„Miért nem öltözöl már kicsit szexibben?” - Mondatok, amelyeket egy férfi sem mondhatna a barátnőjének

Önbizalomhiányt okozhat a nőben, ha gyakran hallja ezeket a mondatokat a párja szájából.

Sértő mondatok a férfitól
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A szavaknak gyakran olyan hatalmas erejük van, amit sokan nem sejtenek. Egy-egy mondat komoly fájdalmat és károkat okozhat a másikban még akkor is, ha az illető nem sértésnek, bántásnak szánta. A párkapcsolatokban pedig még inkább igaz ez.

Sok olyan apró megjegyzés akad, amit a férfiak hajlamosak a nők fejéhez vágni, és nem is gondolják, hogy teljesen tönkretehetik vele a másik önbizalmát, és bizonytalanságot, kételyeket ébreszthetnek benne. Persze, ez nem minden pasira igaz, de a szakértő szerint az biztos, hogy a következő mondatokat senkinek nem szabadna mondania a szerelmének.

„Az a nő annyira jól néz ki!”

Előfordul, hogy egy férfi akarva-akaratlanul megjegyzi egy másik nőre a barátnőjének, hogy mennyire vonzó, mennyire jól néz ki. Vannak kapcsolatok, melyekbe ez simán belefér, de Christie Tcharkhoutian párterapeuta szerint ez egy igen tisztességtelen viselkedés. Ez a mondat kisebbségi érzést kelt a nőkben, és azt eredményezi, hogy kételkedni kezdenek önmagukban, sőt, az önbizalmuk szintén megcsappanhat. Sokak fejében megfordul ezután az is, hogy a partnerük nem tartja őket elég szexinek, és mások után vágyakozik. A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy tisztelni kell a másikat, és az ilyen megjegyzéseket jobb kimondatlanul hagyni.

„Miért nem öltözöl már kicsit szexibben?”

A párkapcsolatok elején mindenki igyekszik a legjobb formáját hozni, a legvonzóbb oldalát mutatni a másiknak. De persze, hogy egy idő után a smink nélküli, kócos, melegítős énjét is megismeri a nőnek a férfi, és a pasi sem mindig a legtökéletesebb külsejét láttatja. Ezzel nincs semmi probléma, sőt, ez a normális, mert azt jelenti, hogy a felek kényelmesen érzik magukat egymás társaságában. De a szakértő szerint megesik, hogy a férfi bele akar szólni a párja öltözködésébe, és megemlíti, hogy vegyen fel szexibb ruhákat akár otthonra, akár, ha kimozdulnak valahova. Sheri Heller szerint ez a lehető legrosszabb, amit tehet, mert a nő úgy érezheti, hogy szerelme nem találja elég vonzónak, nem tetszik neki a külseje, a stílusa.

Természetesen óvatosan mindkét fél tehet apróbb megjegyzéseket arra, hogy a kedvenc ruhájába bújjon a másik, de ezeket inkább óvatos vagy viccelődő stílusban érdemes tálalni. És, ami a legfontosabb: el kell fogadni a partnert olyannak, amilyen, nem szabad akarni megváltoztatni.

A cikk az ajánló után folytatódik

„Jaj, ne hisztizz már!”

A nők sokszor erőteljesebben fejezik ki az érzelmeiket, és gyakran a nézeteltérések, viták során is hevesebbek, mint a férfiak. Fontos, hogy semmi esetre sem szabad csak hisztinek titulálni a problémákat, és egy megjegyzéssel semmibe venni a másik érzéseit, véleményét. A szakértő szerint minden férfinak el kell fogadnia, ha a párja lobbanékonyabb, mert, ha egy ne hisztizz már mondattal elintézik a dolgot, akkor úgy fogja érezni, hogy nem törődik vele a másik, és nem mondhatja el neki a problémáit, nem beszélhetnek a gondokról. Ez később nemcsak önértékelési zavarokhoz, eltávolodásához, a bizalom megingásához vezethet.

„Ketyeg a biológiai órád”

A gyerekkérdés a párok életének egyik legfontosabb döntése, ezért csak akkor ajánlott belevágni a babaprojektbe, ha mindketten egyformán akarják. A nők mostanában sokszor később vállalnak gyereket, és nem is szabad erőltetni, siettetni a dolgot, ha még úgy érzik, nem állnak készen. A témáról való beszélgetések során el kell felejteni a „már ketyeg a biológiai órád” kezdetű, és ehhez hasonló érveléseket, mert nemcsak borzasztóan sértőek, hanem félelmet és rossz érzést kelthetnek a nőkben a korukkal és a gyermekvállalással kapcsolatban a szakértő szerint. Ráadásul vitákat generálhatnak, és olyan döntésekbe hajszolhatják őket, melyekre még nem állnak készen. Erről a témáról mindig őszintén, nyugodtan kell beszélnie egy párnak, úgy, hogy meghallgatják és megtárgyalják egymás véleményét higgadtan, és közösen beszélik meg, hogyan tovább. 

Ezt is szeretjük