőt rengeteg támadás érte, hogy az ő testével hogy merészel kisportolt alkatú pasival járni.

Ezt is szeretjük